Kövess minket!

Médiapiac

„Németországban már észrevehető az átalakulás” – villáminterjú Istenes Bencével

Nagy a letargia az országban, hiszen kiesett a német válogatott a világbajnokságról, de a műsorvezetőnek most nincs ideje ezzel foglalkozni. A frissen kinevezett szakember épp a válogató adásokon munkálkodik, elmondása szerint a kinti X Factorban máshogy dolgoznak a felvételeken és a hangulatkeltésen. A változó médiapiacról, a zsűriről, a versenyzőkről, a műsorvezetői feladatairól, valamint a Survivorról beszélgettünk.

Istenes Bencét telefonon sikerült utolérnünk, éppen a kocsiban ült, az X Factor forgatásának helyszínére tartott. Mint ismeretes a műsorvezető nagy foci-rajongó, de nem viselte meg túlságosan a kedvenc csapata, a német válogatott kiesése, hiszen

„nem játszottak jól, így nem érdemelték meg a továbbjutást”.

Hozzátette, azért érezhető az országon belül a letargia, készülnek a mémek, de nem volt ideje ezzel foglalkozni, mert késő estig dolgoznia kellett.

 

 

A válogató adásokat veszik fel éppen, hasonlóan a hazai műsorhoz vannak kiemelkedő versenyzők, sok a továbbjutó. Korábban Istenes azt nyilatkozta, kevesebb lesz az élőshow és nincs mentorház a rendszerben, így adódott a kérdés, hogy milyen hosszú lesz a műsor és mivel fogják kitölteni.

„Az adás augusztustól október végéig fog tartani.

Sokat változik a televíziós piac, ahogyan ezt Magyarországon is lehet látni, Németországban már a struktúrában is észrevető az átalakulás. Az élőshowk egyre kevésbé nézettek, ellentétben a válogatókkal, éppen ezért ezekből itt többet csinálnak”

– válaszolta.

Ugyanakkor a német X Factor szerkezete sok tekintetben ugyanolyan, mint amilyen a hazaié, így az ő műsorvezetői feladatai nem változnak. A backstage munkálatok irányítását is ő fogja végezni, amely szintén nem új a számára, hiszen korábban is kellett már a versenyzőkkel beszélgetnie a fellépések előtt és után, nyelvi nehézségei nem lesznek, hiszen Münchenben végezte a középiskolát. Azt azért elmondta, hogy Németországban a felvételek, illetve a hangulatteremtés különbözik a magyar produkciójétól:

„Itt kicsit másképp van felvéve a műsor, máshogy vannak feldolgozva a versenyzők történetei.”

Elárulta lapunknak, a háttérműsorokat kint már nem a televízióra, hanem az online felületekre készítik, külön stáb által legyártott plusz tartalmak kerülnek fel az Instagramra, a Facebookra és a YouTube-ra, amelyeknek szintén ő az arca.

 

 

A műsorvezető társát, Charlott Würdiget – aki egyébként Sidonak, az egyik zsűritagnak a felesége – csak pár napja ismeri, de jól kijönnek egymással.

A hazai X-Faktorhoz hasonlóan a német műsorban is népszerű könnyűzenei előadók döntenek a versenyzők sorsáról, Thomas Anders, a Modern Talking frontembere, valamint a már említett Sido, aki az ország egyik legelismertebb rappere foglal helyet az ítész székben, ugyanakkor beválogattak melléjük egy

„nagyon tehetséges, friss arcot és egy Tóth Gabi-szintű rockénekesnőt is.”

Istenes Bence épp a Survivor egyik helyszínére tart - RTL Klub
Istenes Bence épp a Survivor egyik helyszínére tart – RTL Klub

Végül elmondta, a Survivor forgatása „nagyon húzós volt”, amelyben közrejátszott az, hogy ötven napig folyamatosan dolgoztak, így hosszú ideig nem találkozhatott a családjával, „de túl vannak rajta, nagyon jó műsort csináltak, és már nagyon várja, hogy adásba kerüljön”.

Istenes Bencéék 2017-ben költöztek Kölnbe, hogy a műsorvezető kipróbálja magát a német piacon is, ugyanakkor továbbra is dolgozik a hazai RTL Klubnak, többek között erről is beszélt a közelmúltban Médiapiacnak. Az interjú eredetileg a május-júniusi számban jelent meg. A lapot ezeken a stadokon veheti meg, és itt fizethet elő rá.

Médiapiac

Elnézi-e Soros, a főszerkesztőjének antiszemita kirohanásait?

“B*zik, zsidók, vegetáriánusok kíméljenek” – ezzel a tárggyal küldött e-mailt a munkatársainak egy európai online lap főszerkesztője.

Közzétéve:

MTI Fotó: Sándor Katalin

A Pesti Srácok portál szerezte meg az egyik magyar baloldali propagandaportál, a 444.hu főszerkesztőjének korábbi e-mail üzeneteit, amelyeket a kollégáinak írt. A belső, 2005-ben íródott e-mailben Uj Péter vállalhatatlan kijelentéseket tett. Uj ekkor még az Index nevű baloldali magyar portál főszerkesztője volt.

Az iromány akkor keletkezett, amikor 2005-ben az Országos Rádió-és Televízió Testület (ORTT) három órára elhallgattatta a Tilos Rádiót, mert az lejátszotta Barcs Miklós Képviselő funky című alkotását. A dal szövegében olyan botrányos sorok vannak, mint “hitler k*rja szálasit, sztálin d*gja rákosit, szálasi b***za orbányt, rákosi k*csögöli gyurcsányt”.

Ezt követően Uj a kollégáinak írt egy levelet, amelyben munkatársai figyelmébe ajánlotta Barcs válaszlevelét az ORTT-nek. Ez állt benne:

“Térdre nyilas pucsíttani, Se**enbüntet fityma rabbi! Tennap hallottam (m)értékadó judeopata körökben, hogy ez a sza*osku..a bácsfi dijána is kok zsidó, mint a szabóalby, se**enburgerrul maggyarosittott! zsidó nemzsidó, ba***ttronda gusztustalan csótány, 1 kiló kokóval se tunnám korpásongyalázni, még ha úgy pucsítana is, mint a szálasi akasztása közben ez a tény pediglen politikailag incorrect! (…)”

Egy másik, 2006-os szintén a kollégáinak küldött e-mailben disznóvágásra hívta embereit. Az e-mailnek antiszemita, kirekesztő tárgyat adott: “b*zik, zsidók, vegetáriánusok kíméljenek”.

Soros és a 444.hu kapcsolata

A 444.hu portált kiadó Magyar Jeti Zrt. nevű vállalatban kisebbségi tulajdont vásárolt néhány évvel ezelőtt a Soros Györgyhöz köthető Media Development and Investment Fund (MDIF), amely több mint 100 millió forintot (299,5 ezer euró) fizetett ki a portál 20 százalék körüli részvénypakettjéért.

A magyar cégadatbázisból kiderül, hogy a 444-et kiadó igazgatótanácsában ott ül Maria Nemcova, aki korábban a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation, OSF) prágai programigazgatója volt. Nemcova most Media Development and Investment Fundnál tevékenykedik működési vezérigazgató-helyettesként (chief operating officer).

Az MDIF létrejöttét Soros 500 ezer dollárral támogatta és azóta sem engedte el a kezét. Az OSF honlapja szerint 2016 és 2019 között 16,8 millió dollárt adtak a szervezetnek.

A V4NA levélben fordult Soros Györgyhöz, a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz, illetve a Media Development Investment Fundhoz. Arra voltak kíváncsiak, hogy

  1. Mit gondol Soros György ezekről a kijelentésekről?
  2. Elhatárolódnak-e Uj Pétertől?
  3. Le kell-e mondania Uj Péter főszerkesztőnek?
  4. Megszüntetik-e az együttműködést a 444.hu-val ezen kijelentések fényében?

A portál jelezte, amint választ kapnak kérdéseikre, arról is beszámolnak.

Tovább olvasom

Médiapiac

A magyarságot gyalázták az N1TV műsorában

Pörzse Sándor és Havas Henrik butának nevezte és leparasztozta a magyarokat a Jobbikhoz köthető csatornán.

Közzétéve:

Forrás: YouTube

„Ennyiszer becsapni egy népet, mint ahányszor a magyart becsapták, nem lehet, csak akkor, ha buta. Nem tudok mást mondani” – hangoztatta Pörzse Sándor az N1TV februrár 19-i műsorában a Vasárnap.hu beszámolója szerint.

„A magyar az buta”

– erősítette meg szavait a műsorvezető, Havas Henrik, majd azt fejtegette, hogy Trianon után kizárólag a parasztok és a zsellérek maradtak Magyarországon, akiket „lepofoz a földesúr, az intéző, a csendőr”.

„És ezek most gyűlölik Budapestet, amely valóban világváros, valóban multinacionális, valami egészen elképesztő kulturális háttere van, és ezek a parasztok ezt nem bírják elviselni” – zárta a monológját Havas.

Pörzse Sándor azt is elmondta, sokáig azt hitte, hogy a magyar a kiválasztott nép, de aztán a választások „megvilágosították”. És azt is megjegyezte, hogy ma már Wass Albert könyveinek olvasását vagy éppen a lovasíjászkodást olyan dolgoknak látja, amelyeket „azért kinő az ember”.

A beszélgetés ominózus részét a videó 20. percétől itt lehet megtekinteni:

Az ismert újságíró korábban az Echo TV-n gyártott erősen jobboldali hangvételű műsorokat, majd Magyar Gárda-alapító és jobbikos országgyűlési képviselő lett, valamint a Jobbikhoz kötődő radikális lap, a Barikád főszerkesztőjeként is dolgozott – emlékeztet a Vasárnap.hu cikke.

Borítóképünk kivágás az N1TV műsorának videójából

Tovább olvasom

Médiapiac

A közmédia is a kommunizmus áldozataira emlékezik

A történelem egyik legsötétebb korszakának eseményeit a közmédia több csatornája felidézi: műsorokkal, filmekkel és aktuális történések feldolgozásával.

Közzétéve:

Fortepan / ETH Zürich

A közmédia számos csatornáján megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA)a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

Immár húsz éve ezen a napon “figyelmeztetőként és emlékeztetőként tekintünk vissza a korszak történéseire és emlékezünk a világszerte százmilliónál is több áldozatra”

– írták a közleményben.

A Duna Televízió csütörtökön este a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából 20.30-tól tűzi műsorára A színésznőt, az 1960-as években játszódó izgalmas filmdrámában az igaz szerelem és a hatalmi érdekek ütköznek egymással. Az M5 csatorna kulturális csatornán 20.55-kor kerül adásba az Örök tél, egy történelmi játékfilm, amely hitelesen mutatja be a kényszermunkára elvitt százezernyi magyar történetét.

A Kossuth rádión 21.30-tól a Nagyok című műsorban a kommunista évtizedek jellegzetes alakjával, a rendszerellenes tüntetéseken szilárd elvi alapokon tiltakozó, sok éves börtönbüntetést, a börtönben számos éhségsztrájkot vállaló, többször elektrosokkal megkínzott Pákh Tibor jogásszal készült beszélgetés hangzik el.

A Duna Televízión, a Duna World-ön, az M5-ön és a Kossuth rádión több műsorban is megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól, egész nap érdemes tehát figyelemmel követni a közmédia csatornáit – tudatta az MTVA.

Borítókép: József körút a Corvin (Kisfaludy) köznél. Harcképtelenné tett T-34/85 harckocsi. Szemben a Práter utca – Nap utca – Baross utca közötti házsor

Tovább olvasom