Kövess minket!

Médiapiac

Piacot bővít a Bónusz Brigád

Közösségi piacteret nyitott a bónuszos oldal. 5-10 százalékos forgalom-növekedést várnak attól, hogy a cégek új köre jelenik meg ajánlatokkal.

Piacteret nyitott a Bónusz Brigád, melyen olyan cégek is megjelenhetnek ajánlataikkal, amelyek korábban nem tudtak bekerülni a kínálatba ajánlataikkal. Mint Kaprinay Zoltán, az egyik alapító elmondta: eddig kb. háromezer jelentkező céget utasítottak el, ennek többnyire az szokott az oka lenni, hogy a  vállalkozás túl kicsi ahhoz, hogy kiszolgálja az igényeket, nagyon speciális, apró piacra lő, vagy nem tudja/akarja a legalább 50 százalékos kedvezményt megadni. Mivel meglátásuk szerint a jelen környezetben ismét nehéz kis költséggel hatékonya hirdetni, ezért nyitottak a cégek ezen újabb szegmense felé.

Heller Gábor társ-alapító hozzátette: így gyakorlatilag bárkinek, egy egyszemélyes bt-nek is lehetősége van hirdetni, ugyanakkor a minőségi garanciák ugyanazok, mint a “sztenderd” ajánlatok esetében. Van előzetes kontroll, és utóellenőrzés is. Az ajánlatok felrakása ugyanakkor egyszerűen megoldható a partnerközpont feltöltő felületén keresztül.

A kondíciók között van különbség, mind a Bónusz Brigád, mind a leendő partnerek oldaláról. A közösségi vásárlási oldal a piacteres partnerek ajánlatait 25 százalékos jutalékért közvetíti a sztenderd 30% helyett. A cégeknek pedig nem kell a megszokott 50 százalékos (termékeknél 35 százalékos) kedvezményt kínálniuk, elég a 25%. Értelemszerűen alapból kisebb eléréssel is lehet kalkulálni az ilyen ajánlat esetében, 1 millió felhasználó helyett kb. 500 ezerrel. A korábbról megszokott rendszerben ugyanis az ajánlatot kiküldik hírlevélben is, és direkt link mutat rá a főoldalon. Különbség az is, hogy míg a “normál” ajánlatoknál kizárólagosságot kér a site, addig a piactereseknél nincs így.

A Bónusz Brigád 19 hónapja van a piacon, az általuk hivatkozott GKIeNet-adatok szerint 42 százalékos piacrész mellett. Könnyen látható, hogy a mostani lépés piacbővítési szándékú: a cégek egy újabb körétől tudnak marketingköltéseket megszerezni, és ez akár újabb felhasználókat is hozhat. Kaprinay Zoltán elmondása szerint 5-10 százalékos forgalom-növekedéssel kalkulálnak a lépés nyomán.

A sajtóeseményen elmondták: fontosak az innovációs lépések, ennek jegyében indították el a Brigád Boltot is, amely a megcélzott 2 millió forint helyett az első hónapban 6,5 milliót hozott. Szintén ebbe a vonalba illeszkednek az exkluzív ajánlatok, amelyet a hűségprogramban résztvevő ügyfelek kapnak, a Szerencsekerék iPad alkalmazás, illetve a minőségi ellenőrző rendszer “kétirányúsítása”. Ez utóbbi azt jelenti, hogy immár majd két hete a felhasználók minősíthetik a szolgáltatókat, de ugyanez fordítva is működik. Tehát ha egy szolgáltató egy ügyfelet problematikusnak tart, akkor annak többé az ő ajánlatai nem jelennek meg.

Médiapiac

Burkolt reklám miatt milliós bírságot kapott a TV2

Rádiós pályázatok kapcsán is hozott döntéseket a Médiatanács.

Közzétéve:

Az NMHH kommunikációs igazgatóság csütörtökön azt közölte az MTI-vel, a TV2 szolgálatója azért kapott 1,2 millió forintos büntetést, mert a Mokka egy októberi adásában a műsort támogató divatüzlet termékeiről olyan részletes információt közölt, hogy ezzel vásárlásra sarkallta a nézőket. Ilyet a törvény csak reklámblokkban engedélyez – tették hozzá.

A rádiós pályázatokról azt írták, a médiatanács eredménytelennek nyilvánította a Berettyóújfalu telephely kisközösségi használatára kiírt rádiós pályázati eljárást, ugyanis a benyújtott pályázati ajánlat érvénytelen volt.

A testület elvégezte a Budapest 98,0 MHz körzeti frekvencia közösségi használatára beadott ajánlatok alaki vizsgálatát, és pályázati nyilvántartásba vette a Match Point Official Kft.-t.

A grémium elfogadta és pénteken teszi közzé honlapján a Szekszárd 104,5 MHz és a Salgótarján 99,3 MHz helyi frekvencia pályázati felhívásainak tervezetét közösségi jellegű használatra.

Tovább olvasom

Médiapiac

Őrizetbe vette a HírTv tudósítóját a svéd rendőrség

Fel sem szólították a riportert, hanem azonnal a kihallgatószobába vitték.

Közzétéve:

Pixabay

Bugnyár Zoltán a rendőrség uppsalai székháza előtt éppen a szerdai késes támadásról forgatott, amikor két egyenruhás felszólítás helyett azonnal a kihallgatószobába vitte – közölte a HírTv, hozzátéve, hogy munkatársukat nem engedték telefonálni, két órán át őrizetben tartották, és a járvány elleni védekezéshez használt maszkot is le akarták vetetni róla.

Mint írják, Bugnyár Zoltán ellen védett objektum elleni bűncselekmény vádjával eljárást indítottak annak ellenére, hogy felmutatta a sajtóigazolványát.

Tovább olvasom

Médiapiac

Öncenzúrával védekeznek a felbőszült internetezők ellen

Félti a fiatal írók generációját egy Nobel-díjas író, aki szerint fiatal kollégái közül sokan félnek a szabad véleménynyilvánítástól. A Nobel-díjas szerző szerint emiatt sokan eleve cenzúrázzák írásaikat.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Önmagukat és a munkájukat cenzúrázzák félelemből a fiatal szerzők – állítja Kazuo Ishiguro, aki szerint számos szerző fél az egyre nagyobb teret nyerő cancel culture-től.

A Nobel-díjas, japán származású író a félelem légköreként jellemezte a helyzetet. Úgy látja, hogy a fiatalok amiatt aggódnak, hogy az internetes felbőszült tömeg őket is megtalálja majd, és megkeseríti az életüket.

Ishiguro a BBC-nek beszélt arról, hogy félti a fiatal írók generációját, akik még nem alapozták meg karrierjüket.

Ők szerinte inkább elkerülnek egyes témákat vagy szempontokat az írásaikban, hogy ne kerüljenek kereszttűzbe. Kazuo Ishiguro arról is beszélt, hogy sokszor már az is baj, ha az írók olyan témát boncolgatnak, amivel kapcsolatban nincs tapasztalatuk.

Ilyen alapon támadták például többen is Jeanine Cummins Amerika földje című könyvét, amiben az írónő a migrációról írt, valamint Amélie Wen Zhao-t, aki a rabszolgaságról írt Blood Heir című művében.

A Nobel-díjas szerző szerint a fiatalok közül sokan azt érezhetik, hogy az ő karrierjük és a jó hírnevük jóval törékenyebb, és nem akarnak kockáztatni. Ishiguro minderről annak kapcsán beszélt egyébként, hogy egyre több szerzőt kritizálnak a személyes véleményük miatt, amivel veszélybe kerül a szólásszabadság – utalt a Harry Potter könyvek írója, J.K. Rowling esetére.

Ishiguro szerint az íróknak úgy kellene érezniük, hogy szabadon írhatnak akármilyen szemszögből, és bemutathatnak mindenféle nézőpontot.

Hozzátette, hogy ő maga is az első könyvét férfi létére egy nő szempontjából írta.

Az online támadásoknak valóban egyre többen esnek áldozatul a szerzők, professzorok közül. Ez történt J.K. Rowlinggal is, aki egy ironikus posztjában nem értett egyet azzal, hogy egy cikkben úgy fogalmaztak „menstruáló személyek”, nem pedig nők, pedig menstruációja csak a nőknek van.

Ezután az írónőt transzfóbnak nyilvánították, és az ellenségei új könyvének megjelenése után azt is kikezdték. Szeptemberben gyalázkodó kommentekkel keltették halálhírét Rowlingnak, miután a Troubled Blood című új bűnügyi regényében egy nő titokzatos eltűnésének a hátterében egy transzvesztita sorozatgyilkost sejtettek – írja a V4NA Hírügynökség.

Tovább olvasom