Kövess minket!

Médiapiac

Folytatódnak a HGTV csatorna műsorai a TLC-n

Májusi indulása óta a HGTV három hónapos tartalomblokkja a TLC-n 75 százalékos átlagnézettség-növekedést hozott, ezért a Discovery úgy döntött, hogy év végéig folytatja a HGTV-blokkot, így a TLC nézői tovább élvezhetik a lakásfelújító és álomotthon-kereső sorozatokat.

A HGTV az otthonhoz kapcsolódó tartalmak vezető csatornája. Műsorán elsősorban lakásfelújításokkal, otthoni praktikákkal és ingatlanokkal foglalkozó, valóságon alapuló show-k szerepelnek.

Idén májusban a csatorna három sorozata, a Feljavítók, a Lottó-lakás és a Házvadászok nagy sikerrel szerepelt a TLC műsorán. A TLC-n május-júliusban futó szombati HGTV műsorblokk átlagnézettsége 75 százalékkal haladta meg az azonos műsorsáv előző három hónapban mért átlagnézettségét a 18-49 éves női nézők körében, a legnézettebb műsor a Lottó-lakás és a Házvadászok volt – írják.

A HGTV sorozatai nagyon jól működtek a műsorblokk májusi elindítása óta a magyar TLC-n, ami bizonyítja, hogy az otthon és kert témája hihetetlenül népszerű Magyarországon is

– mondta Andrey Stoychev, a Discovery CEEMCA üzletfejlesztésért és terjesztésért felelős vezetője.

Tovább teszteljük, hogy a műfaj népszerűsége visszaigazolja-e kutatási adatainkat a magyar nézők nyitottságáról a hasonló típusú tartalmakra. Folyamatosan tárgyalunk üzleti partnereinkkel azzal a céllal, hogy 2020-tól a HGTV csatorna teljes mértékben elérhető legyen a magyar piac számára.

A HGTV blokk hétköznap 13.00 órakor, szombatonként pedig 14.00 és 18.00 között látható a TLC műsorán, A szomszéd háza zöldebb, a Házvadászok – apró otthonok és az Adok-veszek ingatlant! című sorozatokkal.

A szomszéd háza zöldebb

Egy indianapolisi anya-lánya páros, Karen E. Laine és Mina Starsiak új életre kelti szülővárosuk ingatlanjait. Düledező otthonokat vásárolnak fel, hogy pompás épületeket varázsoljanak belőlük. Mina ingatlanos tudásával, Karen pedig jogi hátterével felvértezve vág neki az átalakítósdinak: semmi sem állíthatja meg őket abban, hogy megszerezzék a kiszemelt ingatlant, és rokonaikat is bevonva belekezdjenek a munkálatokba.

Házvadászok – apró otthonok

Kövessük nyomon azokat, akik apró méretű lakást szeretnének maguknak! A műsor szereplői három különálló, 50 négyzetméter alatti lakást fognak megnézni, mielőtt eldöntenék, melyiket szeretnék otthonuknak hívni. Vajon mi történik, amikor sor kerül a végső döntésre és az ajánlattételre: az apró otthonokra vagy a nyitott terekre szavaznak?

Adok-veszek ingatlant!

Tarek és Christina csapata sok izgalmat hoz majd a nézőknek, amikor düledező ingatlanokért adnak ki pénzt – esetenként úgy, hogy nem is látták őket még élőben –, felújítás után pedig eladásra kínálják őket. A feszültséggel teli aukcióktól kezdve a bosszantó történéseket tartogató felújításon és a lelombozó bemutatokón át egészen a sikeres eladásokig – mindenben lesz részünk!

Médiapiac

Nőtt a DIGI csoport bevétele tavaly

Ehhez leginkább fő piacai, Románia és Spanyolország járult hozzá.

Közzétéve:

A vállalat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tavalyi 1,3 milliárd eurós konszolidált árbevétel 8,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A társaság előzetes, nem auditált éves pénzügyi eredményei alapján 2020-ban a kiigazított EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 7,5 százalékkal 480 millió euróra nőtt az előző évhez képest.

A tavalyi értékesítési mutatók megerősítették a cég piacvezető helyét, különösen Romániában, Spanyolországban és Magyarországon – közölték.

Az ügyfeleknek nyújtott összes szolgáltatás (jövedelemtermelő egységek – RGU-k) száma 2019. december 31-hez képest 12 százalékkal, 18,1 millióra nőtt.

Vezető helyének megőrzése érdekében a csoport tavaly 371 millió eurót fektetett hálózatfejlesztésre, főként Romániában, Spanyolországban és Magyarországon, megerősítve és bővítve 4G és 5G hálózatát, valamint a száloptikai hálózat további kiépítésére.

Magyarországon a cég 2019-ben kezdte meg a kereskedelmi mobilszolgáltatását, a DIGIMobil az ország 70 százalékán rendelkezik kültéri lefedettséggel, közel 700 településen biztosít hálózati elérhetőséget. Kitértek arra, hogy a szolgáltató az Opensignal nemrégiben megjelent vásárlói elégedettségen alapuló riportjában a 4G elérhetőségi díjat kapott.

Az Opensignal jelentése különböző területeken hasonlította össze a magyarországi mobilszolgáltatókat 2020. októbertől 90 napon át gyűjtött adatok alapján. A 4G elérhetőségi kategória azt az időtartamot mutatja, amíg a felhasználók csatlakoztak a 4G hálózathoz. A DIGIMobil 96,7 százalékot ért el, amivel megnyerte a kategóriát – közölték.

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. a Bukaresti Értéktőzsdén jegyzett DIGI Communication N.V. magyarországi leányvállalata. A csoport Magyarországon, Romániában, Spanyolországban és Olaszországban van jelen, a magyar piacon 1998 óta. A DIGI Kft. Magyarország egyik meghatározó távközlési szolgáltatója, jelentős szerepet tölt be másodikként a kábeltelevíziós piacon 29 százalékos, a vezetékes internet szegmensben 24 százalékos piacrésszel, míg a vezetékes telefonszolgáltatásban 23 százalékot ért el az NMHH 2019 év végi adatai alapján.

Tovább olvasom

Médiapiac

Varga Mihály: a magyar jogszabályok biztosítják a sajtószabadságot

A magyar jogszabályok biztosítják a sajtó szabadságát, a kormánynak sem eszköze, sem szándéka nincs beavatkozni a médiaviszonyokba – írta a holland pénzügyminiszternek Varga Mihály.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Soós Lajos

A tárcavezető csütörtökön a közösségi oldalán osztotta meg azt a levelet, amelyben sajnálatát fejezte ki Wopke Hoekstra nyilatkozata miatt. A holland pénzügyminiszter a De Volkskrant című napilapban azt állította, hogy Magyarországon korlátozzák a sajtó szabadságát.     

Varga Mihály szerint a belföldi médiumok piaci alapon működnek, és a mindennapok gyakorlata is igazolja, hogy a nyilvános vitákban valódi sokszínűség van. Hozzátette, hogy a kormánykritikus médiumok piaci részesedése minden objektív mérés szerint meghaladja az 50 százalékot.

A legolvasottabb hírportálok, a legtöbb embert elérő sajtóorgánumok többsége erősen bírálja a kormányt, a legnézettebb tévéadó a legkritikusabbak közé tartozik – fogalmazott.     

A pénzügyminiszter a magyar médiahelyzetet áttekintését javasolta, bízva abban, hogy holland kollégája ezután csak hiteles forrásokból fog tájékozódni.

A magyar kormány tisztában van azzal, hogy rendszeresen jelennek meg valótlan állítások a sajtószabadság helyzetéről, márpedig a félreértéseket csak a tények oszlathatják el.

Mindez kívánatos lenne a mostani helyzetben, hiszen az uniós tagállamok előtt álló kihívásokat csak együttműködve, tényeken alapuló véleményalkotással lehet megoldani – olvasható Varga Mihály levelében.

Tovább olvasom

Médiapiac

Burkolt reklám miatt milliós bírságot kapott a TV2

Rádiós pályázatok kapcsán is hozott döntéseket a Médiatanács.

Közzétéve:

Az NMHH kommunikációs igazgatóság csütörtökön azt közölte az MTI-vel, a TV2 szolgálatója azért kapott 1,2 millió forintos büntetést, mert a Mokka egy októberi adásában a műsort támogató divatüzlet termékeiről olyan részletes információt közölt, hogy ezzel vásárlásra sarkallta a nézőket. Ilyet a törvény csak reklámblokkban engedélyez – tették hozzá.

A rádiós pályázatokról azt írták, a médiatanács eredménytelennek nyilvánította a Berettyóújfalu telephely kisközösségi használatára kiírt rádiós pályázati eljárást, ugyanis a benyújtott pályázati ajánlat érvénytelen volt.

A testület elvégezte a Budapest 98,0 MHz körzeti frekvencia közösségi használatára beadott ajánlatok alaki vizsgálatát, és pályázati nyilvántartásba vette a Match Point Official Kft.-t.

A grémium elfogadta és pénteken teszi közzé honlapján a Szekszárd 104,5 MHz és a Salgótarján 99,3 MHz helyi frekvencia pályázati felhívásainak tervezetét közösségi jellegű használatra.

Tovább olvasom