Kövess minket!

Médiapiac

Holnaptól magyar YouTube

A Google holnap elindítja a világszerte népszerű, hét évvel ezelőtt indult közösségi videómegosztó oldalának lokalizált, „Magyarországra hangolt” változatát, a YouTube.hu-t. Ezzel a hirdetők és a jogtulajdonosok, valamint a felhasználók számára is új lehetőségek nyílnak meg.

A lokalizált változat használatával a magyar internetezők számára jobban előtérbe kerülnek majd a magyar nyelvű tartalmak, egyszerűbben fedezhetnek fel és oszthatnak meg helyi relevanciájú videókat, és kezdhetnek párbeszédet róluk. A változás amellett, hogy kiemelt helyet biztosít a legnépszerűbb hazai videóknak, fontos lépés a tartalomkészítők, tartalomsugárzók, hirdetők és márkák számára is.

„A magyarországi internetezők eddig is a YouTube globális közösségének tagjai voltak. Ez az országban a harmadik legnépszerűbb weboldal a maga havi több mint 2,7 millió látogatójával. A mostani változás azt jelenti, hogy lehetőséget adunk rá, hogy a magyar videók készítői, és az erre kíváncsi internetezők Magyarországról – és a világ más tájairól – sokkal könnyebben egymásra találjanak” – mondta a budapesti sajtótájékoztatón Matthew Glotzbach, a YouTube európai igazgatója.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a videómegosztó megállapodást kötött az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesülettel. Ennek köszönhetően a magyar dal- és zeneszerzők számára mostantól anyagi haszonnal jár, ha feltöltik videóikat a YouTube-ra. A megegyezés a társaság által képviselt széles zenei repertoárra vonatkozik, amennyiben a videókat Magyarországról elérhetővé teszik a YouTube-on. Bevétel akkor keletkezik, ha a YouTube partnereinek videóihoz hirdetések társulnak.

„Az alkotók legnagyobb része már nagy rutinnal keresi azokat a platformokat, lehetőségeket, amelyek segítségével a zene egyszerűen és könnyen jut el a rajongókhoz. A lokalizált változat indulásával olyan tartalomterjesztési modell jelenik meg Magyarországon, ami egyszerre teszi lehetővé, hogy a zenerajongók könnyen eljussanak az alkotásokhoz, az alkotók pedig megérdemelt díjazásukhoz. Örömmel dolgozunk a YouTube-bal együtt azon, hogy a felhasználási adatok alapján pontosan minden szerzőhöz eljussanak az őt megillető díjak. Ez nagy lépést jelent a gazdaságilag fenntartható zeneipar kialakulása felé” – mondta dr. Szinger András, az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület főigazgatója.

A YouTube lokalizálása más tartalom-előállítók számára is új utakat nyit. A YouTube megállapodást kötött a Sziget Kulturális Szervezőirodával, az MTVA-val, a TV2-vel, a Jégkorong Szövetséggel, az 1g Records, a CLS Records és a Tom Tom Records kiadókkal, valamint a WMMD hazai digitális-zenei tartalom aggregátorral. A sor további partnerekkel egészülhet ki, a hazai internetezők pedig az ily módon tovább gazdagodó videó kínálatot élvezhetik.

Az amatőr vagy professzionális videokészítők számára a YouTube lokalizálása egyúttal azt is jelenti, hogy hamarosan Magyarországon is elindul a YouTube Partner Program, mely lehetővé teszi, hogy a videomegosztó oldalra feltöltött alkotásaik után részesedjenek azoknak a reklámoknak a bevételeiből, amiket az oldal a videóik mellett megjelenít.

A hazai hirdetők pedig a site lokalizálásával hozzájutnak számukra korábban nem elérhető innovatív hirdetési megoldásokhoz, többek között a True View formátumhoz, mely könnyedén “átugorható”, nem tolakodó reklám megjelenítést kínál.

A YouTube a közelmúltban lépte át a napi négy milliárd video-megtekintést, ez annyi, mintha a világ népességének több mint a fele minden nap megnézne egy videót. Az oldalra percenként újabb hatvan órányi videót töltenek fel, tehát másodpercenként egy órányit.

Hlnaptól a youtube.hu URL-t használva, vagy Magyarországról a youtube.com-ot megnyitva, alapértelmezettként a YouTube lokalizált, “Magyarországra hangolt” változata jelenik meg. Amennyiben valaki valamely más ország lokalizált változatát, vagy a nemzetközi oldalt kívánja használni, ezt mindössze néhány kattintással könnyedén megteheti a site nyitóoldalának aljára görgetve.

Médiapiac

Szintet lép a napjaink keresztényüldözését bemutató hírportál

Az S4C News magyar kezdeményezői a legátfogóbb képet kívánják adni erről a szomorú jelenségről.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Új szintre lép a Vasárnap-lapcsaládhoz tartozó S4C Newsírja a Vasárnap.hu. A korunk keresztényüldözését bemutató tematikus hírportál 2018 májusában indult, azóta pedig folyamatosan tájékoztatja olvasóit a magyar nyelvű híranyagok mellett tematikus angol nyelvű szakportálon keresztül is.

Az oldal neve az angol „Stand for Christians” kifejezés rövidítése. A szaklap bemutatja korunk legnagyobb és legelhallgatottabb üldöztetését, amelyet a keresztény emberek szenvednek el a világ számos pontján.

A hírportál logója

Annak érdekében, hogy a szerkesztőség növelje rálátását a témára és első kézből jusson megbízható hírekhez, az oldal megannyi neves intézménnyel vette fel a kapcsolatot és jutott velük megegyezésre.

Ennek keretében – budapesti központtal – globális virtuális szerkesztőség épül fel, amely a legátfogóbb képet adja majd a keresztényüldözés jelenségéről.

Az együttműködésben résztvevők között olyan szervezeteket találunk, mint a Hungary Helps Program, a Campssi.org, a Genocideresponse.org, a Barnabas Fund, az Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe, az SOS Chrétiens d’orient, a Cardus Religious Freedom Institute, a Nasarean.org, a CSW, a COMECE, az International Christian Concern és a CSI.

A szerkesztők reménye szerint azzal, hogy erőforrásaikat és ötleteiket egy helyre gyűjtik, fel tudják nyitni a nagyvilág szemét arra a tényre, hogy keresztények a föld megannyi pontján üldöztetésben szenvednek.

Tovább olvasom

Médiapiac

Hazugság, hogy a közmédia filmet forgat az őszödi beszédről

Az MTVA azt javasolja, ezúttal a 168 órának ítéljék oda a Sánta kutya-díjat.

Közzétéve:

Borítókép: Az M1 Televízió logója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai székháza előtt. Forrás: MTVA / MTI / Zih Zsolt

A közmédia jelenleg semmilyen játék- vagy dokumentumfilmet nem forgat, és ilyen szerződése sincs egyetlen produkciós céggel sem – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája a 168 órának arra a cikkére reagálva, amely szerint “már forgatja a közmédia az őszödi beszédről” szóló filmet.

A közlemény szerint “ismét sikerült a fake news médiának arcátlan hazugságot terjesztenie. Most a 168 óra oldalán megjelent ‘Már forgatja a közmédia az őszödi beszédről és a tévészékház ostromáról szóló filmet’ című cikkükben már a címben is sikerült rögtön hazugságot állítaniuk.”

A cikkben “leírtakkal szemben a valóság az, hogy a közmédia jelenleg semmilyen játék- vagy dokumentumfilmet nem forgat, és ilyen szerződése sincs egyetlen produkciós céggel sem” – áll a közleményben, hozzátéve: “Ha lesz ilyen, szólunk!”

“Sajnálatosnak tartjuk, hogy az online média világában egyre gyakoribb a fake news, vagyis a hazugsággyártás. Javasoljuk, hogy ezúttal a 168 órának ítéljék oda a Sánta kutya-díjat” – áll a közleményben.

Tovább olvasom

Médiapiac

Hamisított képpel támadják Semjén Zsoltot a közösségi médiában

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes feljelentést tesz képhamisítás, hamis vád és rágalmazás miatt, mivel egy olyan montázst terjesztenek róla, ami egyértelműen hamisítvány.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Egy kamuképpel támadják Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest. A kép egy olyan csoportból indult, amit Dániel Péter vezet. Az Izraelben élő egykori ügyvéd az elmúlt évtizedben több kormányellenes álhírt is kreált már. 

Itt látható a hamis kép: 

Itt pedig az eredeti, ahol egy gyógyult madarat engedett szabadon a miniszterelnök-helyettes. 

Képek forrása: Origo

 A képhamisítás ügyében Semjén Zsolt feljelentést tett – írja az Origo

Tovább olvasom