Kövess minket!

Médiapiac

Brutális bűnügyekről rántja le a leplet az RTL Klub új riportmagazinja

Április 30-tól új, saját gyártású bűnügyi riportmagazinnal bővül a csatorna műsorkínálata. A Bűnös lelkek című sorozat megtörtént eseteket, hátborzongató bűnügyeket dolgoz fel. Olyanokat, amelyek hosszú ideje nem hagyják nyugodni a magyar társadalmat.

Miért gyilkoltak meg ártatlan apákat és anyákat az ország legkegyetlenebb bankrablói? Miben bízik egy sorozatgyilkos, aki évtizedek után szabadulhat a rácsok mögül? – teszik fel a kérdéseket a műsor készítői. Azonban a válaszokra még várnunk kell, hisz az első, ma este 21:00-kor adásba kerülő rész a Szita Bence gyilkosságról szól, arról, hogy vajon mit érez egy ember, aki élve eltemet egy tizenegy éves gyereket.

A Szita Bence gyilkosság az egyik legkegyetlenebb és legfelkavaróbb az ismert magyar bűnesetek történelmében. A mai napig kevesen vannak, akik ne ismernék Szita Bence nevét. Az őszi szünet első napján rejtélyes körülmények között eltűnt vagány kisfiú története élénken él sokak emlékezetében. Tudható, hogy utoljára mostohaanyjával látták a fiút, ahogy az is, hogy a nőt a rendőrség napokon keresztül faggatta, a kegyetlen gyerekgyilkosság indítéka sokáig rejtély maradt, mire összeállt a kép.

Az ötven perces műsorban a kisfiú rokonai mellett megszólal az azóta már elhunyt két gyilkos is, akik haláluk előtt épp a Bűnös lelkek készítőinek adták utolsó interjúikat. A műsorban nemcsak szakértők, de olyanok is megszólalnak, akik személyesen érintve voltak a tragédiában, így Szita Bence nagymamája és édesanyja is.

Azért szeretem ezt a műsort, mert egy picit jobban beleenged látni a történések hátterébe. Például Szita Bence családja eddig nem adott ki olyan felvételt, amelyen a kisfiú volt látható. Mi szereztünk ilyen felvételeket

– mondja Bányai Viktor, a Bűnös lelkek műsorvezetője, akit az RTL Híradó bűnügyi tudósítójaként ismerhetnek a nézők.

Nagyon érdekes a felelősség kérdése is, egyrészt a gyilkos oldaláról, hogy vajon genetikailag bele van-e kódolva valakibe, vagy a szociológiai folyamatok által jut el idáig

– teszi hozzá.

Bányai Viktor és Gál Petra

A Bűnös lelkek női műsorvezetője Gál Petra, aki nyolc éve dolgozik a Fókuszban szerkesztő-riporterként. Többször is forgatott érzékeny témákról, például a családon belüli erőszakról, azzal a céllal, hogy segítsen azoknak, akik erőszakos személlyel éltek egy háztartásban, de több riportja szólt bűncselekmények elkövetőiről is, így például háromszor készített interjút a skálás gyilkos néven elhíresült Bene Lászlóval.

A riporter beül beszélgetni a börtönbe a gyilkossal, viszont így, hogy végigjártuk azokat a helyszíneket, és láttuk a földön azokat a helyeket, ahol embereket öltek meg, az azért elképesztő

– mondja Gál Petra.

A műsor célja, hogy a nézők a bűnesetek mögé lássanak, a szakértők egy-egy bűnöző személyiségét elemzik, amelyek különböző módokon segítik a nézőket abban, hogy felismerjék, milyen egy veszélyes személyiség, és hogyan védjék meg magukat, vagy lehet-e hinni egy sorozatgyilkosnak, amikor azt állítja, megváltozott.

A további részekben ugyancsak eddig soha nem látott exkluzív felvételeket láthatunk például Nagy László, a móri bankrablás elkövetőjének kihallgatásáról. A rekonstruált, színészek által eljátszott jelenetek mellett, amelyek a látottak megértését könnyítik, valóban bűnös lelkek adtak interjút, megtört családtagok, szemtanúk nyilatkoznak fájdalmukról, az átélt borzalmakról. Az általuk elmondottak alapján ismerhetjük meg az elmúlt évtizedek legbrutálisabb magyar bűnügyeit és azok elkövetőit. Az események időbeli követése, a helyszínek és a szereplők bemutatása által maguk a nézők is részesei lehetnek az oknyomozásnak. Kiderül, milyen okok húzódnak meg egy tragédia hátterében, és hogyan változtatnak meg örökre életeket. De arra is választ kaphatunk, hogy vehetjük észre, ha egy ember életében vagy egy családban valami nincs rendben, ha valakit veszély fenyeget, miért siklanak el fontos információk mellett rendőrök, miért telnek el évek, mire egy elkövetőt megtalálnak, bűncselekményeket felgöngyölítenek.

Az április 30-tól minden csütörtökönként 21:00 órakor jelentkező Bűnös lelkek rendezője Kondor Gyula.

Médiapiac

Elnézi-e Soros, a főszerkesztőjének antiszemita kirohanásait?

“B*zik, zsidók, vegetáriánusok kíméljenek” – ezzel a tárggyal küldött e-mailt a munkatársainak egy európai online lap főszerkesztője.

Közzétéve:

MTI Fotó: Sándor Katalin

A Pesti Srácok portál szerezte meg az egyik magyar baloldali propagandaportál, a 444.hu főszerkesztőjének korábbi e-mail üzeneteit, amelyeket a kollégáinak írt. A belső, 2005-ben íródott e-mailben Uj Péter vállalhatatlan kijelentéseket tett. Uj ekkor még az Index nevű baloldali magyar portál főszerkesztője volt.

Az iromány akkor keletkezett, amikor 2005-ben az Országos Rádió-és Televízió Testület (ORTT) három órára elhallgattatta a Tilos Rádiót, mert az lejátszotta Barcs Miklós Képviselő funky című alkotását. A dal szövegében olyan botrányos sorok vannak, mint “hitler k*rja szálasit, sztálin d*gja rákosit, szálasi b***za orbányt, rákosi k*csögöli gyurcsányt”.

Ezt követően Uj a kollégáinak írt egy levelet, amelyben munkatársai figyelmébe ajánlotta Barcs válaszlevelét az ORTT-nek. Ez állt benne:

“Térdre nyilas pucsíttani, Se**enbüntet fityma rabbi! Tennap hallottam (m)értékadó judeopata körökben, hogy ez a sza*osku..a bácsfi dijána is kok zsidó, mint a szabóalby, se**enburgerrul maggyarosittott! zsidó nemzsidó, ba***ttronda gusztustalan csótány, 1 kiló kokóval se tunnám korpásongyalázni, még ha úgy pucsítana is, mint a szálasi akasztása közben ez a tény pediglen politikailag incorrect! (…)”

Egy másik, 2006-os szintén a kollégáinak küldött e-mailben disznóvágásra hívta embereit. Az e-mailnek antiszemita, kirekesztő tárgyat adott: “b*zik, zsidók, vegetáriánusok kíméljenek”.

Soros és a 444.hu kapcsolata

A 444.hu portált kiadó Magyar Jeti Zrt. nevű vállalatban kisebbségi tulajdont vásárolt néhány évvel ezelőtt a Soros Györgyhöz köthető Media Development and Investment Fund (MDIF), amely több mint 100 millió forintot (299,5 ezer euró) fizetett ki a portál 20 százalék körüli részvénypakettjéért.

A magyar cégadatbázisból kiderül, hogy a 444-et kiadó igazgatótanácsában ott ül Maria Nemcova, aki korábban a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation, OSF) prágai programigazgatója volt. Nemcova most Media Development and Investment Fundnál tevékenykedik működési vezérigazgató-helyettesként (chief operating officer).

Az MDIF létrejöttét Soros 500 ezer dollárral támogatta és azóta sem engedte el a kezét. Az OSF honlapja szerint 2016 és 2019 között 16,8 millió dollárt adtak a szervezetnek.

A V4NA levélben fordult Soros Györgyhöz, a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz, illetve a Media Development Investment Fundhoz. Arra voltak kíváncsiak, hogy

  1. Mit gondol Soros György ezekről a kijelentésekről?
  2. Elhatárolódnak-e Uj Pétertől?
  3. Le kell-e mondania Uj Péter főszerkesztőnek?
  4. Megszüntetik-e az együttműködést a 444.hu-val ezen kijelentések fényében?

A portál jelezte, amint választ kapnak kérdéseikre, arról is beszámolnak.

Tovább olvasom

Médiapiac

A magyarságot gyalázták az N1TV műsorában

Pörzse Sándor és Havas Henrik butának nevezte és leparasztozta a magyarokat a Jobbikhoz köthető csatornán.

Közzétéve:

Forrás: YouTube

„Ennyiszer becsapni egy népet, mint ahányszor a magyart becsapták, nem lehet, csak akkor, ha buta. Nem tudok mást mondani” – hangoztatta Pörzse Sándor az N1TV februrár 19-i műsorában a Vasárnap.hu beszámolója szerint.

„A magyar az buta”

– erősítette meg szavait a műsorvezető, Havas Henrik, majd azt fejtegette, hogy Trianon után kizárólag a parasztok és a zsellérek maradtak Magyarországon, akiket „lepofoz a földesúr, az intéző, a csendőr”.

„És ezek most gyűlölik Budapestet, amely valóban világváros, valóban multinacionális, valami egészen elképesztő kulturális háttere van, és ezek a parasztok ezt nem bírják elviselni” – zárta a monológját Havas.

Pörzse Sándor azt is elmondta, sokáig azt hitte, hogy a magyar a kiválasztott nép, de aztán a választások „megvilágosították”. És azt is megjegyezte, hogy ma már Wass Albert könyveinek olvasását vagy éppen a lovasíjászkodást olyan dolgoknak látja, amelyeket „azért kinő az ember”.

A beszélgetés ominózus részét a videó 20. percétől itt lehet megtekinteni:

Az ismert újságíró korábban az Echo TV-n gyártott erősen jobboldali hangvételű műsorokat, majd Magyar Gárda-alapító és jobbikos országgyűlési képviselő lett, valamint a Jobbikhoz kötődő radikális lap, a Barikád főszerkesztőjeként is dolgozott – emlékeztet a Vasárnap.hu cikke.

Borítóképünk kivágás az N1TV műsorának videójából

Tovább olvasom

Médiapiac

A közmédia is a kommunizmus áldozataira emlékezik

A történelem egyik legsötétebb korszakának eseményeit a közmédia több csatornája felidézi: műsorokkal, filmekkel és aktuális történések feldolgozásával.

Közzétéve:

Fortepan / ETH Zürich

A közmédia számos csatornáján megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA)a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

Immár húsz éve ezen a napon “figyelmeztetőként és emlékeztetőként tekintünk vissza a korszak történéseire és emlékezünk a világszerte százmilliónál is több áldozatra”

– írták a közleményben.

A Duna Televízió csütörtökön este a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából 20.30-tól tűzi műsorára A színésznőt, az 1960-as években játszódó izgalmas filmdrámában az igaz szerelem és a hatalmi érdekek ütköznek egymással. Az M5 csatorna kulturális csatornán 20.55-kor kerül adásba az Örök tél, egy történelmi játékfilm, amely hitelesen mutatja be a kényszermunkára elvitt százezernyi magyar történetét.

A Kossuth rádión 21.30-tól a Nagyok című műsorban a kommunista évtizedek jellegzetes alakjával, a rendszerellenes tüntetéseken szilárd elvi alapokon tiltakozó, sok éves börtönbüntetést, a börtönben számos éhségsztrájkot vállaló, többször elektrosokkal megkínzott Pákh Tibor jogásszal készült beszélgetés hangzik el.

A Duna Televízión, a Duna World-ön, az M5-ön és a Kossuth rádión több műsorban is megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól, egész nap érdemes tehát figyelemmel követni a közmédia csatornáit – tudatta az MTVA.

Borítókép: József körút a Corvin (Kisfaludy) köznél. Harcképtelenné tett T-34/85 harckocsi. Szemben a Práter utca – Nap utca – Baross utca közötti házsor

Tovább olvasom