Kövess minket!

Médiapiac

Idősebb korban is jócskán néznek pornót a magyarok

A Szexrandi.hu kollégáinak frissen készült felmérésében 1500 hazai szexpartner-kereső vett részt, az eredmények pedig elég beszédesek.

Szexrandi.hu saját kutatása természetesen nem reprezentálja a teljes magyar lakosságot, hiszen a felmérésben kizárólag az egyébként is szexpartnert keresők szerepelnek, azaz olyanok, akik eleve nagyobb szexuális étvággyal vagy kalandvággyal rendelkeznek és kevésbé szemérmesek, mint a magyar átlag.

A felmérésben résztvevőknek életük során húsz szexpartner jutott átlagosan. Ez a szám a fővárosban másfélszerese a vidékinek, Budapesten tehát a nagyobb változatosság jellemzi a helyiek nemi életét. A nők az átlagnál elégedettebbek nemi életükkel. A férfiak, valamint a harmincas és a hatvan feletti korosztály van a legkevésbé megelégedve, ha a szexuális életét veszi górcső alá.

A férfiak fele, a nők harmada naponta, de legalább hetente egyszer-kétszer néz pornót az interneten. Ezzel szemben minden hatodik férfi, valamint harmadik nő a saját bevallása szerint nagyon-nagyon ritkán vagy szinte sosem néz semmiféle pornográf videót az interneten.

A leggyakrabban pornóvideót néző internetezők vidéken laknak, és a hatvan felettiek csaknem a fele néz rendszeresen (hetente többször) pornót.

A jelenlegi járványhelyzet hatására – hiszen többen dolgoznak és tanulnak otthonról – a Szexrandi.hu felmérésében résztvevők harmada állította azt, hogy napjainkban jóval több szexvideót néz, mint tette azt korábban.

Hogy ki, milyen célból ül a pornó elé, megoszlanak a vélemények a férfiak és a nők között. A nők jóval nagyobb arányban állították azt, hogy partnerükkel közösen szexvideóznak és előjátékként tekintenek a pornóra, valamint, hogy segít nekik „hangulatba jönni” az együttlét előtt. A férfiaknál jóval egyszerűbb indokok vannak: ez pedig a megszokás. Ami közös: minden harmadik válaszadó nemtől függetlenül rendszeresen önkielégít az online pornóra.

Médiapiac

Bozsik Péter lett az év tévés szakkommentátora

Sportújságírókat díjaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Bozsik Péter labdarúgó, edző, szakommentátor a köztévé egyik stúdiójában, fotó: MTI/MTVA/Zih Zsolt

Az M4 Sportnál dolgozó Bozsik Pétert választották az év televíziós szakkommentátorának, aki az ezzel járó Lázár Bence-díjat a Sportújságíró-kongresszus keretében vehette át. A tv-csatorna munkatársai közül Berkesi Judit Gyulai István-díjat, Tóth Bálint nívódíjat kapott.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) közgyűlése után a Városligeti Műjégpálya épületében, a labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos szurkolói zónájában megtartott csütörtöki díjátadón Életműdíjat kapott Árvay Sándor, a tenisz-palya.hu portál alapító-főszerkesztője és a Magyar Teniszlexikon készítője, valamint Őri B. Péter, a Nemzeti Sport és a FourFourTwo magazin szerkesztője, az MSÚSZ korábbi főtitkára.

Feleki László-díjat vehetett át Morvai Katalin, a Magyar Hírlap sportrovatának vezetője és Vobeczky Zoltán, a Hír TV sportfőszerkesztője. Farkas József-díjas lett Kisbenedek Attila, az AFP francia hírügynökség, továbbá Mirkó István, a Magyar Nemzet fotóriportere.

Gyulai István-díjat kapott Bánki József, a Zöld és Fehér című magazin főszerkesztője; Berkesi Judit, az M4 Sport műsorvezető-riportere, Boros Miklós, a Kolozsvári Rádió munkatársa és a Nemzeti Sport helyi tudósítója; Szilágyi László, a Magyar Nemzet és a FourFourTwo újságírója; Szűcs Miklós, a Nemzeti Sport egyik vezető szerkesztője és Vasvári Ferenc, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs főmunkatársa.

Boskovics Jenő-díjat vehetett át Szilágyi Anna a 2020 januárjában Budapesten megrendezett vízilabda Európa-bajnokság döntője után készített fotójáért, amelyet korábban a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség, az AIPS is Médiadíjban részesített.

Nívódíj elismerésben részesült Szalmás Péter, a Magyar Olimpiai Bizottság fotóriportere a Karanténsport című fotósorozatáért; Tóth Bálint (M4 Sport) a Zaj a csendben című, a magyar labdarúgó-válogatottnak az idei Európa-bajnokságra való kijutásáról készült filmjéért; Somogyi Zsófia (Kossuth Rádió) egy parasportolóval készített rádiós anyagáért; Mészáros Géza, az Új Néplap munkatársa a tragikus sorsú Szűcs Sándor labdarúgóról készített sorozatáért; a Csillag Nóra, Csillag Péter, Hegyi Tamás, Helle Maximilián, Szabóky Zsolt és Szeli Mátyás által készített, a Nemzeti Sport Online felületén megjelent Budapesti futballmesék című filmetüdsorozatért, valamint Faragó Richárd és Gallai László NFL című, az amerikaifutball első 100 évéről készített könyvükért.

Tovább olvasom

Médiapiac

Új fővárosi rádiós pályázatot készít elő a médiatanács

Elfogadta a Budapest 96,4 MHz és egy veszprémi helyi rádiós frekvenciára szóló pályázati felhívás tervezetét, emellett négy helyi, vidéki frekvenciapályázatot zárt le e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Közzétéve:

Flickr

A tanács elfogadta a Budapest 96,4 MHz körzeti és a Veszprém 94,6 MHz helyi frekvencia közösségi jellegű használatára vonatkozó pályázati felhívásainak tervezetét – tájékoztatott az NMHH kommunikációs igazgatósága csütörtökön.

A grémium döntött a Szolnok 97,1 MHz, a Veszprém 98,3 MHz, a Békéscsaba 91,8 MHz és az Eger 99,1 MHz helyi frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázatokról is: a nyertes mindegyiken az egyedül pályázó Karc FM Média Kft.

Közölték azt is, hogy az M1-en 2021 első negyedévében három esetben a reklámok átlagos hangereje túllépte a környezetükben mért műsorok átlagos hangerejét, ezért a testület 180 ezer forintos bírságot rótt ki a csatorna szolgáltatójára.

A Balaton Televízió szolgáltatóját szintén 180 ezer forintra bírságolta a médiatanács, amiért a Portré – Kőszeginé Törköly Ágnes és a Balatoni 5letek – csodahelyek Fonyódon című műsorok egy-egy januári adásában egy ruhaszalon és egy bisztró bemutatásával – amely alkalmas volt a bemutatott vállalkozások népszerűsítésére – burkolt reklámot tett közzé.

A Kisdunainfo internetes portál szolgáltatóját szintén burkolt reklám miatt figyelmeztette a tanács, amiért cikkeiben egy nyelviskola és egy weblaptervező cég szolgáltatásainak részletes bemutatásával azok igénybevételére sarkallhatta az olvasókat – tették hozzá.

Figyelmeztette a testület a City TV szolgáltatóját is, miután február végén az ÉPI-TECH Magazin egyik adásában a műsort támogató, építőanyagokat forgalmazó cég termékeinek beszerzésére ösztönözte a nézőket, ami jogszabályellenes.

A kecskeméti Gong FM szolgáltatójára 50 ezer forint bírságot rótt ki a grémium, amiért szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb szöveget, helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő, közszolgálati műsort és magyar zenét tett közzé a vizsgált márciusi adáshéten. A testület a szankció alkalmazásakor ebben az esetben is figyelembe vette, hogy a pandémia idején a médiaszolgáltatók is nehéz helyzetbe kerültek, például a helyi jellegű műsorszámokkal kapcsolatos vállalásaik teljesítésekor – közölték.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Médiapiac

Nem helyettesíthető tokenekként értékesíti archívumát a CNN

Az 1980-ban alapított hírcsatorna történetében először nyitja meg archívumát azért, hogy lehetőséget adjon a gyűjtőknek a történelem egy darabjának megszerzésére.

Közzétéve:

Borítókép: Pixabay

A digitálisan gyűjthető Moments (Pillanatok) nevű tételek a Vault by CNN-en lesznek elérhetőek. Június végétől kezdődően hetente hat Momentset tesznek közzé – írja a CNN honlapjára hivatkozva az MTI.

A CNN felhasználói meghatározó történelmi események, korai exkluzív tudósítások, elnökválasztások, űrutazások beszámolóit vásárolhatják meg. Ezeket a vault.cnn.com-on lévő profiljukon tudják majd tárolni, megnézni, továbbá lehetőség lesz rá, hogy fizikai formátumban is kitegyék akár egy könyvespolcra.

A “pillanatok” megvásárlásához nincs szükség kriptovalutára, bankkártyával is lehet fizetni.

A nem helyettesíthető tokenek (NFT) piacának népszerűsége 2021 februárjában és márciusában szinte felrobbant. Minden NFT-nek van saját blockchain alapú digitális “pecsétje”, amely az eredetiségét és tulajdonosát igazolja.

Március közepén csaknem 70 millió dollárért (20,7 milliárd forint) kelt el egy digitális műalkotás a Christie’s árverésén, amelyen az aukciósház először adott el egy fizikai mivoltában nem létező műtárgyat.

Tovább olvasom