Kövess minket!

Médiapiac

Itt az erotikus magazinok új irányzata

A témában korlátlanul elérhető, temérdek online tartalom drasztikus mértékben visszavetette az egykor havi többmilliós példányszámban értékesített nyomtatott magazinok, mint a Playboy vagy a Penthouse eladásait.

Tavaly nyáron Larry Flint, a Hustler alapítója már a magazin nyomtatott verziójának végnapjairól beszélt. Ám miközben a klasszikus erotikus témájú nyomtatott újságok kiszorulnak a piacokról, kibontakozóban van egy új irányzat. A túlnyomórészt női szerkesztőséggel működő lapok művészettel, divattal és filozófiával fűszerezik, valamint mögöttes mondanivalóval ruházzák fel a meztelenséget. Az új irányzat élenjáró képviselői a New York-i Adult és 25 magazinok, továbbá a francia Lui és Iréne, valamint a rotterdami Extra Extra.

Annak ellenére, hogy ezek a lapok is a meztelen testre helyezik a hangsúlyt, a klasszikus újságokkal ellentétben alternatív módon közelítik meg a szexualitást. További különbség még, hogy általában online verziójuk is fizetős, és a milliós tömegek helyett inkább csak több tízezres közönséget vesznek célba. Az egykor havi hatmilliós példányszámban értékesített Playboy jelenleg egymillió, a hajdanán ötmilliós Penthouse pedig csupán százezer újságot ad el havonta, szemben az újdonsült Lui havi háromszázötvenezres darabszámával. Az iparágban meghatározó szerepet betöltő Adult Video News elnöke, Theo Sapoutzis szerint az új irányzat képviselői a maguk sajátos eleganciájával még a relatíve kis közönség mellett is komoly befolyással bírnak a pornográfia iparának trendjeire. Az új irányt képviselő Adult magazin szerkesztői, Sarah Nicole Prickett és Berkeley Poole szerint a művészettel és filozófiával gazdagított, nyomtatásban megjelenő erotikus lap nagy előnye, hogy az online elérhető tartalmakkal ellentétben gondolkodásra, valamint a szép értékelésére és értelmezésére ösztönöz.

A hírt a Médianéző nemzetközi hírfigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Médiapiac

Szintet lép a napjaink keresztényüldözését bemutató hírportál

Az S4C News magyar kezdeményezői a legátfogóbb képet kívánják adni erről a szomorú jelenségről.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Új szintre lép a Vasárnap-lapcsaládhoz tartozó S4C Newsírja a Vasárnap.hu. A korunk keresztényüldözését bemutató tematikus hírportál 2018 májusában indult, azóta pedig folyamatosan tájékoztatja olvasóit a magyar nyelvű híranyagok mellett tematikus angol nyelvű szakportálon keresztül is.

Az oldal neve az angol „Stand for Christians” kifejezés rövidítése. A szaklap bemutatja korunk legnagyobb és legelhallgatottabb üldöztetését, amelyet a keresztény emberek szenvednek el a világ számos pontján.

A hírportál logója

Annak érdekében, hogy a szerkesztőség növelje rálátását a témára és első kézből jusson megbízható hírekhez, az oldal megannyi neves intézménnyel vette fel a kapcsolatot és jutott velük megegyezésre.

Ennek keretében – budapesti központtal – globális virtuális szerkesztőség épül fel, amely a legátfogóbb képet adja majd a keresztényüldözés jelenségéről.

Az együttműködésben résztvevők között olyan szervezeteket találunk, mint a Hungary Helps Program, a Campssi.org, a Genocideresponse.org, a Barnabas Fund, az Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe, az SOS Chrétiens d’orient, a Cardus Religious Freedom Institute, a Nasarean.org, a CSW, a COMECE, az International Christian Concern és a CSI.

A szerkesztők reménye szerint azzal, hogy erőforrásaikat és ötleteiket egy helyre gyűjtik, fel tudják nyitni a nagyvilág szemét arra a tényre, hogy keresztények a föld megannyi pontján üldöztetésben szenvednek.

Tovább olvasom

Médiapiac

Hazugság, hogy a közmédia filmet forgat az őszödi beszédről

Az MTVA azt javasolja, ezúttal a 168 órának ítéljék oda a Sánta kutya-díjat.

Közzétéve:

Borítókép: Az M1 Televízió logója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai székháza előtt. Forrás: MTVA / MTI / Zih Zsolt

A közmédia jelenleg semmilyen játék- vagy dokumentumfilmet nem forgat, és ilyen szerződése sincs egyetlen produkciós céggel sem – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája a 168 órának arra a cikkére reagálva, amely szerint “már forgatja a közmédia az őszödi beszédről” szóló filmet.

A közlemény szerint “ismét sikerült a fake news médiának arcátlan hazugságot terjesztenie. Most a 168 óra oldalán megjelent ‘Már forgatja a közmédia az őszödi beszédről és a tévészékház ostromáról szóló filmet’ című cikkükben már a címben is sikerült rögtön hazugságot állítaniuk.”

A cikkben “leírtakkal szemben a valóság az, hogy a közmédia jelenleg semmilyen játék- vagy dokumentumfilmet nem forgat, és ilyen szerződése sincs egyetlen produkciós céggel sem” – áll a közleményben, hozzátéve: “Ha lesz ilyen, szólunk!”

“Sajnálatosnak tartjuk, hogy az online média világában egyre gyakoribb a fake news, vagyis a hazugsággyártás. Javasoljuk, hogy ezúttal a 168 órának ítéljék oda a Sánta kutya-díjat” – áll a közleményben.

Tovább olvasom

Médiapiac

Hamisított képpel támadják Semjén Zsoltot a közösségi médiában

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes feljelentést tesz képhamisítás, hamis vád és rágalmazás miatt, mivel egy olyan montázst terjesztenek róla, ami egyértelműen hamisítvány.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Egy kamuképpel támadják Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest. A kép egy olyan csoportból indult, amit Dániel Péter vezet. Az Izraelben élő egykori ügyvéd az elmúlt évtizedben több kormányellenes álhírt is kreált már. 

Itt látható a hamis kép: 

Itt pedig az eredeti, ahol egy gyógyult madarat engedett szabadon a miniszterelnök-helyettes. 

Képek forrása: Origo

 A képhamisítás ügyében Semjén Zsolt feljelentést tett – írja az Origo

Tovább olvasom