Kövess minket!

Médiapiac

Egyéves Ritmus

A magazin MATESZ-audittal ünnepli a születésnapját. Az első év eredményeihez az együttműködések is hozzájárultak.

Az egy évvel ezelőtt útjára bocsátott, angol mintára készülő egészséggel, életmóddal, prevencióval, diétával, divattal foglalkozó 80 oldalas Ritmus magazin már megjelenésének első évében saját szegmensében az egyik legnagyobb példányszámú magazinná vált – írja a kiadó közleménye. A havi magazin igazi sikertörténetéhez nagyban hozzájárult, hogy az újság a Patikapénztár, illetve az Új Pillér aktív tagsággal ajándékba jár.

A 125 ezer példányban nyomott és több mint 110 ezer példányban értékesített Ritmus magazin példányszámát mostantól MATESZ-audit is igazolja. Az olvasóknak szóló 3in1 akcióban az előfizetők hosszabbításra válthatják a májusi magazinban található kupont, az eddig csak érdeklődők két további hónapig ingyen olvashatják a Ritmust, de a patikakártyás olvasók is ajándékozhatnak szeretteiknek két lapszámot.

Árvay N. Tivadar, a Ritmus magazin alapító főszerkesztője biztos abban, hogy a lap megtalálta küldetését. Meglátása szerint: „Ha szakértőinknek, cikkeinknek, ötleteinknek és tanácsainknak köszönhetően egyetlen ember is úgy dönt, hogy elmegy egy egészségügyi szűrővizsgálatra, kedvet kap a sporthoz, vagy lead néhány felesleges kilót, mi már boldogok vagyunk, ha nem is elégedettek. De úgy tűnik, jó úton járunk, hiszen a néhány hónapja életre hívott Gigalambok-klubnak máris több ezer követője van, akik legfeljebb a kilóikat vesztik el, miközben remekül szórakoznak, játszanak és nyernek velünk.”

Ami pedig a Ritmus tulajdonosának, a Figyelő Média és Kutatónak terveit illeti, a kiadó a MATESZ-audittól az egészségügy iránt elkötelezett és a hiteles tartalmat értékelő hirdetőket és támogatókat remél, a 3in1 akciótól pedig 5-10 ezer újabb egészségtudatos olvasót. A recept ezzel adott, hogy a magazin mögött álló médiavállalat középtávon egy olyan szegmensben legyen piacvezető Magyarországon, amely a XXI. század húzóágazata szerte a világban is.

Médiapiac

Oktatóvideókkal érzékenyíti a gyerekeket egy LMBTQ-szervezet

Videókban mutatják be a gyerekeknek a szexualitás minden fajtáját, kihegyezve az LMBTQ-ra.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

„Az Amaze egy olyan világot képzel el, amelyben természetesnek és egészségesnek ismerik el a gyermekek és a serdülők szexuális fejlődését” – írja honlapján az Amaze nevű szervezet.

Az Amaze hivatásának tekinti, hogy egészen kicsi kortól szexuális felvilágosítást tartson a gyermekeknek. Ingyenes videóikkal az a céljuk, hogy tanításuk a világ bármely pontjára, bármely óvodába vagy iskolába eljuthasson.

Animációs kisfilmjeikben többek között a szexuális orientáció és a nemi identitás kérdéskörét dolgozzák fel. Ráadásul egy-egy témakört úgy tálalnak, hogy az az ifjúsághoz, a szülőkhöz és a pedagógusokhoz is szóljon. Utóbbiaknak kész tantervet készítettek, amelybenóráról órára leírják, hogy mikor mivel, milyen osztályban kellene foglalkozni.

Szexuális orientáció menüpont alatt hosszú lista található, amelyben arra okítják a pedagógusokat, hogyan tanítsák meg a gyermekeknek, mi az az LMBTQ, mit jelent a coming out, de a szivárványcsaládokról is szót ejtenek.

Nemi identitás menüpont körbejárja többek között a transzneműséget, a ciszneműséget és a genderfluid identitást.

A következő animációs videóban Maya bemutatja a családját: két anyukája van. A kisfilm idealizálja a két anyával való életet, azt sugallja, hogy semmiben sem különböznek a heteroszexuális pároktól. Bemutatja azt is, hogy milyen kérdéseket tettek fel Mayának, amikor az iskolában kiderült, hogy két anyja van.

„Hol van az édesapád?” „Te is leszbikus vagy?” – hangzottak a kérdések. Ezután hosszan taglalják, hogyan lehet a másiknak elmondani, ha valaki más családmodellben él.

Hangsúlyozzák: pozitív és negatív véleményekre egyaránt lehet számítani.

Az Amaze segítséget nyújt a coming outhoz is. Egy videóban egy fiú vívódását lehet végigkövetni. Hogyan mondd el a legjobb barátodnak, hogy meleg vagy? Hogy közöld mindezt a szüleiddel?Félek, hogy másként fognak rám tekinteni. Nem akarom, hogy a többiek rajtam nevessenek”

– gondolja a fiú.

Miután a fiúcska leleplezi magát, a barátjától megértő törődést kap, és segítséget nyújt neki abban, hogy hogyan tudná a szülei előtt is felfedni „kilétét” – írja a 888.hu.

Tovább olvasom

Médiapiac

Hibázott a BBC kommentátora?

A riporter nőként hivatkozott egy női kategóriában induló sportolóra. Mindezek után a kommentátort heves kritikák érték, mivel az említett sportoló magát nem nélküliként azonosítja.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Az idei olimpia egyik újdonsága volt a görgeszkázás beemelése az olimpiai sportok közé – írta meg a Danube Institute. Természetesen ezt a versenyszámot is férfi és női kategóriára osztották.

A probléma abból keletkezett, hogy az Egyesült Államok „sztárja”, Alana Smith hiába a nők között indult, de magát nem nélkülinek azonosítja, amit a BBC kommentátora vélhetőleg nem tudott, s konstans „she”-ként hivatkozott rá, gondolván, hogy bizonyára nő az illető, ha már a nők között versenyzik.

A világhírű csatorna kommentátorait heves kritikák érték ennek hatására, de szerencsére az beszédes, hogy a külföldi kritikákat megíró hírekre a különböző közösségi média felületeken csaknem ötször annyi nevető reakció érkezett mint bármi más – írja az esetről beszámoló Mandiner.hu.

Tovább olvasom

Médiapiac

Az Európai Bizottság pályázati felhívásokat tett közzé a hírszolgáltató támogatására

Az Európai Bizottság hétfőn négy új pályázati felhívást tett közzé 12 millió euró értékben a többi között annak elősegítése érdekében, hogy a polgárok megbízható információkhoz jussanak.

Közzétéve:

Pixabay

A felhívások egyike azt célozza, hogy digitális platformokon európai uniós ügyekkel kapcsolatban több nyelvű médiatartalmak jelenjenek meg, egy másik pedig arra irányul, hogy rádióállomások hálózata révén bővüljön az ilyen jellegű tartalmak terjesztése.

Kísérleti projekt indul továbbá azon ifjúsági hálózatok támogatására, amelyek aktuális témákban gondolatébresztő tartalmakat gyártanak közösségimédia-formátumokban. A negyedik felhívás azt célozza, hogy a polgárok könnyebben jussanak megbízható információkhoz.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom