Kövess minket!

Médiapiac

Gyerekcsatornává alakul az M2

December 22-ével vált profilt a közmédia csatornája. Korábban már nekifutottak a gyerektévének, akkor nem jött össze.

2012. december 22-ével alakul gyerekcsatornává az M2. A közmédia közlése szerint “erőszakmentes, családbarát, szórakoztató és értékteremtő tartalmakat” kínálnának. A váltás illeszkedik a közmédia azon stratégiájába, amellyel új nézőket kíván szerezni, főleg a fiatalabb korosztályokból. A gyerekcsatorna elsődleges célcsoportját a 3-12 évesek adják, akiket minden nap 6 órától 20 óráig várnak műsorokkal. 20 óra után a közlés szerint a fiatal értelmiségieknek, kisgyermekes családok felnőtt tagjainak kínálna programokat az M2.

“Barátságos, értékes, erőszakmentes, tanulságos, magyar és európai – ezek ‘A gyerekcsatorna’ hívószavai. Aki szülő, nagyszülő, két dolgot biztosan tud: nem tilthatja el sem a gyermekét, sem az unokáját a tévézéstől. Maximum terelgetheti, befolyásolhatja, mit nézzen. Mi felnőttek azt is tudjuk, a kicsik és a nagyobbak alakuló világképében milyen óriási szerepe van a képernyőnek. A Magyar Televízióban évtizedekkel ezelőtt készültek ennek a generációnak szóló alkotások, nem véletlen, hogy nagyon sokan kerestek meg bennünket fiatal szülők, de még nagyszülők is azzal, miért nem mutatjuk gyakrabban, miért nem használjuk azokat az értékeket és tartalmakat, amelyeken ők nőttek fel? Miért nem láthatják az ő gyermekeik Frakkot, Mirr–Murrt, Süsüt, Gombóc Artúrt vagy a Futrinka utcát. Az Alappal együttműködésben, mindezeket figyelembe véve állítottuk össze az első időszak műsorrendjét. Természetesen nem mondunk le arról sem, hogy egyre több saját gyártású produkcióval színesítsük műsorfolyamunkat. Mert jól tudjuk, a számítógép és a videojátékok hatására hihetetlen módon megváltozott a gyermekek audiovizuális világa. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy milyen műsorokon nőnek fel a gyermekek és mit látnak. A felelősségünk óriási, hiszen ez a generáció napi mintegy 4 órát tölt a képernyő előtt” – nyilatkozta Medveczky Balázs, az MTV Zrt. vezérigazgatója.

A gyerekcsatorna ötlete már 2010 novemberében felmerült, az Index információit akkor egy héttel később megerősítette az MTV. Az eredeti terv az volt, hogy 2011 őszével indulhat el a gyerekcsatorna, ehhez még 2011 januárjában nevezték ki intendánsnak Süveges Gergőt. Ő azonban már februárban visszaadta a megbizatását.

Médiapiac

Megújul a Pesti TV

Megszűnt a reggeli műsor, de ezzel párhuzamosan, este hat órától egy élő adásfolyam kezdődik. Az új műsorokkal este hattól jelentkeznek hétköznap és hétvégén is.

Közzétéve:

Hétközben 18 órakor egy könnyedebb, kedvcsináló adással, a Gerilla Bárral indulnak, és ezt követi majd egy teljesen megújuló élő műsor, a Pesti Riporter, minden hétköznap, amiben sok tehetséges, fiatal újságíró is bemutatkozik, akik

naponta forgatott anyagokkal jelentkeznek, egyben kiemelten fókuszálva a városi-önkormányzati ügyekre, de természetesen a világpolitika minden fontos eseményéről hírt adva

írja az Origo.

Ebben a műsorban a vendégek és a nézők is szerepet kapnak, hiszen bárki elmondhatja a véleményét a Pesti TV Közösség zárt csoportjában, ahova mindenkinek a jelentkezését várják. Ez az adásban megjelenik, illetve az ott jelentkezők közül minden nap egy-egy nézőt felhívnak majd, hogy szóljon hozzá az éppen aktuális témákhoz – közölte Huth Gergely, a Pesti TV programigazgatója.

Az átalakulással párhuzamosan néhány megszokott, kedvelt, sikeres műsor is új helyre kerül, erre folyamatosan felhívják a műsorfolyamban és a pestitv.pestisracok.hu oldalon is a nézők figyelmét.

Minden adás továbbra is visszanézhető a weboldalon, illetve a Facebook/YouTube-csatornákon is.

Újdonság lesz, hogy 20 órától is élőben jelentkeznek a megszokott műsorvezetők, illetve 21 órakor a Politikai Hobbistával folytatódik az adás. Hétvégén is az új műsorokkal jelentkeznek 18 órától.

Borítókép: Kamerapróba Jeszenszky Zsolttal a 15. kerületi stúdióban

Tovább olvasom

Médiapiac

Sorosékat nem zavarja a főszerkesztő antiszemitizmusa

Soros György amerikai tőzsdespekuláns hallgatásba burkolózott, nem kommentálta a V4NA érdeklődésére a főszerkesztője antiszemita, kirekesztő e-mailjeit.

Közzétéve:

MTI Fotó: Sándor Katalin

Botrány tört ki Magyarországon, miután a Soros György érdekeltségi körébe tartozó baloldali propagandakiadvány főszerkesztője korábban antiszemita, kirekesztő e-maileket küldött munkatársainak.

Uj Péter még az Index.hu vezetőjeként egyik levelét a “b*zik, zsidók, vegetáriánusok kíméljenek” tárggyal küldte ki, míg egy másikban durván antiszemita szöveget idézgetett. Ebben olyanok szerepeltek, mint “se**enbüntet fityma rabbi!”.

Mivel a 444.hu egyik befektetője a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) támogatását élvező Media Development and Investment Fund (MDIF) a V4NA levélben fordult az érintettekhez Uj kirohanása miatt.

Azt kérdezték:

  • Mit gondol Soros György ezekről a kijelentésekről?
  • Elhatárolódnak-e Uj Péter kijelentéseitől?
  • Le kell-e mondania Uj Péter főszerkesztőnek?
  • Megszüntetik-e az együttműködést a 444.hu-val ezen kijelentések fényében?

Soros György, az OSF és az MDIF is a hallgatás stratégiáját választotta. Ebből arra lehet következtetni, hogy Soros Györgyöt csak akkor érdekli az antiszemitizmus, ha az az ő ügyeit viszi előre.

Tovább olvasom

Médiapiac

Rosszhiszeműséggel vádolják a Twittert az oroszok

Március 1-jén lépett hatályba az a törvény, amely szerint a közösségi szolgáltatóknak maguknak kell kiszűrniük és blokkolniuk a tiltott tartalmakat.

Közzétéve:

Pixabay

A tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) közölte, hogy a Twitter 2017 óta 2862 olyan anyagot nem távolított el, amely Oroszországban tiltott tartalomnak számít – írja az MTI. A hatóság szerint

öngyilkossági módszereket részletező, önpusztításra felszólító, fiatalkorúakat ábrázoló pornográf és kábítószer előállításához való útmutatást tartalmazó anyagokról volt szó.

A Roszkomnadzor a közlemény szerint több mint 28 ezer, tiltott bejegyzések eltávolítását követelő felszólítást intézett az online szolgáltató igazgatóságához.

Oroszországban március 1-jén lépett hatályba az a törvény, amelynek értelmében a közösségi szolgáltatóknak maguknak kell kiszűrniük és haladéktalanul blokkolniuk a tiltott tartalmakat. Ha a szolgáltató nem képes önállóan eldönteni, hogy törvénysértő-e egy tartalom, akkor azt át kell küldenie a Roszkomnadzornak.

Az orosz parlament alsóháza decemberben olyan törvénymódosításokat szavazott meg, amelyek

lehetővé teszik a közösségimédia-szolgáltatók fokozottabb bírságolását, sőt hozzáférhetőségük letiltását is abban az esetben, ha “diszkriminációt” alkalmaznak az orosz médiával szemben.

A Roszkomnadzor kifogásolta, hogy a nagy online szolgáltatók január végén megosztották az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus letartóztatása miatt meghirdetett, de a hatóságok által nem engedélyezett tüntetésekre mozgósító üzeneteket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök januárban aggodalmát fejezte ki a hivatalban lévő amerikai államfőt, Donald Trumpot letiltó közösségi médiumoknak a kormányokéval vetekedő befolyása miatt. Egy bíróság februárban megbírságolta a Twittert, amiért nem oroszországi szervereken tárolja az orosz állampolgárok adatait.

Tovább olvasom