Kövess minket!

Médiapiac

Könyékig turkálunk az információkban

Unikális, eddig sehol másutt nem publikált kutatásokat mutatunk be a médiafogyasztási trendekről, generációs szakadékokról, a hirdetések célközönségeiről a Médiapiac jövő heti konferenciáján.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba, derítsük ki, hogy mi az igazság az utóbbi időben oly’ sokszor emlegetett „változó médiafogyasztási szokásokkal” – ez motiválta a Médiapiac szerkesztőségét a konferencia, a geneRÁCIÓk megszervezésekor. Ezért úgy döntöttünk, felkérjük a meghatározó piackutató cégeket, vizsgálják meg, mit mutatnak az adatok.

„A konferencia teljesen megalapozottan állítja a figyelem középpontjába a technológiai változásokat és azok fogyasztókra, illetve társadalomra gyakorolt hatásait. A generációs dilemma mindezzel összefüggésben az egyik lényeges szempont, de önmagában vizsgálva nem ad kellő magyarázatot a folyamatok értelmezéséhez” – állapítja meg Kozák Ákos, a GfK vezetője, aki alaposan utánajárt e kérdéskörnek.

Kozák Ákos dr.

 

Nézze meg Kozák Ákos dr. teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

A Nielsen a nemzetközi tapasztalatait összegezve azt a kérdést teszi fel: mi a jelentősége annak, hogy embereket és nem cookie-kat mérnek, hogy lehetőség van az célcsoport-optimalizálásra és hogy a duplikáció kiszűrhető több digitális eszköz használata esetén?

Vörös Csilla

 

Nézze meg Vörös Csilla teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

 

Jöjjön el, hallgassa meg előadóinkat!

Itt jelentkezhet a konferenciára, a programot pedig itt találja!

 

Folyamatosan érkeznek a piacra az új technológiai innovációk. E hihetetlen dinamikával áll szemben viszont a fogyasztók kialakult és meglehetősen lassan változó értékrendje, mely néha gátat szab az újdonságok sikerének. Bacher János a GfK-tól azt nézi majd meg március 22-én, milyen értékek jellemzik a magyar fogyasztókat és mennyire vagyunk különbözőek a világ többi részén élőktől?

Bacher János

Rendszeres előadó különböző marketing és média témájú konferenciákon.

A GfK Worldwide Integrated Media Intelligence kompetenciaközpontjának tagja.

A GfK CEE ügyfélelkötelezettség mérés munkacsoport vezetője.

Vendégelőadó több magyarországi főiskolán és egyetemen.

Nézze meg Bacher János teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

A Kantar Hoffmann szektorvezetője, Perjés Tamás azt vizsgálta meg, hogy a fiatalok fogyasztási szokásai idővel nem „öregednek-e”. Vajon igaz-e az életkor alapján meghatározott „fiatalos”, „középkorú” és „idős” médiahasználat, vagy az a releváns, ha egy kohorsz médiahasználatát vesszük figyelembe, amikor a célcsoport azokat az eszközöket használja amelyekkel szocializálódott, illetve élete során újként megtanult?

Perjés Tamás

 

Nézze meg Perjés Tamás teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Ambruszter Géza, a Gemius vezetője arról fog beszélni, hogy tényleg elveszett egy generáció a média és a hirdetők számára. Hallgatnak még valakire vagy mindenről megvan a saját elképzelésük?

Ambruszter Géza

Sokéves online szakmai pályafutása során a telekommunikációs szegmens meghatározó vállalatainál (Magyar Telekom, Telenor) tevékenykedett kiemelt feladatkörökben. Ügyféloldalon szerzett tapasztalatait 2007-től 2011-ig ügynökségi oldalon kamatoztatta.

A Gemius Hungary cégvezetői pozícióját 2011 óta tölti be ahol vezetésével a cég idén már harmadik közönségmérési ciklusát kezdheti meg.

Nézze meg Ambruszter Géza teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Bár az őszi BradFestivalon a Neo Interactive már felvillantott számos lényeges adatot az Inspirával közösen készített kutatásukból, most a téma mélyére ásnak. A Neo Interactive nem csupán a teljes minta számait elemezte ki, hanem a különböző demográfiai csoportok Viber-használatának is utánanézett. És ekkor bukkantak felszínre az igazán érdekes dolgok, melyek szöges ellentétben álltak a marketingesek korábbi percepcióival…

Soós Gergely

A Digitális Média Tények Könyve, az Enter!Digital® konferencia és képzéssorozat, a Médiapédia.hu tudástár, a Mammutmail.com óriásfájl-küldő és az Internetes Vásárlás Napja mozgalom ötletgazdája, alapítója.

Szabadidejét kisfiával, Jerkóval tölti – na meg két kutyájával, zenemániájával, főleg magyar szépírók könyveivel, jógával és TRX-szel. Visszaeső sorozatfüggő.

Nézze meg Soós Gergely teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Novák Ferenc

Főbb területek: koordináció, business development

Főbb projektek és ügyfelek: MOL, MIZO, Dr. Oetker, Telenor, BASF, Huawei-Honor, Szentkirályi, Nagy Viberkutatás 2017

Nézze meg Novák Ferenc teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Médiapiac

Burkolt reklám miatt milliós bírságot kapott a TV2

Rádiós pályázatok kapcsán is hozott döntéseket a Médiatanács.

Közzétéve:

Az NMHH kommunikációs igazgatóság csütörtökön azt közölte az MTI-vel, a TV2 szolgálatója azért kapott 1,2 millió forintos büntetést, mert a Mokka egy októberi adásában a műsort támogató divatüzlet termékeiről olyan részletes információt közölt, hogy ezzel vásárlásra sarkallta a nézőket. Ilyet a törvény csak reklámblokkban engedélyez – tették hozzá.

A rádiós pályázatokról azt írták, a médiatanács eredménytelennek nyilvánította a Berettyóújfalu telephely kisközösségi használatára kiírt rádiós pályázati eljárást, ugyanis a benyújtott pályázati ajánlat érvénytelen volt.

A testület elvégezte a Budapest 98,0 MHz körzeti frekvencia közösségi használatára beadott ajánlatok alaki vizsgálatát, és pályázati nyilvántartásba vette a Match Point Official Kft.-t.

A grémium elfogadta és pénteken teszi közzé honlapján a Szekszárd 104,5 MHz és a Salgótarján 99,3 MHz helyi frekvencia pályázati felhívásainak tervezetét közösségi jellegű használatra.

Tovább olvasom

Médiapiac

Őrizetbe vette a HírTv tudósítóját a svéd rendőrség

Fel sem szólították a riportert, hanem azonnal a kihallgatószobába vitték.

Közzétéve:

Pixabay

Bugnyár Zoltán a rendőrség uppsalai székháza előtt éppen a szerdai késes támadásról forgatott, amikor két egyenruhás felszólítás helyett azonnal a kihallgatószobába vitte – közölte a HírTv, hozzátéve, hogy munkatársukat nem engedték telefonálni, két órán át őrizetben tartották, és a járvány elleni védekezéshez használt maszkot is le akarták vetetni róla.

Mint írják, Bugnyár Zoltán ellen védett objektum elleni bűncselekmény vádjával eljárást indítottak annak ellenére, hogy felmutatta a sajtóigazolványát.

Tovább olvasom

Médiapiac

Öncenzúrával védekeznek a felbőszült internetezők ellen

Félti a fiatal írók generációját egy Nobel-díjas író, aki szerint fiatal kollégái közül sokan félnek a szabad véleménynyilvánítástól. A Nobel-díjas szerző szerint emiatt sokan eleve cenzúrázzák írásaikat.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Önmagukat és a munkájukat cenzúrázzák félelemből a fiatal szerzők – állítja Kazuo Ishiguro, aki szerint számos szerző fél az egyre nagyobb teret nyerő cancel culture-től.

A Nobel-díjas, japán származású író a félelem légköreként jellemezte a helyzetet. Úgy látja, hogy a fiatalok amiatt aggódnak, hogy az internetes felbőszült tömeg őket is megtalálja majd, és megkeseríti az életüket.

Ishiguro a BBC-nek beszélt arról, hogy félti a fiatal írók generációját, akik még nem alapozták meg karrierjüket.

Ők szerinte inkább elkerülnek egyes témákat vagy szempontokat az írásaikban, hogy ne kerüljenek kereszttűzbe. Kazuo Ishiguro arról is beszélt, hogy sokszor már az is baj, ha az írók olyan témát boncolgatnak, amivel kapcsolatban nincs tapasztalatuk.

Ilyen alapon támadták például többen is Jeanine Cummins Amerika földje című könyvét, amiben az írónő a migrációról írt, valamint Amélie Wen Zhao-t, aki a rabszolgaságról írt Blood Heir című művében.

A Nobel-díjas szerző szerint a fiatalok közül sokan azt érezhetik, hogy az ő karrierjük és a jó hírnevük jóval törékenyebb, és nem akarnak kockáztatni. Ishiguro minderről annak kapcsán beszélt egyébként, hogy egyre több szerzőt kritizálnak a személyes véleményük miatt, amivel veszélybe kerül a szólásszabadság – utalt a Harry Potter könyvek írója, J.K. Rowling esetére.

Ishiguro szerint az íróknak úgy kellene érezniük, hogy szabadon írhatnak akármilyen szemszögből, és bemutathatnak mindenféle nézőpontot.

Hozzátette, hogy ő maga is az első könyvét férfi létére egy nő szempontjából írta.

Az online támadásoknak valóban egyre többen esnek áldozatul a szerzők, professzorok közül. Ez történt J.K. Rowlinggal is, aki egy ironikus posztjában nem értett egyet azzal, hogy egy cikkben úgy fogalmaztak „menstruáló személyek”, nem pedig nők, pedig menstruációja csak a nőknek van.

Ezután az írónőt transzfóbnak nyilvánították, és az ellenségei új könyvének megjelenése után azt is kikezdték. Szeptemberben gyalázkodó kommentekkel keltették halálhírét Rowlingnak, miután a Troubled Blood című új bűnügyi regényében egy nő titokzatos eltűnésének a hátterében egy transzvesztita sorozatgyilkost sejtettek – írja a V4NA Hírügynökség.

Tovább olvasom