Kövess minket!

Médiapiac

Megújult az Invitel IPTV-je

A hónap közepétől megújult felülettel, felhasználóbarát funkciókkal bővült az InviTV, az Invitel IPTV szolgáltatása.

A megújult, átláthatóbb menürendszer megjelenése ezentúl igazodik a tévékészülék képarányához, az interaktivitást pedig az új keresés funkció, a felvett műsorok egyszerűbb nyomon követése és a rádiócsatornák közvetlen elérése segíti.

Az alábbi új funkciók és szolgáltatások váltak elérhetővé az Invitel InviTV szolgáltatásában:

· Megújuló kezelőfelület, átláthatóbb a kezelés

A kezelői felület beállításánál mostantól két új megjelenítés közül is választhatnak a szolgáltató ügyfelei: a gazdagabb HD megjelenést a modernebb, újabb széles képformátumú – LCD, LED, plazmatévé-készülékekhez –, míg a Standard megjelenést a hagyományos tévékészülékekhez ajánlja a cég. A megjelenés alapértelmezett beállítása vevőegység típustól függ, melyet az Invitel állít be, de ezt a felhasználó bármikor könnyen módosíthatja a „BEÁLLÍTÁSOK” – Megjelenés menüjében.

A főmenüben a menüpontokat jelölő rajzok megváltoztak, új külsőt kaptak, de az ikonok között továbbra is az eddig megszokott módon lehet váltogatni. A struktúra és a megjelenítés azonban könnyebben érthető, a felület pedig áttekinthetőbb lett. Emellett a menüpontok és a Műsorkalauz használata is jelentősen egyszerűbbé vált. Mostantól például lehetőség nyílik a Műsorkalauzban is kategóriákra szűkíteni a csatornalistát, így segítve az egyszerűbb és gyorsabb használatot.

· Egyszerűbb film-és műsorkeresés

Az új „KERESÉS” menüpont segítségével még könnyebben megtalálhatók a kedvenc filmek és műsorok. A Videotéka-tartalmak és a tévéműsorok közötti egységes keresésfunkciónak köszönhetően több szűrőfeltétel is megadható a különálló „KERESÉS” menüben.

· Szélesebb képformátum támogatás

A „BEÁLLÍTÁSOK” menüben több képarány-beállításra is lehetőség van. A kezelői felület megjelenését úgy optimalizálta az Invitel, hogy az egyre elterjedtebb széles képformátumú készülékeken (16:9) és hagyományos készülékeken (4:3) is egyaránt jól mutasson, és könnyen használható legyen.

· Műsorfelvételek egyszerűbb nyomon követése

Az eddig elkészült időzített és azonnali felvételek korábban külön menüpont alatt voltak megtalálhatók. Az Invitel ügyfeleinek visszajelzései alapján a felvett műsorok, filmek, a könnyebb áttekintés érdekében mostantól egy mappában lesznek elérhetők. Ezen felül a jövőben a „FELVÉTELEIM” – felvett műsorok menübe lépve az elérhető tárhelymennyiség vizuálisan is megjelenítésre kerül.

· Közvetlen rádióelérés a csatornalistából

A rádióállomások korábban az „EXTRÁK” menüben voltak megtalálhatók. Mostantól – külön csatornakategóriaként – a csatornalistán belül a Rádió kategóriából közvetlenül, a tévécsatornákhoz hasonlóan válnak elérhetővé a rádióállomások.

Az új kezelői felülettel kapcsolatos további részleteket is tartalmazó felhasználói útmutató a szolgáltató weboldalán érhető el.

Médiapiac

Burkolt reklám miatt milliós bírságot kapott a TV2

Rádiós pályázatok kapcsán is hozott döntéseket a Médiatanács.

Közzétéve:

Az NMHH kommunikációs igazgatóság csütörtökön azt közölte az MTI-vel, a TV2 szolgálatója azért kapott 1,2 millió forintos büntetést, mert a Mokka egy októberi adásában a műsort támogató divatüzlet termékeiről olyan részletes információt közölt, hogy ezzel vásárlásra sarkallta a nézőket. Ilyet a törvény csak reklámblokkban engedélyez – tették hozzá.

A rádiós pályázatokról azt írták, a médiatanács eredménytelennek nyilvánította a Berettyóújfalu telephely kisközösségi használatára kiírt rádiós pályázati eljárást, ugyanis a benyújtott pályázati ajánlat érvénytelen volt.

A testület elvégezte a Budapest 98,0 MHz körzeti frekvencia közösségi használatára beadott ajánlatok alaki vizsgálatát, és pályázati nyilvántartásba vette a Match Point Official Kft.-t.

A grémium elfogadta és pénteken teszi közzé honlapján a Szekszárd 104,5 MHz és a Salgótarján 99,3 MHz helyi frekvencia pályázati felhívásainak tervezetét közösségi jellegű használatra.

Tovább olvasom

Médiapiac

Őrizetbe vette a HírTv tudósítóját a svéd rendőrség

Fel sem szólították a riportert, hanem azonnal a kihallgatószobába vitték.

Közzétéve:

Pixabay

Bugnyár Zoltán a rendőrség uppsalai székháza előtt éppen a szerdai késes támadásról forgatott, amikor két egyenruhás felszólítás helyett azonnal a kihallgatószobába vitte – közölte a HírTv, hozzátéve, hogy munkatársukat nem engedték telefonálni, két órán át őrizetben tartották, és a járvány elleni védekezéshez használt maszkot is le akarták vetetni róla.

Mint írják, Bugnyár Zoltán ellen védett objektum elleni bűncselekmény vádjával eljárást indítottak annak ellenére, hogy felmutatta a sajtóigazolványát.

Tovább olvasom

Médiapiac

Öncenzúrával védekeznek a felbőszült internetezők ellen

Félti a fiatal írók generációját egy Nobel-díjas író, aki szerint fiatal kollégái közül sokan félnek a szabad véleménynyilvánítástól. A Nobel-díjas szerző szerint emiatt sokan eleve cenzúrázzák írásaikat.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Önmagukat és a munkájukat cenzúrázzák félelemből a fiatal szerzők – állítja Kazuo Ishiguro, aki szerint számos szerző fél az egyre nagyobb teret nyerő cancel culture-től.

A Nobel-díjas, japán származású író a félelem légköreként jellemezte a helyzetet. Úgy látja, hogy a fiatalok amiatt aggódnak, hogy az internetes felbőszült tömeg őket is megtalálja majd, és megkeseríti az életüket.

Ishiguro a BBC-nek beszélt arról, hogy félti a fiatal írók generációját, akik még nem alapozták meg karrierjüket.

Ők szerinte inkább elkerülnek egyes témákat vagy szempontokat az írásaikban, hogy ne kerüljenek kereszttűzbe. Kazuo Ishiguro arról is beszélt, hogy sokszor már az is baj, ha az írók olyan témát boncolgatnak, amivel kapcsolatban nincs tapasztalatuk.

Ilyen alapon támadták például többen is Jeanine Cummins Amerika földje című könyvét, amiben az írónő a migrációról írt, valamint Amélie Wen Zhao-t, aki a rabszolgaságról írt Blood Heir című művében.

A Nobel-díjas szerző szerint a fiatalok közül sokan azt érezhetik, hogy az ő karrierjük és a jó hírnevük jóval törékenyebb, és nem akarnak kockáztatni. Ishiguro minderről annak kapcsán beszélt egyébként, hogy egyre több szerzőt kritizálnak a személyes véleményük miatt, amivel veszélybe kerül a szólásszabadság – utalt a Harry Potter könyvek írója, J.K. Rowling esetére.

Ishiguro szerint az íróknak úgy kellene érezniük, hogy szabadon írhatnak akármilyen szemszögből, és bemutathatnak mindenféle nézőpontot.

Hozzátette, hogy ő maga is az első könyvét férfi létére egy nő szempontjából írta.

Az online támadásoknak valóban egyre többen esnek áldozatul a szerzők, professzorok közül. Ez történt J.K. Rowlinggal is, aki egy ironikus posztjában nem értett egyet azzal, hogy egy cikkben úgy fogalmaztak „menstruáló személyek”, nem pedig nők, pedig menstruációja csak a nőknek van.

Ezután az írónőt transzfóbnak nyilvánították, és az ellenségei új könyvének megjelenése után azt is kikezdték. Szeptemberben gyalázkodó kommentekkel keltették halálhírét Rowlingnak, miután a Troubled Blood című új bűnügyi regényében egy nő titokzatos eltűnésének a hátterében egy transzvesztita sorozatgyilkost sejtettek – írja a V4NA Hírügynökség.

Tovább olvasom