Kövess minket!

Médiapiac

A balliberális média a pedofilokat mentegeti

Alig vált ismertté a pedofilellenes törvénycsomag néhány részlete, a balliberális oldal a médián keresztül máris elkezdte támadni a javaslatokat. A hozzáállás nem új keletű, a pedofilokkal szembeni érzékenyítés folyamatosan jelen van köreikben.

Flickr

A múlt héten mutatta be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az új pedofilellenes törvénycsomag egyes elemeit, melyet azóta benyújtottak az Országgyűlésnek.

Ha azt hinnénk, hogy a pedofilok elleni szigorúbb fellépés osztatlan egyetértést váltott ki a magyar közélet szereplőiből, akkor tévedünk.

A Soros György támogatását is élvező, nyíltan migránsbarát és kormányellenes 444.hu ugyanis szinte azonnal elkezdte – először finoman, majd egyre egyértelműbben – támadni a pedofilokat szigorúbban büntető javaslatokat

számol be róla a Híradó.hu.

„A pedofilok nyilvános listázására készül a Fidesz” – harsogta a 444 címe, miután Kocsis Máté közölte, hogy arra tesznek javaslatot, miszerint létre kell hozni egy kereshető pedofil-nyilvántartást azokról, akik gyermekek sérelmére követtek el szexuális bűncselekményt.

A cikk nem ér véget Kocsis Máté javaslatával, hanem klasszikus „vörös farokként” egy tavalyi cikküket ajánják az olvasó figyelmébe. Ebből kiderül, hogy

szerintük az ilyen nyilvántartások teljesen feleslegesek.

Hosszan fejtegetik a témát, miközben olyan megállapításokat tesznek, melyek szerint azért is feleslegesek az ilyen listák, mert „a nyilvántartott bűnöző bármikor befestetheti a haját, a szomszéd városba is átjárhat gyereket molesztálni, és ha szembejön egy sötét utcán, akkor nem fog bemutatkozni”.

Az idézett cikk főleg amerikai példákat hoz, de az ottani szabályozás nem kizárólag a pedofilokat, hanem a különböző szexuális visszaéléseket elkövető, ugynevezett „sex offendereket” is nyilvántartja. Azokat az esetek is regisztrálják, amikor 19–21 éves fiatalok olyan 16–17 évesekkel kerültek szexuális kapcsolatba, akikről nem tudták, hány évesek.

Tipikusan liberális érvelés ez egyébként: végy egy teljesen szélsőséges példát, majd tedd általánossá, és kérdezd ártatlan bociszemekkel: hogy lehetséges mindez? Ugyanezen logika mentén kell szerintük mindenhova transznemű vécéket építeni, hiába van nagyságrendekkel kevesebb transznemű, mint született férfi vagy nő.

„A legkevésbé sem érdekelnek a pedofilok jogait taglaló gyermektelen liberálisok sirámai, az érveiket nem hallgatom meg, meggyőzni úgysem tudnak. Más bolygón élnek, más világban”

írta a Magyar Nemzetben Apáti Bence publicista, a pedofilokat mentegető a „listázáson” szörnyülködő liberálisok érveire.

A 444.hu azonban itt nem állt meg, újabb, átfogó cikket közölt a témában, melynek már a címe is beszédes: Klasszikus politikai pedofília. A cikkhez közölt képen pedig Orbán Viktort és Kocsis Mátét láthatjuk, hogy

már első ránézésre is világos legyen: itt nem a pedofilokat, hanem a kormányoldalt fogják támadni.

Az írást Bede Márton jegyzi, aki arról híresült el, hogy 2015-ben, a migránsválság legnehezebb időszakában arról értekezett, hogy „az a baj, hogy továbbmennek”. Mármint a migránsok.

Az említett cikket most is büszkén linkelte írásába, melyben a migránsokhoz és a homoszexuálisokhoz hasonlítja a pedofilokat, hisz mindannyiuk ellen „uszít” a Fidesz. Természetesen Bede Márton azt is tudni véli, hogy a pedofilok „listázása” csak azért kerülhetett napirendre, mert közeleg a választás és a – kutatások szerint vezető – Fidesz kétségbeesésében nem talált magának jobb témát, amivel újra győzhetne jövőre.

Az írás egy szintén klasszikus liberális módszert mutat, mely szerint a már meglévő és elfogadott kisebbséghez hasonlítjuk az újat, majd a végén levonjuk a következtetést: ha a melegeknek és a migránsoknak jár a védelem, miért ne járhatna a pedofiloknak? Nos, ilyen nyíltan ennyire messzire ez az írás még nem megy, de a sorok közt ezt olvashatjuk ki – fogalmaz a Híradó.hu cikke.

Korábban is leleplezték már magukat a balliberális oldalon:

igenis a pedofilokkal szembeni érzékenyítés a cél,

végül pedig eljuthatunk oda, amely szerint a pedofília nem üldözendő bűn, hanem gyógyítandó betegség, esetlegesen szexuális orientáció.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerint az első lépés a már említett érzékenyítés, és relativizálás: „ezt ne kezeljük bűnként, ez inkább egy betegség” – mondják a liberálisok.

„A kerülőutas érzékenyítést követően pedig, amikor eléggé felpuhították a szélesebb társadalmi közegek ingerküszöbét, jön az egyenlőségre és az általános emberi jogokra történő hivatkozás, annak előre megkoreografált táncrendjével együtt. Hiszen ha már valamit átsoroltunk a bűnből a »nem bűn« kategóriájába, akkor »nem bűn« (»betegség«, nemi eltévelyedés, speciális indokok szülte élethelyzet) és »nem bűn« (egészség, normalitás) között milyen alapon teszünk különbséget? Egyenlő bánásmód jár mindenkinek, nem szabad diszkriminálni, nem szabad elítélni senkit, ha amit tesz, végül is elfogadott és ő úgy dönt, hogy úgy tesz” – írta a Magyar Nemzetben megjelent írásában Szánthó Miklós.

De nézzük, hogyan is néz ki mindez a gyakorlatban!

2009-ben a Magyar Narancsban jelent meg egy írás Kőszeg Ferenctől, az SZDSZ-alapítójától:

„Az Amerikából világszerte szétterjedt új prüdéria, miután a homoszexualitást már nem illik üldöznie, pedofíliát hörögve vesz üldözőbe minden erotikával átszőtt érzelmi kapcsolatot felnőtt és gyerek között.”

2014-ben aztán a Népszabadságban Révész Sándor A pedofil is ember című írásával jelentkezett. Néhány évvel később már a Hvg.hu-n közölt írást, melyben azt írja: „A pedofilia nem büntetendő cselekmény! Nem is szabad annak lennie! Sehol sem büntetik, mert nem is lehet.”

Az idézett cikk egy a Magyar Narancsban megjelent írásra reagált, melyben a pedofilok személyes történetein keresztül próbálták „érzékenyíteni” az olvasót, az egyik szakértő megszólaló pedig ki is mondja a végső következtetést: „Érthető módon ezeknek a bűncselekményeknek a társadalmi megítélése szélsőségesen negatív. De a képlet azért nem ilyen egyszerű. Jó volna kicsit érzékenyíteni a társadalmat.”

Ha azt hinnénk, ezek csak elszigetelt jelenségek, tévedünk. A pedofília társadalmi elfogadtatása régóta napirenden van a nyugati liberális gondolkodásban. Hollandiában még pártja is van a pedofiloknak.

„A pedofília »hívei« a befogadó LMBTQ-mozgalom szárnyai alatt szeretnék legalizálni aberrációjukat, új nevet is kapna, mint egyfajta diagnózis: MAP-nek hívnák, az angol minor attracted persons kifejezés rövidítéseként. A mozgalom már zászlót is kreált magának, szivárványos ez is. A céljuk, hogy csökkentsék a pedofília stigmatizációját úgy, hogy egy marginális és félreértett kisebbségnek állítsák be azokat, akik gyerekekhez vonzódnak szexuálisan” – hívta fel a jelenségre a figyelmet már évekkel ezelőtt a Figyelő.

Beszámolójuk szerint „a honlapjaik olyan »megható« történeteket mutatnak be, ahol a pedofiloknak a népharag miatt öngyilkos gondolataik lettek, de olyan esetről is beszámolnak, mennyire sértve érezte magát egy pedofil, amikor azzal utasította el a kezelését egy pszichiáter, hogy nem foglalkozik bűnözőkkel.”

Nos, a fent idézett Magyar Narancs-cikkben szintén megjelent az öngyilkosság és az elutasító pszichiáter motívuma.

A Figyelő akkori írása beszámolt Mirjam Heine, a würzburgi egyetem kutatójának előadásáról, amelyben azzal érvelt, hogy „a pedofíliára úgy kell tekinteni, mint a heteroszexualitásra, mindkettő normális szexuális orientáció”.

A téma kapcsán Szánthó Miklós nemrég a Kossuth Rádióban fontosnak nevezte, hogy a társadalom egyértelműen ítélje el ezeket a cselekményeket, és ne engedje, hogy az érzékenyítést és az egyenlőség nevében történő bűnfelejtést, a bűn megbocsátását rá tudják kényszeríteni.

Vagyis, el a kezekkel a gyermekeinktől!

Borítókép: illusztráció

Médiapiac

Magyarországról készített dokumentumfilmet Tucker Carlson

„Programriadó: Jövő héten visszatérünk Magyarországra egy fontos tudósításért. Készüljenek fel!” – írta közösségi oldalán Tucker Carlson, az amerikai Fox News műsorvezetője.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Fox News ismert riportere tavaly augusztusban járt hazánkban, akkor Orbán Viktor miniszterelnökkel készített interjút – emlékeztetett a Híradó.hu.

Tucker Carlson, a legismertebb amerikai tévés dokumentumfilmet készített Magyarországról. A Fox News műsorvezetője szerint hazánktól sokat lehet tanulni, és úgy látja, Magyarország bizonyíték arra, hogy „lehet úgy vezetni egy országot, hogy az ott élők előnyére váljon” – írta cikkében a 24.hu.

A Magyar Nemzet által szemlézett cikk szerint az újságíró hozzátette:

Ez nem azt jelenti, hogy gyűlölnöd kell másokat, harcias pózban, kötözködve, bárkit megtámadva. Nem. Ha egy országot irányítasz, az a feladatod, hogy az állampolgárokat szolgáld

– mondta az alábbi videóban Carlson, aki dokumentumfilmjének címét is elárulta: Magyarország Soros ellen: harc a civilizációért. 

Egy rövid előzetest már bemutatott a műsorvezető.

Tucker Carlson: Orbán Viktor a demokráciáért harcol

Orbán Viktor szimplán ellenáll egy Soros György nevű magányos milliárdos azon törekvéseinek, hogy átalakítsa az országát. Valójában a demokráciát védi az elszámoltathatatlan milliárdosokkal, az ngó-kkal és bizonyos nyugati kormányokkal szemben.

A demokráciáért harcol azon erőkkel, amelyek alá akarják ásni. Jó ideje ez a legérdekesebb téma, amit hallottam, a saját szememmel akartam hát látni, mi folyik itt. Hiszek a demokráciában és az önrendelkezésben – ez amerikaiként nemcsak az államfelfogásomnak, de az önképemnek is központi eleme. Nem gondolom, hogy az ngó-knak kellene meghatározniuk azt, miként vezessenek egy országot. Szerintem ezt az adott országban élőknek kell eldönteniük. Ha például Mali népe olyan gondolatokat szeretne törvénybe iktatni, amelyeket én utálok, az az ő dolga – én az eszmében hiszek, a demokrácia és az önkormányzás koncepciójában. Ezért vagyunk itt, erről tudósítunk – nyilatkozta legutóbbi magyarországi látogatása során Tucker Carlson, aki újságírói ars poeticáját is megosztotta akkor.

Nem tartom magam különösebben konzervatívnak – persze a média többi szereplőjéhez hasonlítva nyilván annak számítok. De nem vagyok kimondottan ideologikus, nem próbálom rákényszeríteni az elméleteimet senkire. Az alapelveim kifejezetten egyszerűek: szeretem a családomat, az országot, amelyben felnőttem, és hiszek a szólásszabadságban, a lelkiismereti szabadságban. Nincsenek bonyolult gondolataim semmiről. Azt kell kimondani, amit gondolunk, és meg kell próbálnunk a lehető legjobban elmagyarázni, hogy miért gondoljuk úgy. Tisztán és őszintén kell beszélni. Ez nem túl nehéz.

Mi az Egyesült Államokban azért vagyunk ilyen népszerűek, mert ilyen tévéműsorból nincs nagy választék. A többi hazudik, és ezt mindenki tudja. Csak elolvassák a papírjukból azt, amit mondaniuk kell.

A válság közepén sok ember úgy döntött, hogy nem fogja kimondani, amit gondol, inkább csatlakozik a hordához, és a szókimondó emberek elnémítását követeli. Szerencsés vagyok, mert olyan embereknél dolgozhatok, akik engedik kimondani, amit gondolok. Nincs semmi mágikus, semmi lehengerlő, csupán őszinték vagyunk akkor, amikor mindenki más hazudni kényszerül – vélekedett Tucker Carlson.

Az újságíró 1969-ben született San Franciscóban. A connecticuti Trinity College-ban hallgatott történelmet, majd jobboldali lapoknál kezdett dolgozni. 2000 és 2005 között a CNN, később az MSNBC, 2009-től a konzervatív Fox News műsorvezetője. A Time magazin szerint a legbefolyásosabb konzervatív gondolkodó az Egyesült Államokban. Esténként átlagosan több mint ötmillió néző követi a műsorát a Fox Newson, ezzel az övé a legnézettebb hírműsor az USA-ban. A Fox Nation-ön nemrég indult el a Tucker Carlson Today című talkshow-ja és a Tucker Carlson Originals című dokusorozata. Carlson alapítója a Daily Caller hírportálnak. Két sikerkönyv szerzője: a Politicians, Partisans, and Parasites: My Adventures in Cable News 2003-ban, a Ship of Fools: How a Selfish Ruling Class Is Bringing America to the Brink of Revolution 2018-ban jelent meg. A Ship of Fools első volt a The New York Times bestsellerlistáján. Rövidesen a harmadik kötete is megjelenik The Long Slide: Thirty Years in American Journalism címmel.

Tovább olvasom

Médiapiac

„Egyes sajtóorgánumok éket vernek az egészségügyi dolgozók közé”

E rendelet – valamint egy HM-utasítás – azt a célt szolgálja, hogy egyenlőséget teremtsen a járványügyi védekezésben részt vevők díjazásában, függetlenül attól, hogy civil vagy katona-egészségügyi szakemberről van szó – nyilatkozta a Honvédelem.hu-nak Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Kovács Attila

Január 17-én este jelent meg a Magyar Közlönyben a fokozott igénybevételi pótlékról is szóló honvédelmi miniszteri (HM-) rendelet, amelynek előzménye az országos kórház-főigazgató (OKFŐ) tavaly év végén hozott, azonos tartalmú utasítása volt – írja a Magyar Nemzet. Az a rendelet, ezt a díjazást országosan vezette be 2022. január elsejével az egészségügyi dolgozók számára, azonban a honvédelmi ágazaton belül dolgozó egészségügyi alkalmazottakra nem terjedt ki. A honvédelmi miniszteri rendelettel viszont 2022. január 1-jétől, az MH Egészségügyi Központ sürgősségi ellátásában részt vevő szakdolgozói is megkaphatják ugyanazt a mértékű pótlékot, mint amit az OKFŐ fenntartásában működő intézményekben, vagyis minden civil kórházban dolgozó egészségügyi alkalmazott. 

„Így tehát valótlan az Mfor.hu-n hangzatos felütéssel megjelent cikk, miszerint »Orbán Viktor napi 30 ezer forintos éjszakai pótlékot ad a katonáknak«. A megjelent rendelkezés ugyanis nem más, mint a honvédelmi, valamint a civil egészségügyi ágazatok egységének és összhangjának megteremtése”

– húzta alá a Benkő Tibor. A miniszter a lapnak kifejtette, az sem igaz, hogy az említett pótlékra csak a katonák jogosultak, hiszen az azonos munkakörben dolgozó honvédelmi alkalmazottak is megkapják. 

Szomorú, hogy az egyes sajtóorgánumokban szándékosan megfogalmazott, megtévesztő vagy ellenőrizetlenül átvett és közreadott hír ismét a katonákra és honvédelmi alkalmazottakra vonatkozó, negatív hangulatkeltő, értelmetlen honvédelem-ellenes kampányra alkalmas – mondta.

Tovább olvasom

Médiapiac

Már a New York Times magazint is homofóbiával vádolják

Amikor a forradalom felzabálja fiait.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Szépen lassan meg kell szokni, hogy amire ráfestik a szivárványos zászlót, az érinthetetlen. Semmilyen kritika nem érheti, akár jogos akár nem.

Ennek a szabálynak a betartását pedig még a „független-obijektív” lapokon is számon kérik az LMBTQ -lobbi szervezetei.

Van ugyanis több LMBTQ -cég mely tengeri luxus hajóutakat szervez az LMBTQ közösség számára. A New York Times bűne pedig az volt, hogy meg mert jelentetni egy cikket ami, azzal foglalkozott, hogy a járvány idején mennyire lehet kockázatos az, hogy adott esetben 2000- 5000 ember elindul egy több napos körútra a tengeren. Mindezt azzal a címmel, hogy Biztonságban lehet tartani 4700 embert a meleg körutazáson?

A cikk azzal kezdődik, hogy az amerikai betegség megelőzési szervezet (CDC) mindenkit óva int attól, hogy tengerjáró hajókon utazzon. Kitér arra is, hogy az omikron miatt több utazási iroda is lemondja körutakat, azonban pont Atlantis Events, meleg és leszbikus utazásszervező cég nem fogja.

Később pedig megszólaltattak több olyan utast is, aki el akarta adni jegyét, mert tartott attól hogy elkapja a covidot a hajón. Voltak azonban olyan megszólalók is, akik semmitől nem tartottak a hajóúttal kapcsolatban.

A New York Times tehát egyáltalán nem vádolható azzal, hogy csak egyoldalúan gyűjtötte volna a véleményeket. Persze ez már akkor is átlépett egy határt

Az egyik utazásszervező cég alapítója és vezetője Randle Roper erre reagált úgy, hogy homofób és a címnek sem szabadna a lapon szerepelnie – írja a 888.hu.

Tovább olvasom