Kövess minket!

Médiapiac

Az RTL-vezér a Turner Broadcasting élén

Gerhard Zeiler, az RTL Csoport vezérigazgatója lesz a Turner Broadcasting International új elnöke.

Új elnök áll a Turner Broadcasting System International élére a nemzetközileg elismert televíziós vezető, Gerhard Zeiler személyében – jelentette be Phil Kent, a Turner Broadcasting System, Inc. (TBS Inc.) elnök-vezérigazgatója.

A Turner Broadcasting System International elnökeként Zeiler felel majd az összes szórakoztató- és gyermek csatornáért, az Észak Amerikán kívüli médiaszolgáltatásokért, a CNN nemzetközi szolgáltatásaihoz tartozó terjesztői és reklámtevékenységért, a Turner Boradcasting összes nemzetközi vegyesvállalatáért, valamint az összes licensing és merchandising tevékenységéért. A Kentnek jelentő Zeiler 3800 ember vezetője lesz Európa, Ázsia és Latin Amerika szerte.

Gerhard Zeiler
Gerhard Zeiler

Zeiler 2003 márciusa óta az RTL Csoport vezérigazgatója és a Bertelsmann AG igazgatóságának tagja. Vezetése alatt az RTL kiterjesztette nemzetközi televíziós jelenlétét Nyugat Európa-szerte és Horvátországban; bevezette az American Idol és az America’s Got Talent tévésorozatokat az amerikai piacra; valamint 10 országban 41 csatornára és 34 rádió állomásra növelte a cég tulajdonát. Karrierjét újságíróként, majd két ausztrál kancellár szóvivőjeként kezdte. Miután az osztrák közszolgálati műsorszolgáltató, az ORF főtitkára volt, a Tele 5, majd a német RTL II vezérigazgatója lett. Később visszatért szülőföldjére, Ausztriába, hogy az ORF főigazgatója legyen. 1998-ban Zeilert kinevezték a legnagyobb német TV csatorna, az RTL II vezérigazgatójává. Számos szakmai kitüntetése között, Zeiler az első, nem amerikai származású személy, aki megkapta a rangos Brandon Tartikoff Legacy Award-ot a NATPE-tól. 2004-ben neki ítélték “Az Év Média Személyisége” a cannesi MIPCOM-on.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy Gerhard csatlakozik hozzánk és alig várjuk, hogy a nemzetközi televíziós vezetésben szerzett szaktudásával cégünk legsikeresebb és stratégiailag legfontosabb területeit erősítse. Cégirányításban, több üzletág egyidejű vezetésében elért sikerei, nagyvállalati tapasztalata, a digitális világ és a jelen trendek mélyreható ismerete, a média világában szerzett kapcsolatai és a televíziós üzletág iránti szenvedélye a divízió karizmatikus vezetőjévé, és az egész cég, a vezetőség erős tagjává teszi. Örömmel állunk a közös munka elébe, amelytől a legfontosabb termékeink és jelenlétünk megerősödését várjuk” – ezekkel a szavakkal méltatja Phil Kent az új elnököt.

“Régóta kísérem figyelemmel a Turner hálózatot, és tökéletesen tisztában vagyok a fogyasztókra gyakorolt hatásával és a cég megítélésével a nemzetközi üzleti közösségen belül. Ez a lépés lehetővé teszi számomra, hogy hozzájárulhassak a világ néhány legelismertebb média márkáinak növekedéséhez, és hogy új üzletágakat fejleszthessek olyan, általam nagyra becsült emberek oldalán mint Phil és azok a Time Warner-es kollégák, akikkel már volt szerencsém együtt dolgozni. Ez egy izgalmas időszak az iparágunk és a Turner Broadcasting számára, és én őszintén hiszek a sikeres vezetésben” – mondta Zeiler.

A TBS Inc. tulajdonában olyan vezető médiamárkák vannak mint a CNN, a TNT, a Cartoon Network és a Turner Classic Movies, valamint egyes ország- és régió-specifikus üzletek és hálózatatok. Az elmúlt években, a Turner Broadcasting megduplázta jelenlétét Latin Amerikában, médiastratégiai parterkapcsolatokat épített ki Japánnal és Koreával, jelentősen megnövelte befolyását az észak-európai területeken és Chilében, valamint összefogott a Warner Bros.-szal és az HBO-val, hogy a Time Warner globális jelenlétét erősítse. A Turner Broadcasting jelenleg több mint 130 csatornát üzemeltet világszerte 200 országban, több mint 30 nyelven.

Médiapiac

Kanada és Ausztrália összefog a techcégek ellen

A két ország vezetői megegyeztek a techóriások megregulázásnak koordinálásában.

Közzétéve:

A Reuters jelentése szerint Justin Trudeau kanadai és Scott Morrison ausztrál miniszterelnök kedden egy telefonbeszélgetés során megegyeztek arról, hogy mostantól együttműködnek abban, hogy rákényszerítsék a techcégeket – köztük a Facebookot is – arra, hogy fizessenek az átvett hírekért.

A kormányfő az ottawai jelentés szerint „megegyezett, hogy fogják a koordináltan fognak cselekedni annak érdekében, hogy a techóriások bevételei egyenlőbb arányban legyen megosztva az alkotók és a médiumok között”.

Mint a Mandiner korábban megírta, Ausztrália az elmúlt héten bevezetett egy új médiakódexet, amely rákényszerítené a Googlet és a Facebookot arra, hogy fizessen az ausztrál médiumoktól átvett hírekért.

Erre a Facebook úgy reagált, hogy letiltotta az országban a hírek megoszthatóságát és befagyasztott több kormányzati, illetve hatósági fiókot is. Scott Morrison akkor figyelmeztetett, hogy amit ma Ausztrália megtesz, abban több ország is követni fogja – írja a Mandiner.

Tovább olvasom

Médiapiac

Háborút kezdett a baloldal a jobboldali sajtó ellen

A Newsmax, a Fox News és a One America News Network csatornák sugárzásának beszüntetésére szólította fel két demokrata képviselő a televíziós műsorszolgáltatókat, mert szerintük álhíreket terjesztenek.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Még mindig a Capitolium ostroma a téma az Egyesült Államokban, de nem csak Donald Trump szerepét vizsgálja a tragikus események kapcsán a szenátus. A demokraták a republikánusokat támogató médiát támadják.

Anna Eshoo és Jerry McNerney demokrata képviselők nyílt levelükben arra szólították fel a televíziós műsorszolgáltatókat, hogy vegyék ki programkínálatukból a Newsmax, a Fox News és a One Amerika News Network csatornákat, mert szerintük a Capitolium ostrománál támogatták a randalírozókat.

A Newsmax úgy reagált, a demokraták a szabad véleménynyilvánítás jogától akarják megfosztani a republikánusokat.

A Donald Trump mögött álló Newsmax televízió több műsora is foglalkozott a témával, az American Agenda például összeszedte, hogy műsorvezetőik már a Capitolium elleni támadás alatt elítélték a behatolókat.

Felháborítónak tartom a Capitoliumnál készült felvételeket, amelyeket láttam ma délután. Az erőszaknak nincs helye a társadalmunkban.

A közvagyon elpusztítása elfogadhatatlan, ez a rendfenntartó erők semmibevétele.

Ez nem amerikai viselkedés! Ezt nem tehetjük!

Ennél jobbak vagyunk, ezt el kell ítélni! Elítéljük az erőszakot. Elítéljük. Rendben?

Azokat, akik illegális dolgokat tettek, le kell tartóztatni!

Egy kisebb csoport, a hatalmas tömegből szerdán túl messzire ment. A Newsmax elítéli őket

– hangzottak el az alábbi mondatok az amerikai hírcsatorna több műsorában is, majd jogászokat, társadalomtudósokat, civil szakembereket szólaltattak meg, akik mind felemelték szavukat a sajtószabadság védelmében – hangzott el a Hír TV műsorában.

Mindezek ellenére kezdeményezték a demokrata képviselők a csatorna kivételét a televíziós műsorszolgáltatók kínálatából.

Tovább olvasom

Médiapiac

Médiadíjakat alapított az evangélikus egyház

Azokat a munkákat ismerik el velük, amelyek az adott évben elősegítették az evangélikus egyház pozitív megítélését.

Közzétéve:

Illusztráció: Pixabay

A két díjjal az egyház 2021-től évente egy alkalommal azokat az újságírókat vagy médiatevékenységet végzőket szeretné jutalmazni, akik a világi vagy egyházi médiában megjelent írásművel, televíziós, rádiós vagy internetes felületen megjelent anyaggal az adott évben elősegítették az evangélikus egyház pozitív megítélését közölte az Evangélikus Információs Szolgálat az MTI-vel.

Hozzátették:

a díjjal nem az életművet, hanem a jelölt alkotást és “annak szellemi értékét” kívánják elismerni.

A Bornemisza Péter-díjra jelölt mű alkotójának nem kell evangélikus felekezetűnek lennie, az alkotás bármilyen műfajú lehet és bármely világi médiumban vagy a közösségi média nyilvános felületein megjelenhetett.

Az Írónád díjra az evangélikus médiában megjelent alkotás jelölhető, amely megfelel a fenti feltételeknek.

Az idei díjakra március 15-ig várják a jelöléseket, a jelölés és az értékelés menetéről az egyház honlapján, a www.evangelikus.hu/bornemisza-peter-dij-es-ironad-dij oldalon lehet tájékozódni.

A díjak fővédnökei Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Novotny Zoltán újságíró, a Magyarországi Evangélikus Egyház sajtóbizottságának képviselője.

Tovább olvasom