Kövess minket!

Médiapiac

Mennyit ért 20 éve 20 millió?

A MediaCom születésnapi ünnepségén a vezetők a jelen kihívásai mellett felidézték a 20 évvel ezelőtti – részben megmosolyogtató, részben irigyelnivaló – médiaviszonyokat is.

A MediaCom magyar irodája pénteken ünnepelte 20 éves fennállását. A Brody House Studios-ban rendezett ünnepségen Gavin Duke, aki ma a GroupM CEEMA régióját vezeti, felidézte az alapítás körülményeit. 1997-ben a cseh és szlovák piacot vezette, amikor felkérték, hogy építse fel a magyar üzletet is. Prágából érkezett Budapestre, ahol z első meglepetést az jelentette számára, hogy a Duna nem is kék. A másodikat pedig az, hogy egy kis helyi cég miatt nem tudta regisztráltatni a MediaCom nevet, ezért lett a vállalkozás MC Media Company. Az üzlet 4 emberrel és egy telefonvonallal indult, első jelentős ügyfelük a Mars volt. Közben magyarul is tanulgatott, az első elsajátított kifejezések között a „kicsi sört” és a „hülye külföldi” szerepelt.

Mező László ügyvezető a húsz évvel ezelőtti médiahelyzetről is megemlékezett. A Nielsen még könyvben publikálta a ratingeket: egy-egy népszerű műsorra a nézők közel fele kapcsolt akkoriban, a Friderikusz Show-ba pedig évekkel előre kellett reklámhelyet foglalni. Néhány hónappal a MediaComot követően elindult a két országos kereskedelmi televízió, igaz, akkor még Dirk Gerkens és Vidus Gabriella is ellentétes oldalon állt, mint jelenleg. A számítógép-penetráció 9 százalék volt, Erős Attila Fastbridge-alapító pedig az Álomhajót énekelte a Carpe Diem élén. A Fuji 1 megapixeles digitális fényképezőgépéért 700.000 forintot kellett fizetni, egy 20 millió forintos gigakampány elnyerése pedig bármelyik ügynökségnek biztosíthatta a toplista első helyét. A terveket faxon, vagy az irodánként egy-egy, közösen használt email-címen egyeztették az ügyfelekkel.

Mára a médián kívül a fogyasztói szokások is jelentősen megváltoztak, a társadalom pedig nagyon megosztottá vált. Az ország egésze nem olyan, mint ahogyan Budapestről látjuk – emlékeztetett Mező. Az ügynökségi munka már nem olyan, mint a sakk, sokkal inkább egy 3 dimenziós Tetris: a furcsa formájú alakzatok egymás után érkeznek, mi pedig gyorsan betesszük őket valahová. Az ügyvezető értékelése szerint az elmúlt években jól alkalmazkodtak.

Ezt alátámasztotta Costin Mihaila, a MediaCom regionális ügyvezetője is, aki szerint egy iroda sikerét elsősorban azon mérik, milyen gyakran kell az országban járniuk. Ő egy éve nem járt nálunk, és most is csak az ünnepségre érkezett. Ennek alapját munkamódszerükben látja, melynek lényege: megszerezni a legjobb embereket és csapattá szervezni őket. Magyarországon érezhető a jó pezsgés – zárta szavait.

Médiapiac

Bezárnak harmincöt fővárosi postát

Alacsony forgalmú egységekről van szó – közölte a Magyar Posta pénteken.

Közzétéve:

A bezárandó posták utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek.

A Magyar Posta Zrt. hangsúlyozta: a jogszabályi kötelezettség alapján előírt 66 posta helyett a bezárást követően is 112 posta áll az ügyfelek rendelkezésére Budapesten.

A mostani szankciók okozta európai energiaválságban mindenkinek, a lakosságnak, az állami és nem állami fenntartású intézményeknek, munkahelyeknek is fontos energiatakarékosságban tudatosabban gondolkodnia, cselekednie

– fogalmaztak.

A közlemény szerint a vállalat számára továbbra is elsődleges szempont a szolgáltatások elérhetősége. Éppen ezért az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztés valósult meg, amelyekkel a postai szolgáltatások már nem csak személyesen, hanem digitális úton is elérhetők. Emellett a postai szolgáltatások a rendelkezésre álló szolgáltatási helyeken a változások után is magas színvonalon maradnak elérhetőek a budapesti ügyfelek számára – írta a Magyar Posta.

Tovább olvasom

Médiapiac

Új szereplővel bővül a közmédia tartalomgyártása a Petőfi-emlékév kapcsán

A jövőben a közmédia megrendelésére a Petőfi Media Group gyártja a Petőfi-platformok tartalmait.

Közzétéve:

Borítóképünkön Petőfi Sándor portréja Orlai Petrich Soma festményén, forrás: Wikipedia

A korábbinál is szorosabb együttműködésre lépett a közmédia, valamint a Petőfi-emlékév megvalósításában kiemelt szerepet vállaló Petőfi Media Group (PMG) – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel pénteken.

Tavaly márciusban, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára indított közös projektet a közmédia, valamint a bicentenárium koordinálásáért felelős szervezetek. Közös irányítás alá került a Petőfi Rádió és a Petőfi TV, továbbá a hozzájuk kapcsolódó online felületek. A másfél éve megkötött együttműködés tartalma október 1-től tovább bővül:

a jövőben a közmédia megrendelésére a Petőfi Media Group gyártja a Petőfi-platformok tartalmait

– írták a közleményben.

“A közmédia célja, hogy az együttműködésnek köszönhetően a Petőfi-emlékév eseményei a leghatékonyabb tartalom-előállítási módok alkalmazásával a fiatalok legszélesebb körét elérjék” – áll a közleményben.

“A klasszikus tartalom-előállítási módok mellett ma már elengedhetetlen az új eszközök, platformok teljes körű használata. A két szervezet közötti stratégiai partnerség lehetőséget biztosít a közmédia számára, hogy ezeket a megoldásokat a lehető leghatékonyabban vonja be a tartalomkészítésébe amellett, hogy a műsorok továbbra is képviselik a közmédia által támasztott magas elvárásoknak megfelelő minőséget”

– emelte ki a közleményben Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója.

Lóczi János, a Petőfi Media Group Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: a Petőfi-bicentenárium méltó megünneplése jegyében az MTVA és a PMG közötti együttműködés közös célja, hogy a kulturális élet meghatározó szereplőinek, alkotóművészeinek olyan adáskoncepciókban biztosítsanak megjelenési lehetőséget, amely szélesebb célcsoportokhoz juttat el kulturális edukációt.

A PMG kiemelt és elsődleges célja a gyártás során, hogy a nemzeti kulturális minőség megtartása mellett olyan hibrid adáskoncepciókat alkosson meg, amely speciális formanyelvi eszköztára mellett elősegíti a megjelenések online térbe való beágyazását, promotálását – közölte a közmédia.

Tovább olvasom

Médiapiac

Egyesül a Digi a leányvállalataival

Az összevonás csökkenti a költségeket, javítja a vállalati működés és az ügyfélkiszolgálás hatékonyságát, új szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé.

Közzétéve:

Borítókép: A DIGI egyik budapesti üzlete, fotó: MTVA/MTI/Bizományosi: Róka László

December 31-én egyesülnek a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-vel a leányvállalatai, a Digi Infrastruktúra Zrt., az Invitel Zrt. és az I-TV Zrt. – közölte a társaság az MTI-vel. Az összevonás csökkenti a költségeket, javítja a vállalati működés és az ügyfélkiszolgálás hatékonyságát, új szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé – indokolták a bejelentést.

Hozzátették, hogy

a Digi hosszú távon is fejlődésképes akar maradni, és az erőforrások észszerű kezelése egyre fontosabb lesz.

A társaság továbbra is biztosítja a stabil munkakörnyezetet, ügyfeleiknek pedig egyszerűbb ügyintézést ígérnek.

A közlemény szerint a megszűnő cégek tevékenységét az anyavállalat mint jogutód átveszi. A stratégiai átalakítás a szolgáltatásokat nem érinti, így sem a számlabefizetés, sem az ügyfélszolgálat elérhetőségei nem módosulnak. A tudnivalókról az ügyfeleket novemberben értesítik.

Az 1998-ban alakult Digi csaknem 1,1 millió előfizetővel az internet és televíziós műsorszolgáltatási piac második legnagyobb szereplője Magyarországon. Leányvállalataival együtt a társaság januárban került a 4iG csoport kizárólagos tulajdonába.

Tovább olvasom