Kövess minket!

Médiapiac

Együttműködik az EST MEDIA és az A.M. Hungary

Az A.M. Hungary veszi át az EST MEDIA indoor portfoliójának üzemeltetését.

Az EST MEDIA Nyrt. leányvállalata, az EMG Médiacsoport Kft. az A.M. Hungary Kft-.vel az EST MEDIA Nyrt. ESTIndoor Üzletágának tevékenységét rendező együttműködési szerződést írt alá a mai napon, melynek értelmében – változatlanul az ESTIndoor márkanév alatt – az A.M. Hungary veszi át az EST MEDIA indoor portfoliójának menedzselését, értékesítését és üzleti fejlesztését, amelyért az EMG részére rendszeres márkahasználati díjat fizet. Az indoor tevékenységhez tartozó logisztikai munkát az A.M. Hungary részére ezután az EMG végzi külön szolgáltatási díj ellenében. A megállapodás három évre szól, és meghosszabbítható.

Ezzel az indoor piacnak eddig csak bizonyos szegmensében jelen levő A.M. Hungary Kft. kiszélesített hálózathoz, és egy értékes márkanévhez jut, amelyek segítségével maximalizálhatja üzleti eredményét, míg az EST MEDIA Nyrt. úgy rendezi a tavalyi évben elhatározott reorganizációja során átalakított üzleti koncepciójába már nem organikusan illeszkedő, a reorganizációs tervben a nem feltétlenül megőrzendő tevékenységek közé sorolt, ámde értékes üzleti területének sorsát, hogy azzal a cégcsoport számára állandó árbevételt teremt, és a jelentős értéket képviselő márkanevet megtartja.

„Cégünk 1999 óta foglalkozik az indoor piac egy szegmentált részével. A medical területre fókuszáló termékekkel teljes körűen szolgáljuk ki a gyógyszeripari direkt ügyfeleket és az ügynökségeket is. A folyamatos fejlesztés és piac bővítés meghatározó eleme stratégiánknak, így két éve mozgó outdoor eszközökkel bővült a portfóliónk. A fejlesztések során kimondottan prémium minőségű termékekben gondolkozunk. Így esett a választás az EST MEDIA Indoor üzletágára. Egy jól fejlesztett, kipróbált országos hálózat, amely az utóbbi időben kissé háttérbe szorult az átalakítások kapcsán, de méréseink szerint a mai napig erős márka. Izgalmas kihívás ezt az üzletágat átvenni és újra prémium szintre hozni a piacon.” – mondta el Várnai Tamás, az A.M. Hungary Kft. ügyvezetője.

„Hosszú előkészítő munka után zártuk le ezt a szerződést. A reorganizáció elindításakor egyértelművé vált, hogy az indoor tevékenység jelenleg nem illeszkedik szervesen az EST MEDIA új termékkoncepciójába, és üzleti modelljébe. A legjobb döntésnek az tűnt, ha úgy értékesítjük az üzletágat, hogy közben a vállalatcsoport megtartja azt a márkanevet, amely a reklámpiac olyan sok szereplője számára jelentett megbízható minőséget a múltban. Ezért olyan partnert kerestünk, akinél biztosítva látjuk a márka jövőjét. Az A.M. Hungary indoor piaci tapasztalatával, magas szintű professzionalizmusával, és az EST menedzsmentjéhez hasonló dedikált, progresszív üzleti mentalitásával véleményem szerint a legjobb választás volt.” – mondta el Pankotai Csaba, az EST MEDIA Nyrt. vezérigazgatója.

Médiapiac

Nőtt a DIGI csoport bevétele tavaly

Ehhez leginkább fő piacai, Románia és Spanyolország járult hozzá.

Közzétéve:

A vállalat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tavalyi 1,3 milliárd eurós konszolidált árbevétel 8,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A társaság előzetes, nem auditált éves pénzügyi eredményei alapján 2020-ban a kiigazított EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 7,5 százalékkal 480 millió euróra nőtt az előző évhez képest.

A tavalyi értékesítési mutatók megerősítették a cég piacvezető helyét, különösen Romániában, Spanyolországban és Magyarországon – közölték.

Az ügyfeleknek nyújtott összes szolgáltatás (jövedelemtermelő egységek – RGU-k) száma 2019. december 31-hez képest 12 százalékkal, 18,1 millióra nőtt.

Vezető helyének megőrzése érdekében a csoport tavaly 371 millió eurót fektetett hálózatfejlesztésre, főként Romániában, Spanyolországban és Magyarországon, megerősítve és bővítve 4G és 5G hálózatát, valamint a száloptikai hálózat további kiépítésére.

Magyarországon a cég 2019-ben kezdte meg a kereskedelmi mobilszolgáltatását, a DIGIMobil az ország 70 százalékán rendelkezik kültéri lefedettséggel, közel 700 településen biztosít hálózati elérhetőséget. Kitértek arra, hogy a szolgáltató az Opensignal nemrégiben megjelent vásárlói elégedettségen alapuló riportjában a 4G elérhetőségi díjat kapott.

Az Opensignal jelentése különböző területeken hasonlította össze a magyarországi mobilszolgáltatókat 2020. októbertől 90 napon át gyűjtött adatok alapján. A 4G elérhetőségi kategória azt az időtartamot mutatja, amíg a felhasználók csatlakoztak a 4G hálózathoz. A DIGIMobil 96,7 százalékot ért el, amivel megnyerte a kategóriát – közölték.

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. a Bukaresti Értéktőzsdén jegyzett DIGI Communication N.V. magyarországi leányvállalata. A csoport Magyarországon, Romániában, Spanyolországban és Olaszországban van jelen, a magyar piacon 1998 óta. A DIGI Kft. Magyarország egyik meghatározó távközlési szolgáltatója, jelentős szerepet tölt be másodikként a kábeltelevíziós piacon 29 százalékos, a vezetékes internet szegmensben 24 százalékos piacrésszel, míg a vezetékes telefonszolgáltatásban 23 százalékot ért el az NMHH 2019 év végi adatai alapján.

Tovább olvasom

Médiapiac

Varga Mihály: a magyar jogszabályok biztosítják a sajtószabadságot

A magyar jogszabályok biztosítják a sajtó szabadságát, a kormánynak sem eszköze, sem szándéka nincs beavatkozni a médiaviszonyokba – írta a holland pénzügyminiszternek Varga Mihály.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Soós Lajos

A tárcavezető csütörtökön a közösségi oldalán osztotta meg azt a levelet, amelyben sajnálatát fejezte ki Wopke Hoekstra nyilatkozata miatt. A holland pénzügyminiszter a De Volkskrant című napilapban azt állította, hogy Magyarországon korlátozzák a sajtó szabadságát.     

Varga Mihály szerint a belföldi médiumok piaci alapon működnek, és a mindennapok gyakorlata is igazolja, hogy a nyilvános vitákban valódi sokszínűség van. Hozzátette, hogy a kormánykritikus médiumok piaci részesedése minden objektív mérés szerint meghaladja az 50 százalékot.

A legolvasottabb hírportálok, a legtöbb embert elérő sajtóorgánumok többsége erősen bírálja a kormányt, a legnézettebb tévéadó a legkritikusabbak közé tartozik – fogalmazott.     

A pénzügyminiszter a magyar médiahelyzetet áttekintését javasolta, bízva abban, hogy holland kollégája ezután csak hiteles forrásokból fog tájékozódni.

A magyar kormány tisztában van azzal, hogy rendszeresen jelennek meg valótlan állítások a sajtószabadság helyzetéről, márpedig a félreértéseket csak a tények oszlathatják el.

Mindez kívánatos lenne a mostani helyzetben, hiszen az uniós tagállamok előtt álló kihívásokat csak együttműködve, tényeken alapuló véleményalkotással lehet megoldani – olvasható Varga Mihály levelében.

Tovább olvasom

Médiapiac

Burkolt reklám miatt milliós bírságot kapott a TV2

Rádiós pályázatok kapcsán is hozott döntéseket a Médiatanács.

Közzétéve:

Az NMHH kommunikációs igazgatóság csütörtökön azt közölte az MTI-vel, a TV2 szolgálatója azért kapott 1,2 millió forintos büntetést, mert a Mokka egy októberi adásában a műsort támogató divatüzlet termékeiről olyan részletes információt közölt, hogy ezzel vásárlásra sarkallta a nézőket. Ilyet a törvény csak reklámblokkban engedélyez – tették hozzá.

A rádiós pályázatokról azt írták, a médiatanács eredménytelennek nyilvánította a Berettyóújfalu telephely kisközösségi használatára kiírt rádiós pályázati eljárást, ugyanis a benyújtott pályázati ajánlat érvénytelen volt.

A testület elvégezte a Budapest 98,0 MHz körzeti frekvencia közösségi használatára beadott ajánlatok alaki vizsgálatát, és pályázati nyilvántartásba vette a Match Point Official Kft.-t.

A grémium elfogadta és pénteken teszi közzé honlapján a Szekszárd 104,5 MHz és a Salgótarján 99,3 MHz helyi frekvencia pályázati felhívásainak tervezetét közösségi jellegű használatra.

Tovább olvasom