Kövess minket!

Médiapiac

Super Bowl LIII: Faragó-Brady 13-9!

Faragó Richard 13. Super Bowljára készül, Tom Brady a kilencedikre. Atlantában csap össze a New England Patriots és a Los Angeles Rams, a félidőben pedig a Maroon 5 szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

Van abban valami romantikus, hogy Tom Brady és Bill Belichick csapata, a New England Patriots a 18 év alatt megvívott kilencedik Super Bowlján az ellen a Los Angeles Rams ellen lép pályára, amely ellen (akkor még St. Louis Rams néven) 2002-ben az akkor másodéves irányító, illetve vezetőedző Super Bowl-győzelemre vezette a csapatot. Az azóta eltelt 18 év pedig már történelem, Brady és Belichick is kilencedik Super Bowljára készül, és az évek során szinte minden Super Bowllal kapcsolatos rekordot sikerült megdönteniük. A Los Angeles Rams zárta jobb mérleggel az alapszakaszt (13-3), de a Patriots (11-5) – amely összességében 5-5-tel, Bradyvel és Belichick-kel 5-3-mal áll a Super Bowlok történetében – az esélyesebb a fogadóirodák szerint. Érdekesség, hogy a Rams edzője, Sean McVay – aki az NFL történetének legfiatalabb vezetőedzője – csaknem 9 évvel fiatalabb a Patriots irányítójánál, Tom Bradynél – írják.

A helyszín a 2017-ben átadott, hipermodern atlantai Mercedes-Benz Stadium. A létesítmény előtt áll egy 12 méteres sólyomszobor, amit a magyar szobrász, Szőke Gábor Miklós készített, és amely a hazai csapat, az Atlanta Falcons jelképe lett. A számtalan atlantai látnivaló közül ide is ellátogat majd Faragó Richard, aki immár 13. alkalommal utazik az Egyesült Államok legnagyobb sportünnepére, hogy a helyszínről közvetítse a Super Bowlt. Mellette a szakértő Buday Zoltán, a Pro Football Focus hivatalos NFL-mérkőzéselemzője lesz. A budapesti stúdióban 22 órakor kezdődik a felvezetés, Tőrös Balázs köszönti a nézőket, szakértőként Bencsics Márk, Kovács Sándor és Kun Zsolt segíti a nézőket az éjszaka folyamán.

Akit az amerikaifocin kívül a popkultúra is érdekel, annak remek hír, hogy a félidőben a Maroon 5 lép fel, és Travis Scott, valamint a georgiai születésű Big Boi is részt vesz a produkcióban. Azt talán mondanunk sem kell, hogy a mérkőzést körülvevő reklámbevételek az egekbe szöktek idén is, hiszen a 30 másodperces szpotokat nem kevesebb mint 5 millió dollárért értékesíti a CBS. Az egyik sörgyártó cég hét különböző termékét népszerűsíti az eseményen, és 5 és fél percnyi reklámidőt vásárolt magának. Bárhogyan számolunk, ez listaáron 55 millió dollár.

Trash Talk Extra: február 3-án 22 órától a Sport1-en, utána Super Bowl-közvetítés a helyszínről: éjféltől a Sport1-en.

Médiapiac

Nőtt a DIGI csoport bevétele tavaly

Ehhez leginkább fő piacai, Románia és Spanyolország járult hozzá.

Közzétéve:

A vállalat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tavalyi 1,3 milliárd eurós konszolidált árbevétel 8,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A társaság előzetes, nem auditált éves pénzügyi eredményei alapján 2020-ban a kiigazított EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 7,5 százalékkal 480 millió euróra nőtt az előző évhez képest.

A tavalyi értékesítési mutatók megerősítették a cég piacvezető helyét, különösen Romániában, Spanyolországban és Magyarországon – közölték.

Az ügyfeleknek nyújtott összes szolgáltatás (jövedelemtermelő egységek – RGU-k) száma 2019. december 31-hez képest 12 százalékkal, 18,1 millióra nőtt.

Vezető helyének megőrzése érdekében a csoport tavaly 371 millió eurót fektetett hálózatfejlesztésre, főként Romániában, Spanyolországban és Magyarországon, megerősítve és bővítve 4G és 5G hálózatát, valamint a száloptikai hálózat további kiépítésére.

Magyarországon a cég 2019-ben kezdte meg a kereskedelmi mobilszolgáltatását, a DIGIMobil az ország 70 százalékán rendelkezik kültéri lefedettséggel, közel 700 településen biztosít hálózati elérhetőséget. Kitértek arra, hogy a szolgáltató az Opensignal nemrégiben megjelent vásárlói elégedettségen alapuló riportjában a 4G elérhetőségi díjat kapott.

Az Opensignal jelentése különböző területeken hasonlította össze a magyarországi mobilszolgáltatókat 2020. októbertől 90 napon át gyűjtött adatok alapján. A 4G elérhetőségi kategória azt az időtartamot mutatja, amíg a felhasználók csatlakoztak a 4G hálózathoz. A DIGIMobil 96,7 százalékot ért el, amivel megnyerte a kategóriát – közölték.

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. a Bukaresti Értéktőzsdén jegyzett DIGI Communication N.V. magyarországi leányvállalata. A csoport Magyarországon, Romániában, Spanyolországban és Olaszországban van jelen, a magyar piacon 1998 óta. A DIGI Kft. Magyarország egyik meghatározó távközlési szolgáltatója, jelentős szerepet tölt be másodikként a kábeltelevíziós piacon 29 százalékos, a vezetékes internet szegmensben 24 százalékos piacrésszel, míg a vezetékes telefonszolgáltatásban 23 százalékot ért el az NMHH 2019 év végi adatai alapján.

Tovább olvasom

Médiapiac

Varga Mihály: a magyar jogszabályok biztosítják a sajtószabadságot

A magyar jogszabályok biztosítják a sajtó szabadságát, a kormánynak sem eszköze, sem szándéka nincs beavatkozni a médiaviszonyokba – írta a holland pénzügyminiszternek Varga Mihály.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Soós Lajos

A tárcavezető csütörtökön a közösségi oldalán osztotta meg azt a levelet, amelyben sajnálatát fejezte ki Wopke Hoekstra nyilatkozata miatt. A holland pénzügyminiszter a De Volkskrant című napilapban azt állította, hogy Magyarországon korlátozzák a sajtó szabadságát.     

Varga Mihály szerint a belföldi médiumok piaci alapon működnek, és a mindennapok gyakorlata is igazolja, hogy a nyilvános vitákban valódi sokszínűség van. Hozzátette, hogy a kormánykritikus médiumok piaci részesedése minden objektív mérés szerint meghaladja az 50 százalékot.

A legolvasottabb hírportálok, a legtöbb embert elérő sajtóorgánumok többsége erősen bírálja a kormányt, a legnézettebb tévéadó a legkritikusabbak közé tartozik – fogalmazott.     

A pénzügyminiszter a magyar médiahelyzetet áttekintését javasolta, bízva abban, hogy holland kollégája ezután csak hiteles forrásokból fog tájékozódni.

A magyar kormány tisztában van azzal, hogy rendszeresen jelennek meg valótlan állítások a sajtószabadság helyzetéről, márpedig a félreértéseket csak a tények oszlathatják el.

Mindez kívánatos lenne a mostani helyzetben, hiszen az uniós tagállamok előtt álló kihívásokat csak együttműködve, tényeken alapuló véleményalkotással lehet megoldani – olvasható Varga Mihály levelében.

Tovább olvasom

Médiapiac

Burkolt reklám miatt milliós bírságot kapott a TV2

Rádiós pályázatok kapcsán is hozott döntéseket a Médiatanács.

Közzétéve:

Az NMHH kommunikációs igazgatóság csütörtökön azt közölte az MTI-vel, a TV2 szolgálatója azért kapott 1,2 millió forintos büntetést, mert a Mokka egy októberi adásában a műsort támogató divatüzlet termékeiről olyan részletes információt közölt, hogy ezzel vásárlásra sarkallta a nézőket. Ilyet a törvény csak reklámblokkban engedélyez – tették hozzá.

A rádiós pályázatokról azt írták, a médiatanács eredménytelennek nyilvánította a Berettyóújfalu telephely kisközösségi használatára kiírt rádiós pályázati eljárást, ugyanis a benyújtott pályázati ajánlat érvénytelen volt.

A testület elvégezte a Budapest 98,0 MHz körzeti frekvencia közösségi használatára beadott ajánlatok alaki vizsgálatát, és pályázati nyilvántartásba vette a Match Point Official Kft.-t.

A grémium elfogadta és pénteken teszi közzé honlapján a Szekszárd 104,5 MHz és a Salgótarján 99,3 MHz helyi frekvencia pályázati felhívásainak tervezetét közösségi jellegű használatra.

Tovább olvasom