Kövess minket!

Médiapiac

Távozik a közmédia szóvivője

Megszűnt a kommunikációs igazgatóság is. Ezentúl a nézőkkel-hallgatókkal való közvetlen kommunikációt helyezi előtérbe az MTVA.

Megszüntette kommunikációs igazgatóságát és a szóvivői pozíciót az MTVA. A változást a közmédia azzal indokolja, hogy a jövőben elsősorban a nézők-hallgatók tájékoztatására helyeznék a hangsúlyt, azaz a vállalati kommunikáció helyett a műsorkommunikáció kerül előtérbe – írja az MTI.

A hagyományos kommunikációs feladatokat október 1-jétől az újonnan felállított Sajtóiroda látja el, melyet az eddig is az MTVA-nál dolgozó Kovács Ákos irányít megbízott vezetőként. Ezt projektek szerinti kommunikáció egészíti ki.

Az online, web2-es felületek működtetése az Új Média Kft. és az MTVA Új Média Irodájának feladata lesz. E részlegek vezetője továbbra is Szabó Eszter, míg az eddigi kommunikációs igazgató, Tóth István Zoltán az egységek helyettes vezetőjeként folytatja munkáját.

Megújul az MTVA Közönségszolgálata is. A személyes találkozás lehetőségét a Nagymező utcai új Közönségszolgálati Irodában teremtik meg, várhatóan november 15-től, míg a telefonos és internetes részleg külön csoportként áll a nézők rendelkezésére. Ez utóbbi csapat Skype-on is elérhető lesz még az év folyamán – közölték.

A korábbiaknál összehangoltabban működik majd együtt az Arculati Iroda, a Tartalomfejlesztési Igazgatóság, a Promóciós Iroda, a Médiakutatási Iroda, az RTV Részletes és a Telehold műsorújságok, a frissen létrehozott Protokoll és Rendezvényszervező Iroda – amelynek megbízott vezetője Osváth Eszter -, az MTVA Sales House, a Sajtóiroda és az Új Média Iroda.

“Külön hangsúlyt kap a műsoros kommunikáció, amelynek célja, hogy nézőink, hallgatóink minél többet tudjanak meg műsorainkról, s maguk is – véleményükkel – alakíthassák a közmédia műsorát” – olvasható a közleményben. Emiatt a közeljövőben a terület önálló menedzsert kap. A szerkezeti változástól az MTVA azt várja, hogy a nézők több információt kapjanak a közmédia műsorairól, s ennek nyomán növekedjen a kiemelt műsorok nézettsége, hallgatottsága, illetve több emberhez jussanak el a közmédia hírszolgáltatásai is.

A közmédia közlése szerint az átalakítás nem jár sem a költségek, sem a létszám növekedésével. Az eddigi szóvivő, Cserháti Ágnes közös megegyezéssel távozik az MTVA-tól.

Médiapiac

Zenés időjárásjelentés a közmédiában

Fejős Ádám meteorológus a szakmája mellett másik szerelmének is hódolhatott a közmédia virtuális stúdiójában.

Közzétéve:

Borítókép: MTVA/YouTube

 A The Beatles tiszteletére nemzetközi együttesével lépett fel, és megcsillogtatta dobtudását. A popzene egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb együttesének zenészei 1965-ben ezen a napon a brit lovagrend tagjaivá váltak.

A közmédia megújult stúdiójában minden lehetséges a technikának köszönhetően. Egyik pillanatról a másikra zenei stúdióvá alakult, és Fejős Ádám az időjárás előrejelzés után a dobok mögé ült. A hobbidobosból lett profi zenész Schizoid Cats nevű együttesével a The Beatles egyik nótájával örvendeztette meg a nézőket. Az apropót az adta, hogy a világhírű angol beatzenekar 1965. június 12-én a Brit Birodalom Rendjének tagja címben részesült.

És mi más is szólhatott volna az Időjárásjelentésben mint a Here Comes the Sun!

Tovább olvasom

Médiapiac

Visszavették az élő adásban illetlenkedő kommentátort

A CNN amerikai hírtelevízió visszavette kommentátorát, akit azért függesztettek fel állásából, mert egy videókonferencián, élő adásban illetlenül önmagát simogatta.

Közzétéve:

Flickr

A 61 éves Jeffrey Toobintól nyolc hónappal ezelőtt váltak meg, mert a videón tartott konferencián, amelyet fő munkaadója, a The New Yorker című lap szervezett, a szünetben azt hitte, lekapcsolták a kamerákat, senki nem látja, és a nadrágjába nyúlt. Akkor, 2020 októberében a The New Yorkertől elbocsátották, de a CNN-nél csak felfüggesztették. Elsősorban jogi és napi politikai kérdésekkel foglalkozott.

Toobin jogász, publicista és több politikai könyv szerzője is. Csütörtöki visszatérésekor arról beszélt a publikumának, hogy “védhetetlen és rendkívül idióta dolog volt”, amit tett, és bocsánatot kért. Elmondta, hogy az elmúlt hónapokban “megpróbált jobb ember lenni”, terápiára iratkozott be, és jótékonykodik egy élelmiszerbanknál.

A CNN szóvivője bejelentette, hogy Jeffrey Toobin nemsokára ismét rendszeresen jelen lesz a képernyőn.

Honlapján a hírtelevízió azt állította: több műsorvezető és vendég is említette, hogy szívesen látná Toobint megint a műsorokban.

Az amerikai sajtóban többen is ellenérzésekkel reagáltak Toobin visszatérésére. A konzervatív National Review munkatársa, Pradheep J. Shanker azt írta:

a CNN legalább abban tisztességes, hogy nincsenek újságírói normái.

Meghan McCain, a néhai republikánus szenátor, John McCain lánya, akinek rendszeres műsora van az ABC televízióban, a műsorában ostorozta a CNN-t. “Ez egy moslék. (…) Miért védi a média ezeket az öreg, fehér dinoszauruszokat? A kerek világon nincs olyan nő, akit egy televízió visszavett volna, miután azon kapják, hogy a kollegái szeme láttára önkielégítést végez” – mondta csütörtöki élő műsorában McCain.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Médiapiac

Hajdú B. István szokatlan munkát kapott (videó)

A Jamie, a focicsoda című angol ifjúsági tévéfilmsorozat egyik szinkronhangja lesz.

Közzétéve:

MTI Fotó: Czagány Balázs

Új sorozatot tűzött műsorára a közmédia, amelynek első epizódját június 12-én, a foci Eb alatt láthatják a nézők az M2 gyerekcsatornán – írja az Origo.

Európa ismét focilázban ég a pályán és a képernyő előtt is, azonban ezúttal nemcsak a legnagyobb csapatok világsztárjait láthatjuk a közmédián, hisz a fiatalabb korosztálynak bemutatkozik Jamie Johnson is.

A hazájában már az ötödik évadban járó Jamie, a focicsoda Magyarországon most látható először, az M2 gyerekcsatorna június 12-től minden hétvégén adja Jamie, a 12 éves kiskamasz történetét, akinek álma, hogy egyszer profi labdarúgó legyen.

Az eredeti sorozatban nem kisebb név alakítja a kommentátort, mint Conor McNamara, a BBC sportkommentátora, aki a Premier League mérkőzései mellett több Európa-bajnokságról és világbajnokságról közvetített. A magyar változatban Hajdú B. István kölcsönzi a kommentátor autentikus hangját, akit július 10-én hallhatnak először a sorozatban.

“Az eredeti sorozat alapján adta magát, hogy itthon is kommentátor szinkronizálja a jeleneteket, hiszen fontos átadni a mérkőzések alatti hangulatot. A kerületi bajnokságot megnyerni legalább olyan fontos ezeknek a srácoknak, mint a profiknak a világbajnokságot. McNamara is közvetített már vb-döntőről, így mindketten hasonló tapasztalattal tudtuk venni ezt a feladatot, ez is adott a helyzetnek egy plusz különlegességet” – mondta Hajdú B. István.

Borítókép: Hajdú B. István

Tovább olvasom