Kövess minket!

Médiapiac

Az RTL győzött, de rendesen kóstolgatja a TV2

Az őszi tévés szezon második hetén is tartotta magát az RTL hétköznap és hétvégén egyaránt, bár a TV2-s Séfek Séfe és az Áll az alku néha kóstolgatja a piacvezető csatornát.

Nem sikerült a bravúr az első hétvégén a TV2-s celebműsornak: egyelőre nem taszította le a trónjáról az RTL-es tehetségkutatót, az X-faktort. A Sztárban sztár évek óta a TV2 zászlóshajója, az előző évadban is kiemelkedően teljesített, az ötödik évad első adását tegnap küldte adásba a tévétársaság. Bár a két műsor más-más napon fut (az X-faktor szombaton, a Sztárban sztár vasárnap), így a szó szoros értelmében nem egymással versenyeznek, viszont a két csatorna ezzel a két show-val küzd a nézők kegyeiért a hétvégén. Azaz mindig is lényeges kérdés volt, hogy melyik mekkora nézettséget ér el.

Fotó: RTL Klub – X-faktor

Ezt a versenyt mind a teljes népességben, mind pedig a hazai tévétársaságok többsége által elfogadott kereskedelmi célcsoportban (18-49) az X-faktor nyerte. Az előbbiben 1,28 millió, az utóbbiban 526 ezret hozott a tehetségkutató az RTL Klubnak (ez azt is jelenti, hogy az X-faktor múlt heti önmagát is fölülmúlta). A 4+-ban a Sztárban sztárra 1,04 millióan, a 18-49-es korcsoportban pedig 382 ezren voltak kíváncsiak. Igaz, az X-faktor már egy hete csigázza a kedélyeket, a Sztárban sztár csak most indult. A két műsor ezzel el is foglalta a 36. heti TOP 50 első két helyét.

Fotó: TV2 – Sztárban sztár

Jön fel a TV2

A múlt hét nagy kérdése az volt, hogy a két tévé közül ki nyeri a kora esti műsorsávot hétköznaponként. Az RTL túlélőshowja, a Survivor ugyanis az első hét – augusztus 28. és szeptember 1. között – első felében jól teljesített. Folyamatosan nyert, igaz, a TV2 gasztroműsora, a Séfek séfe fokozatosan növekedett, majd pénteken verte a Survivort. A 18-49-es kereskedelmi célcsoportban a 36. héten a Survivort képtelenség volt legyőzni, a Séfek séfe csakis a 4+-ban és szerdán kerekedett a reality felé.

Jól teljesít viszont a 4+-ban Gundel Takács Gábor vetélkedője, az Áll az alku, amely mindegyik nap jóbban teljesített a Barátok köztnél, igaz, amint végetért, a magyar szappanopera visszavette a vezetést a TV2-től, pedig ott a Drágám, add az életed! című műsor fut. Nem mondható el ez a kereskedelmi célcsoportban mért adatoknak nézve, ott csak csütörtök-pénteken nyert- teljes adást nézve – az Áll az alku, bár az is csoda, hogy felvette a versenyt az RTL Klub örökaduászával szemben.

A két kereskedelmi csatornán kívül csak egyetlen adó tudott ezen a héten betörni a kereskedelmi célcsoporton mért Top 50-be: az RTL-csoporthoz tartozó Film+-on vetített A mestergyilkos Jason Stathammal a címszerepben. A 4+-ban a Top 50-be a Dunán futó Hegyi doktor tört be két epizóddal.

Médiapiac

Január 6-án tartják a sportújságírók Az Év Sportolója Gálát

64. alkalommal szavaznak majd a a Magyar Sportújságrók Szövetsége tagjai az év legjobb sportolóiról, sportteljesítményeiről.

Közzétéve:

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) csütörtökön honlapján közölte döntését, egyúttal jelezte, hogy a 64. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát az egészségügyi előírások legszigorúbb betartása mellett rendezik meg, a szervezet reményei szerint nézők előtt.

A gálát a jövő év első csütörtökjén az immár hagyományosnak nevezhető helyszínen, a Nemzeti Színházban tartják. A műsor kreatív producere ezúttal is Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke lesz.

A gálán hirdetik ki a 2021-es év legjobb sportolóit, akikről 64. alkalommal szavaznak majd a szövetség tagjai. A kategóriák jelöltjeit az MSÚSZ elnöksége állítja össze.

A fogyatékos sportolók díjairól a paralimpiai bizottság által összeállított jelöltlista alapján felkért szakemberek, köztük újságírók döntenek. Az Év sportpillanata-díj jelöltjeire pedig a gála névadó főtámogatója, az M4 Sport tesz javaslatot, majd a szurkolók és a szakírók közösen választják meg a kategória győztesét. Az Év e-sportolójára a Magyar E-Sport szövetség tesz javaslatokat, az Év szabadidős sporteseményére pályázni lehet, mindkét kategóriában az MSÚSZ elnöksége dönt a díjazottról.

Az MSÚSZ tagjai az interneten keresztül adhatják le voksaikat. A szavazás a női kézilabda-válogatott világbajnoki szereplésének befejezése után, legkésőbb december 20-án kezdődik és december 27-én fejeződik be.

A szövetség a kategóriák első három helyezettjét december 28-án jelenti be.

A kategóriák: az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (hagyományos sportágak), az Év csapata (az egyéni sportágakban), az Év edzője (itt ezúttal is jelölt lesz egy fogyatékos sportolókkal foglalkozó edző is), MSÚSZ-életműdíj, az Év e-sportolója, az Év szabadidősport eseménye, az Év fogyatékos férfi sportolója, az Év fogyatékos női sportolója, az Év fogyatékos csapata, az Év sportpillanata.

Tovább olvasom

Médiapiac

Tisztújítást tartottak a Helyi Rádiók Országos Egyesületében

Elnököt és elnökségi tagokat választott a Helyi Rádiók Országos Egyesülete (Heroe).

Közzétéve:

Flickr

Az egyesület elnöki tisztségét továbbra is Ürge Dezső, a Sláger FM ügyvezetője tölti be, elnökségi tagnak Fodor Istvánt, a Media Moment Kft. üzletfejlesztési igazgatóját, Gajdics Ottót, a Karc FM ügyvezetőjét, Jámbor Csabát, a Gong FM ügyvezetőjét, Nacsa Norbertet, a szegedi Rádió 88 ügyvezetőjét, Szakács Tibort, a Best FM Nyíregyháza ügyvezetőjét, valamint Tóth-Szántai Józsefet, a Rádió M főszerkesztőjét választották meg.

A helyi rádiók több százezer hallgatót szórakoztatnak és informálnak naponta, ezen túl fontos közösségi feladatokat is ellátnak.

A Heroe újonnan megválasztott elnöksége az ülésén emlékeztetett, hogy a vidéki központok rádióinak ereje és piaci pozíciója nagyon erős, hiszen kizárólag a helyi rádiók érik el a megyei jogú városokban élő rádióhallgatók harmadát napi szinten, az ott élő rádióhallgatók felét pedig heti szinten.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Médiapiac

Érzékenyítő migránsfilmeket fognak vetíteni a spanyolországi vonatokon

Raquel Sánchez közlekedési miniszter bejelentette: a kormány a Renfe vasúttársasággal együttműködésben indít felvilágosító kampányt a migrációról, filmek vetítésével.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Ezek segítségével a bevándorlók és a menekültek életét szeretnék bemutatni a spanyol társadalom tagjainak. A videókat az AVE gyorsvasút összes járatán, valamint a közép- és távolsági vonatjáratokon is le fogják játszani.

A kormány célja, hogy felhívja a figyelmet a migrációra és a befogadásra szoruló emberek valóságára. José Luis Escrivá szociális miniszter a projekt bemutatóján úgy fogalmazott: „ez egy nagyon szép és időszerű kezdeményezés a kormány részéről”, mert az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt az olyan bűncselekmények száma, „amelyek az idegenekkel, a bevándorlókkal szembeni gyűlöletet tükrözik”.

Úgy vélik: a küzdelem egyik legjobb módja a kultúra és a mozi, ugyanis egy „olyan hétköznapi eszközzel, mint a vonatozás, közelebb tudják hozni az állampolgárokat a bevándorlókhoz.” A végső cél, hogy empátiát váltsanak ki a spanyolokból azzal, hogy feltárják előttük a migránsok életének tragédiáit – írja a Magyar Nemzet

Tovább olvasom