Kövess minket!

Médiapiac

Big Picture: Mindenki látja, hogy a saját gyártású sorozatoké a jövő

Október 25-én, szerdán rendezték a Big Picture konferenciát, ahol a legnagyobb hazai kereskedelmi csatornák képviseltették magukat.

„A vasárnapon kívül, amikor a Sztárban sztár fut a TV2-őn, nincs olyan nap, amikor ne az RTL Klubot néznék a legtöbben főműsoridőben”

– mondta Kolosi Péter, az RTL Klub vezérigazgató-helyettese és programigazgatója.

November 4-én debütál a csatornán a ValóVilág 9, illetve visszatér a Konyhafőnök VIP is, amiben Rácz Jenő és Sárközi Ákos ezúttal egymással is megküzd: a két séf sztárokból álló csapatokat fog irányítani.

Az RTL Csoport blockbusterekkel is jelentkezik, amelyet a Disney, valamint a Warner Brothers szolgáltat a csatornának: láthatóak lesznek többek között a Csillagok Háborúja egyes részei, a Doctor Strange, valamint a Legendás állatok és megfigyelésük is. Továbbá hazai produkciókat is sugározni fog a társaság: érkezik a közeljövőben a Budapest Noir, a Brazilok, Nemes Jeles László új filmje, a Napszállta, illetve az X – A rendszerből törölve is.

Folytatódik a nagy sikerű Doctor Murphy, de érkeznek új sorozatok is, többek között a God friended me.

 

 

Napi fikciós telenovellát is indít az RTL Klub Drága örökösök névvel, amelyben feltűnik Koltai Róbert. Ezen kívül érkezik a Tanár második évada, amelyben az új női főszerepet Trokár Nóra alakítja, de látható lesz két fiatal színésznő, Mich Juli és Schmidt Sára is.

További két sorozattal is jelentkezik a csatorna: jön a televíziók képernyőjére Ujj Mészáros Károly rendezésében és Balsai Móni főszereplésével az Alvilág, valamint a teljesen magyar (tehát nem külföldről átvett) Mellékhatás is, amelyben olyan színészek kaptak főszerepet, mint Borbély Alexandra, Tenki Réka és Nagy Zsolt.

Ezen kívül 2019-esben is visszatér az X Faktor, a Survivor, az Éjjel-Nappal Budapest, valamint a Barátok közt is.

Átalakítja a csomagjait az R-Time
Dudás Gergely, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója, valamint az R-Time ügyvezetőjének előadásából kiderült, hogy a sales house csomagjait egyszerűsíteni, digitális ajánlatát pedig erősíteni fogja. Az 1+ csomagban a reach- (elérés), a 3+ csomagban a gyakoriság építés kerül a fókuszba.

Újabb csatornákat indíthat a jövőben a TV2 Csoport

„Indulhatnak a jövőben további csatornák”

– mondta el előadásában Zájer Attila, a TV2 ügyfélkapcsolati igazgatója.

Prezentációjában kiderült, hogy 2019-ben visszatér a Pénzt vagy éveket Kasza Tibor vezetésével, illetve a Bezár a bazár és a Séfek séfének következő évada is látható lesz, utóbbit Ördög Nóra helyett Liptai Claudia vezeti, ugyanakkor folytatódni fog a csatorna másik gasztro-vetélkedője, a MasterChepVIP is.

Gundel Takács Gábor vezetésével a társaság feléleszt egy népszerű formátumot, a Legyen ön is milliomost!, de jelentkezni fog a csatorna egy külföldön már befutott sportrealityvel, az Exatlonnal is.

Valami véget ér
Befejeződik az Atmedia és a History együttműködése, ugyanakkor januártól elkezdődik a sales house és az ATV partnersége – hívta fel a figyelmet Karácsony László, a társaság stratégiai és marketing igazgatójának, majd hozzátette, ezáltal nőni fog a nézői részesedés

Saját gyártás 12 héten keresztül

Épül az AMC új, jövőhéten debütáló stúdiója, ahonnan kiemelkedő sportműsorokat – többek között a cseh Formula 1-et is – közvetíteni fogja a társaság a sportcsatornáin, de a Spectrum Home-ra is készülnek majd innen produkciók – derült ki Nagy Andrea marketing és kommunikációs – és Radnai Péter kreatív igazgató prezentációjából

November 5-től, 12 héten keresztül sugároz a csatorna saját gyártású műsorokat, leginkább talk showkat: hétfőnként Dombovári István vezette Tesztbeszéddel, kedden a D.Tóth Kriszta és Andrással fémjelzett Helló, tesó!-val, szerdánként a több műsorvezetőt is felvonultató Nő Commenttel, csütörtökön pedig az ugyancsak D. Tóth Krisztához köthető Elviszlek magammal-al jelentkezik a Spectrum Home. Továbbá a Spectrumon a társaság bemutatja a Volt egyszer egy Vadkelet című 5 részes sorozatát, amit a népszerű Emir Kusturica vezet.

Szeretnénk MTV Unplugged-ot?

„A Viacom sok hazai előadóval ápol jó kapcsolatot, így ha megvan a hirdetői igény, akkor készülhetnek MTV Unplugged részek Magyarországon” – mondta előadása során Harsányi Gábor, a társaság country managere. Érkezik az országba a Paramount+ OnDemandszolgáltatás, amelybe az említett csatorna műsorain kívül, a Comedy Central, az MTV és a Nick Jr tartalmai is megtalálhatók lesznek, de a prezentációból kiderült az is, hogy a Nickelodeon Play alkalmazás hazai bevezetéséről elkezdték a vállalat képviselői az egyeztetéseket.

Kézi vb öt éven át

A következő öt évben láthatóak lesznek az M4 Sport műsorán a kézilabda világbajnokságok – tudtuk meg a nemrégiben az MTVA élére kinevezett Papp Dániel vezérigazgatótól. Ezen kívül a köztévé műsorán lesz (és jelenlegi is fut) több olimpiai kvalifikációs torna is, mint a vizes-, a birkózó-, az atlétikai-, az asztalitenisz-, a vívó-, az öttusa- és a kajak-kenu világbajnokság.

A la carte

A Sony sem áll le a haza gyártással: érkezik a Herendi Gábor és Szilágyi Fanni rendezte, most még csak A la carte munkacímet kapott, hazai gyártású drámasorozat, amelyben Gryllus Dorka, Simon Kornél, Badár Sándor, Száraz Dénes és Pokorny Lia játssza a főbb szerepeket. Egyébként a produkció írói csapatában megtalálható Rudolf Péter is.

Visszatér az Ide Süss!, ezúttal azonban Hajós András helyett Ábel Anita vezeti a műsort Sass Danival az oldalán. Továbbá 4 sorozatot is megvásárolt a társaság, látható lesz a The Rookie, a Harrow, a S.W.A.T. és a Designated Survivor is.

 

Médiapiac

Az EBESZ képviselőivel találkoztak a közmédia vezetői

A magyar közmédia vezetői megbeszélést folytattak az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának (ODIHR) képviselőivel.

Közzétéve:

MTI/Soós Lajos

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója a tanácskozáson beszámolt a magyar közszolgálati médiarendszer működéséről, külön kiemelve a közelgő országgyűlési választások kapcsán a kampány során alkalmazott, a Médiatörvényben és a Közszolgálati Kódexben megjelenő kiegyensúlyozottságra és pártatlanságra vonatkozó rendelkezések érvényesülésének garanciáit.

Hangsúlyozták a múlt héten megalakult Közmédia Választási Iroda szerepét, amelynek feladata annak felügyelete, hogy a közmédia valamennyi médiatartalom-szolgáltatása a kampányidőszak és a választás ideje alatt is mindenkor megfeleljen a Közszolgálati Kódex előírásainak, valamint a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek.

A találkozó végén a közmédia vezetői az EBESZ képviselőinek kérdésére válaszolva kifejtették, hogy

a közszolgálati médiaszolgáltatónak a működését meghatározó jogszabályok szerint nincs, és nem is lehet beleszólása a magyar médiapiac működésébe, hiszen a törvény erejénél fogva független intézményként működik.

Megjegyezték továbbá, hogy mint minden hazai médiaszolgáltatónak, természetesen a közmédiának is be kell tartania a Médiatörvény pártatlanságot biztosító rendelkezéseit és a közszolgálati média alapelveit tartalmazó Közszolgálati Kódex előírásait.

Borítókép: Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (b) és Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója

Tovább olvasom

Médiapiac

Minden hétköznap Önök kérték a megújult Dunán

Több mint 50 éve teljesíti a nézők legváltozatosabb kívánságait az Önök kérték. A nemzet televíziójának 2022-es megújulásával hétköznaponként friss arculattal jelentkezik Bényi Ildikó népszerű műsora.

Közzétéve:

MTI/Cseke Csilla

Hol találkozhatunk ma örökzöld és mai slágerekkel, ikonikus kabarérészletekkel, nótákkal vagy éppen prózai művekkel egyaránt? A válasz már 50 éve ugyanaz: az Önök kérték című műsorban, melynek fél évszázada gyarapodó repertoárjában a magyar zenei örökség legjava kap helyet. A jelenleg a Dunán futó, nagy múltú műsor azonban nemcsak szórakoztat, hanem összeköti a különböző generációkat és a diaszpórában élő magyarságot. Az elmúlt évtizedekben számtalan születés- vagy névnapi köszöntést, házassági évfordulót vagy szerelmi vallomást tett még emlékezetesebbé egy-egy kívánság teljesítésével határon innen és túl.

A televíziótörténeti jelentőségű műsor háziasszonya, Bényi Ildikó már 1997 óta teljesíti a nézők kéréseit, amely 2022-ben megújult formában, de változatlan küldetéssel szórakoztatja a tévénéző közönséget.

A nagy érdeklődés miatt az Önök kérték már nemcsak keddenként, hanem minden hétköznap délután 15:25-től várja a nézőket a Duna képernyője elé, az adásokat pedig rendszeresen megismétli a Duna World, 18:30-tól.

A 21. századi arculattal felfrissült epizódokban Bényi Ildikó továbbra is számít a nézők üzeneteire, és változatos produkciókat, valamint különleges meglepetésvendégeket ígér.

„Eddig is nagyon sok kérést teljesítettünk, de a napi műsornak köszönhetően jóval többet fogunk tudni adásba szerkeszteni. Kollégáimmal együtt azon dolgozunk, hogy mindenkinek megtaláljuk azt a műsorszámot, amivel a legnagyobb örömet tudjuk szerezni. Nagyon jó érzés számunkra, hogy a levelekben, e-mailekben időnként egy-egy élet is kirajzolódik. Így még jobban érezzük a súlyát annak, hogy mennyire fontos a küldetésünk” – fogalmazott a műsor háziasszonya, Bényi Ildikó.

Borítókép: A Wacha Imre-díjjal kitüntetett Bényi Ildikó, a közmédia műsorvezetője

Tovább olvasom

Médiapiac

Nagy megújulás előtt áll a Duna csatorna

Megújult napi tartalmakkal, showműsorokkal és új műsorvezetőkkel várják a nézőket szombattól.

Közzétéve:

Borítókép: A Duna Televízió logója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda utcai székháza és gyártóbázisa előtt. Fotó: MTVA / MTI / Zih Zsolt

Az MTVA Sajtó és Marketing Iroda kedd közleményében azt írta, hogy teljes megújulás küszöbén áll a Duna, amely 21. századi vizuális megjelenéssel és tartalommal készül szombattól a nézőknek.

A csatorna – és ezzel a nézőközönség – olyan képernyősökkel gazdagodik, mint Verebes Linda színművész, Pindroch Csaba Jászai Mari-díjas színművész vagy a szintén Jászai Mari-díjjal elismert színművész, Kautzky Armand – hívták fel a figyelmet.

A közlemény szerint Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kifejtette:

“Olyan átfogó koncepció valósul meg, amelyben új arculattal, a legmodernebb technológiával felszerelt környezetben térnek vissza a közkedvelt magazinok, mindemellett új tartalmakkal bővül a kínálat. A látványos és minőségi változás az egész évet végig fogja kísérni.”

Úgy folytatták, hogy a magyar kultúra napja – amely szombaton lesz – már a közmédia egyik mérföldköve is. A közlemény szerint Medveczky Balázs, a Duna csatornaigazgatója, a megújulás dátumának szimbolikus jelentőségéről szólva azt mondta, hogy

“a Duna évtizedek óta hiánypótló szerepet vállal a magyarságot összekötő kulturális értékek gyarapításában, a kultúra, életmód, egészség és gasztronómia területéről naprakész tartalmakat nyújt valamennyi korosztály számára. Az átalakuló médiafogyasztási szokások mellett is a minőségi televíziózás zászlóshajója”.

Kifejtették, hogy január 22-étől kibővül a programkínálat és valamennyi műsor átalakul. Új program indul Álmok álmodói címmel, amely hazánk nagyjait, példaképeit mutatja be. Megújult formában visszatérnek népszerű műsorok. Vasárnaponként a Családi körben új műsorvezető páros, egy színművészházaspár keresi a megoldást a társadalmat érintő kihívásokra. A Család-barát is új műsorvezető-párosokkal, megújult díszletből jelentkezik hétköznap délelőttönként. Az Almárium új környezetben várja a nyugdíjas korosztályt a kifejezetten nekik szóló tartalmakkal hétfőtől péntekig kora délutánonként. Arculatában és díszletében is megújul a Ridikül, ám a beszélgetések megmaradnak a délutáni lakástalkshow-ban.

Megújulnak a vallási tartalmak is, havonta változó tematikájú magazinműsorok, riportok, tematikus interjúk, valamint kerekasztal-beszélgetések is helyet kapnak a vasárnapi szertartásközvetítések mellett. A legértékesebb tartalmakért érdemes feliratkozni a Bizony Isten YouTube-csatornára – tették hozzá.

“Az igényes szórakozás is garantált lesz. A nemzet televíziója nagyszabású showműsorokkal készül. A január 23-i Petőfi Zenei Díjátadó után január 29-től kezdődik A Dal 2022, amelyben együtt keressük az év magyar slágerét. Az Önök kérték már hétfőtől péntekig teljesíti a kívánságokat. A játék sem maradhat el, változatlan struktúrával, de új házigazdával és csapatkapitányokkal tér vissza a képernyőre a Magyarország, szeretlek!. Ezek mellett koncertek, filmek, sorozatok is várják a nézőket” – áll a közleményben.

Tovább olvasom