Kövess minket!

Médiapiac

Tavasszal indul a Bauer Media Group új magazinja

A nyomtatott sajtó legerősebb márkájának számító People német kiadása a Time licence alapján készül majd.

Várhatóan 2015 tavaszán adja ki új sztármagazinjának, a People-nek az első számát a Bauer Media Group Németországban. A Werben und Verkaufen információi szerint már megkötötték a szerződést az amerikai licenszadóval, a Time Inc.-vel. Az amerikai konszern vezére, Andreas Schoo, valamint a Bauer Lifestyle ügyvezetője, Bianca Pohlmann sikeres üzletkötésről számolhattak be Yvonna Bauer kiadó számára. A hamburgi médiakonszern azonban nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A hetente megjelenő magazin főszerkesztője a Bauer Closer című lapjának szerkesztője, Tom Junkersdorf lesz. Eddigi posztját állítólag az Intouch főszerkesztőjének, Tim Affeldnek fogja átadni. A szerdán megjelenő szám lesz az utolsó kiadás, ami Junkersdorf vezetése alatt született.

A Closer mellett Junkersdorf már egy éve foglalkozott az új lap tervezetével. Jelenleg a szerkesztőség felépítésén dolgozik. A kiadó a Time Inc.-től, melynek többek között New Yorkban és Los Angelesben is van irodája, számos információt és képet fog kapni a hollywoodi sztárokról. A People-t 2014-ben egy amerikai piackutató intézet, az Advertiser Perceptions a nyomtatott sajtó legerősebb médiamárkájává választotta. A lap print változatát nagyjából 53 millióan olvassák.

A hamburgi vállalat egyébként november 12-én piacra dob egy új női magazint is Make it easy vagy röviden Easy címmel. A 350 ezer példánnyal és milliós büdzsével jelentkező lap célcsoportja a jól képzett és átlagon felül kereső 30 és 45 közötti nők, akik egyértelműen egy kalap alá veszik a családot és a munkát. A Bauer közleménye szerint az új kiadvány abban fog segíteni a nőknek, hogy még jobban tudják menedzselni sokszínű szerepeiket. Az olvasóit tegező formában megszólító Easy a selfie-nézőpontot és a játékos illusztrációkat ötvözi. A főbb témák a partnerkapcsolat, a szépség, a divat, valamint a hétköznapokra való receptek, illetve a lakás és az egészség kérdései.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Médiapiac

Elindult a szavazás a Média a Családért díj közönségdíjasaira

2022. január 10-én éjfélig bárki leadhatja a szavazatát.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Média a Családért Alapítvány lassan 15 éve díjazza azokat a családbarát cikkeket és műsorokat, amelyek a családról és a családnak szólnak:

történeteket mesélnek el, kérdéseket tesznek fel és válaszokat keresnek a családokat érintő élethelyzetekre, problémákra.

Az idei jelöltekre a közönség 2022. január 10-én éjfélig adhatja le voksát az alapítvány honlapján.

A közlemény szerint az idei jelöltek sokféle műfajban és megközelítésben foglalkoztak a családdal, a többi között témájuk volt az önbántalmazás, a gyászfeldolgozás, az időskori félelmek, a szülés utáni depresszió, az irigység, a család melletti továbbtanulás, az örökbefogadás, a szülővel való együtt alvás problémája, vagy az, hogyan viselik a kamaszok a bezártságot.

A magyarországi és külhoni szakmai zsűri által havonta kiválasztott jelölteket a Képmás magazinban, az alapítvány weboldalán, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján is bemutatják.

Az eredményhirdetésre 2022. január 31-ig kerül sor – áll a közleményben.

Tovább olvasom

Médiapiac

A Wikipédia törölné a kommunizmus tömeggyilkosságairól szóló bejegyzést

A „Tömeggyilkosságok a kommunista rezsimek alatt” szócikket „elfogultság” miatt eltávolítanák a platformról.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A Telegraph arról számolt be, hogy a Wikipédia egyik bejegyzésénél, amelynél „a kommunista rezsimek alatti tömeggyilkosságokat” részletezik, fennáll a törlés veszélye. A Wikipédia-oldalt, amely az egypárti kommunista rezsimekben, például a Szovjetunióban és Kínában élő emberek millióiról szól, törlésre jelölték.

A Wikipédia egyes szerkesztői állítólag nem értenek egyet azzal, hogy a tömeges népirtásért a kommunista ideológiát okolják.

A szócikk olyan kommunista személyiségek akcióit sorolja fel, mint Mao elnök, Sztálin, Pol Pot és Kim Dzsong Il. A cikket azzal vádolják, hogy elfogult „antikommunista” nézőpontot fogalmaz meg, és az oldal adminisztrátorainak kell dönteniük arról, hogy el kell-e távolítani a cikket.

Az írás főcíme jelenleg: „A cikk semlegessége vitatott”, és „a cikk törlését fontolgatja a Wikipédia a törlési politikájával összhangban”. A cikkről hosszas vita folyik a Wikipédia szerkesztői között. Egyikük a törléssel szemben foglalt állást, és bírálta a kommunista párti szerkesztőket: A Wikipédia védi és lehetővé teszi a nyilvánvaló visszaéléseket és manipulációkat egy maroknyi partizán részéről, akik a történelem átírására törekednek, és más partizán akadémikusokra hivatkozva elfednék a gyilkosságokat. Ha ezt megengedik, ez az egész projekt kudarcot vallott, és a Wikipédiának be kellene zárnia a boltot.”

A cambridge-i Robert Tombs történészprofesszor azzal érvelt, hogy a népirtás és az ideológia közötti kapcsolat lekicsinylése azt eredményezheti, hogy a fasizmus és a gyarmatosítás bűneit is figyelmen kívül hagyják.

Tombs kijelentette:Ez erkölcsileg védhetetlen, legalább annyira rossz, mint a holokauszt tagadása, mert »az ideológia és a gyilkolás összekapcsolása« a lényege annak, hogy miért fontosak ezek a dolgok. Elolvastam a Wikipédia-oldalt, óvatosnak és kiegyensúlyozottnak tűnik. Ezért az eltávolítására tett kísérletek csak ideológiailag motiváltak lehetnek” – olvasható a 888.hu cikkében.

Tovább olvasom

Médiapiac

Elfogadta az NMHH 2022-es költségvetését az Országgyűlés

A hatóság költségvetésének kiadási és bevételi főösszege egyaránt 47,8 milliárd forint.

Közzétéve:

Borítóképünkön az Országház épülete, fotó: Pixabay


122 igen szavazattal, 48 nem ellenében az Országgyűlés kedden elfogadta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2022-es költségvetéséről szóló előterjesztést.

A képviselők döntése alapján

a hatóság költségvetésének kiadási és bevételi főösszege egyaránt 47,8 milliárd forint.

Személyi juttatásokra 11,2 milliárd forint, dologi kiadásokra 16,2 milliárd forint, egyéb működési célú kiadásokra 14,3 milliárd forint, beruházásokra 4,1 milliárd forint, a járulékokra és adókra pedig 2 milliárd forint áll rendelkezésre jövőre.

A hatóság bevételeinek nagy része, 36,2 milliárd forint 2022-ben is a különböző díjakból, elsősorban a 31 milliárd forintos frekvenciadíjból származik, amit 2,6 milliárd forintos állami támogatás és 9 milliárd forintos működési bevétel egészít ki.

Az NMHH Médiatanácsa jövőre 695 millió forintból gazdálkodhat.

Tovább olvasom