Kövess minket!

Médiapiac

Kálmán Olga: „A kirúgásom előtti időszak már iszonyatosan nehéz volt”

D. Tóth Kriszta – Elviszlek magammal című műsorában szólal meg a Hír TV-től való távozása után első alkalommal Kálmán Olga. Ahogy meséli, a választási eredmények után nyílt titok volt, hogy a Hír TV sorsa igen csak bizonytalanná válik, az utolsó másfél-két hónapot pedig munkatársaival együtt úgy élték meg, mintha ők lennének a zenekar a Titanicon.

A műsor felvételére augusztus közepén került sor, két héttel Kálmán Olga kirúgását követően.

Ennek a műsornak az a koncepciója, hogy elviszem az embereket a dolgukra… Na, már most, neked mi a dolgod?

– teszi fel az első – igencsak provokatív – kérdését D. Tóth Kriszta, amelyre a frappáns

Bárhova mehetünk!

választ kapja, majd közös megegyezés alapján elindulnak a mindkettőjük számára emblematikus helynek számító egykori Magyar Televízió székházához a Szabadság térre. És ha már szabadság, Kálmán Olga meg is jegyzi, hogy a Hír TV a sajtószabadság egyik utolsó szigete volt, ahol felettesei elfogadták, hogy nem fog különböző politikai célok mentén vendégeket behívni a stúdióba. Hozzáteszi, a Hír TV-re történő átszerződését élete egyik legjobb döntésének tartja. Indoklása szerint egy nagyon szabad másfél évet töltött el a csatornán, szabadabbat, mint előtte az ATV-n.

A Simicska Lajossal (a közelmúltig a Hír TV tulajdonosa – a szerk.) történt első találkozója kapcsán elmeséli, hogy pár másodpercig csak álltak egymás előtt, miközben mindketten tudták, hogy Kálmán a fél karját odaadta volna egy Simicska-interjúért, de arról is beszél, hogy elvárás volt-e felé, hogy bizonyos pártokat vagy azok képviselőit előtérbe helyezzék a műsorában. „Egy darabig nem is értettem, miért hozta nyilvánosságra nagyon korán, hogy ő a Jobbikot támogatja…” – mondja.

Miután a műsor háziasszonya felidézi, hogy a „kálmánolgaság” 1998-ban, egy Fidesz-érában született meg, azt is megtudjuk, hogy Kálmán Olga készítette az első miniszterelnöki interjút Orbán Viktorral A Hét című műsorban. A karaktergyilkossággal kapcsolatban pedig úgy fogalmaz, hogy azok az emberek, akik róla augusztus első heteiben az ő megkérdezése nélkül alkottak véleményt, befolyásolták a közvéleményt, és akiket véletlenül sem nevezne újságíróknak, nagy sebet ejtettek a szakmán.

Mindemellett “olgaságról”, bal-liberális nagyasszonyságról, négymillió forintos fizetésről, szektaszerű követői bázisról és a jövőbeni terveiről is szó esik D. Tóth Kriszta – Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódjában ma este, 19 órakor a Spektrum Home-on.

Médiapiac

A közmédia is a kommunizmus áldozataira emlékezik

A történelem egyik legsötétebb korszakának eseményeit a közmédia több csatornája felidézi: műsorokkal, filmekkel és aktuális történések feldolgozásával.

Közzétéve:

Fortepan / ETH Zürich

A közmédia számos csatornáján megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA)a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

Immár húsz éve ezen a napon “figyelmeztetőként és emlékeztetőként tekintünk vissza a korszak történéseire és emlékezünk a világszerte százmilliónál is több áldozatra”

– írták a közleményben.

A Duna Televízió csütörtökön este a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából 20.30-tól tűzi műsorára A színésznőt, az 1960-as években játszódó izgalmas filmdrámában az igaz szerelem és a hatalmi érdekek ütköznek egymással. Az M5 csatorna kulturális csatornán 20.55-kor kerül adásba az Örök tél, egy történelmi játékfilm, amely hitelesen mutatja be a kényszermunkára elvitt százezernyi magyar történetét.

A Kossuth rádión 21.30-tól a Nagyok című műsorban a kommunista évtizedek jellegzetes alakjával, a rendszerellenes tüntetéseken szilárd elvi alapokon tiltakozó, sok éves börtönbüntetést, a börtönben számos éhségsztrájkot vállaló, többször elektrosokkal megkínzott Pákh Tibor jogásszal készült beszélgetés hangzik el.

A Duna Televízión, a Duna World-ön, az M5-ön és a Kossuth rádión több műsorban is megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól, egész nap érdemes tehát figyelemmel követni a közmédia csatornáit – tudatta az MTVA.

Borítókép: József körút a Corvin (Kisfaludy) köznél. Harcképtelenné tett T-34/85 harckocsi. Szemben a Práter utca – Nap utca – Baross utca közötti házsor

Tovább olvasom

Médiapiac

Kanada és Ausztrália összefog a techcégek ellen

A két ország vezetői megegyeztek a techóriások megregulázásnak koordinálásában.

Közzétéve:

A Reuters jelentése szerint Justin Trudeau kanadai és Scott Morrison ausztrál miniszterelnök kedden egy telefonbeszélgetés során megegyeztek arról, hogy mostantól együttműködnek abban, hogy rákényszerítsék a techcégeket – köztük a Facebookot is – arra, hogy fizessenek az átvett hírekért.

A kormányfő az ottawai jelentés szerint „megegyezett, hogy fogják a koordináltan fognak cselekedni annak érdekében, hogy a techóriások bevételei egyenlőbb arányban legyen megosztva az alkotók és a médiumok között”.

Mint a Mandiner korábban megírta, Ausztrália az elmúlt héten bevezetett egy új médiakódexet, amely rákényszerítené a Googlet és a Facebookot arra, hogy fizessen az ausztrál médiumoktól átvett hírekért.

Erre a Facebook úgy reagált, hogy letiltotta az országban a hírek megoszthatóságát és befagyasztott több kormányzati, illetve hatósági fiókot is. Scott Morrison akkor figyelmeztetett, hogy amit ma Ausztrália megtesz, abban több ország is követni fogja – írja a Mandiner.

Tovább olvasom

Médiapiac

Háborút kezdett a baloldal a jobboldali sajtó ellen

A Newsmax, a Fox News és a One America News Network csatornák sugárzásának beszüntetésére szólította fel két demokrata képviselő a televíziós műsorszolgáltatókat, mert szerintük álhíreket terjesztenek.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Még mindig a Capitolium ostroma a téma az Egyesült Államokban, de nem csak Donald Trump szerepét vizsgálja a tragikus események kapcsán a szenátus. A demokraták a republikánusokat támogató médiát támadják.

Anna Eshoo és Jerry McNerney demokrata képviselők nyílt levelükben arra szólították fel a televíziós műsorszolgáltatókat, hogy vegyék ki programkínálatukból a Newsmax, a Fox News és a One Amerika News Network csatornákat, mert szerintük a Capitolium ostrománál támogatták a randalírozókat.

A Newsmax úgy reagált, a demokraták a szabad véleménynyilvánítás jogától akarják megfosztani a republikánusokat.

A Donald Trump mögött álló Newsmax televízió több műsora is foglalkozott a témával, az American Agenda például összeszedte, hogy műsorvezetőik már a Capitolium elleni támadás alatt elítélték a behatolókat.

Felháborítónak tartom a Capitoliumnál készült felvételeket, amelyeket láttam ma délután. Az erőszaknak nincs helye a társadalmunkban.

A közvagyon elpusztítása elfogadhatatlan, ez a rendfenntartó erők semmibevétele.

Ez nem amerikai viselkedés! Ezt nem tehetjük!

Ennél jobbak vagyunk, ezt el kell ítélni! Elítéljük az erőszakot. Elítéljük. Rendben?

Azokat, akik illegális dolgokat tettek, le kell tartóztatni!

Egy kisebb csoport, a hatalmas tömegből szerdán túl messzire ment. A Newsmax elítéli őket

– hangzottak el az alábbi mondatok az amerikai hírcsatorna több műsorában is, majd jogászokat, társadalomtudósokat, civil szakembereket szólaltattak meg, akik mind felemelték szavukat a sajtószabadság védelmében – hangzott el a Hír TV műsorában.

Mindezek ellenére kezdeményezték a demokrata képviselők a csatorna kivételét a televíziós műsorszolgáltatók kínálatából.

Tovább olvasom