Kövess minket!

Médiapiac

AXN NOW mostantól az AppZee online videotékában is

A Sony Picutres Television Networks (SPTN) Central Europe partneri megállapodást kötött Magyarországon az AppZee online videotékával – így az AXN NOW szolgáltatás exkluzív műsorkínálatából a portál előfizetői is válogathatnak mostantól. Nyitányként, sok egyéb műsor mellett az emberevős sorozat, az amerikai premier után pár nappal indult HANNIBAL első évada lesz elérhető.

A 2013 áprilisában indult AXN NOW egy video on demand típusú szolgáltatás, amelynek előnye, hogy a „nehézsúlyú” sorozat- és filmrajongók rugalmasan, saját időbeosztás szerint nézhetnek válogatott műsorokat a legkülönfélébb eszközökön és felületeken, a televízió képernyőjén, interneten vagy akár mobileszközön.

Az AXN NOW kínálatában sokszor már a televíziós premier előtt érhetők el exkluzív tartalmak. Emellett a nézők amerikai produkciók, minőségi európai sorozatok és további széles műfaj választékú műsorcsemegék közül válogathatnak.

A magyar tulajdonú AppZee azért ideális tartalomszolgáltató az AXN NOW kínálatához, mert az online videotéka korszerű alkalmazások formájában több eszközön is elérhető, sőt az egyik eszközön félbehagyott film egy másik készülékre váltva folytatható. Az AppZee emellett könnyen hozzáférhető, ugyanis a felhasználó egy e-mailes jelszavas regisztráció után bevezető áron próbálhatja ki a szolgáltatást. További érv volt az AppZee és az SPTN megállapodása mellett, hogy a videotéka tartalmai a legkorszerűbb védelemmel vannak ellátva.

Az AXN NOW szolgáltatás tartalmai az AppZee oldalán márkázott felületen érhetők el, az alábbi linken: https://appzee.hu/MediaServicesFrontend/filmtar/axn-now

Az AppZee – AXN NOW indulásakor már elérhető lesz a Mads Mikkelsen, Hugh Dancy és Laurence Fishburne főszereplésével készült, az AXN csatornán nagy sikerrel vetített, Dr. Hannibal Lecter történetét feldolgozó sorozat első évada. Az AXN saját gyártású szériáját egészen októberig meg lehet majd nézni az AppZee oldalán. Továbbá, augusztusban olyan produkciókhoz férhetnek még hozzá az AppZee előfizetők mint a skandináv kultkrimi Wallander, a Merlin Kalandjai első évadja, a szexi bikinis lányokat felvonultató Bikinitúra című valóságshow és számos más izgalmas műsor.

Médiapiac

Megújul a Pesti TV

Megszűnt a reggeli műsor, de ezzel párhuzamosan, este hat órától egy élő adásfolyam kezdődik. Az új műsorokkal este hattól jelentkeznek hétköznap és hétvégén is.

Közzétéve:

Hétközben 18 órakor egy könnyedebb, kedvcsináló adással, a Gerilla Bárral indulnak, és ezt követi majd egy teljesen megújuló élő műsor, a Pesti Riporter, minden hétköznap, amiben sok tehetséges, fiatal újságíró is bemutatkozik, akik

naponta forgatott anyagokkal jelentkeznek, egyben kiemelten fókuszálva a városi-önkormányzati ügyekre, de természetesen a világpolitika minden fontos eseményéről hírt adva

írja az Origo.

Ebben a műsorban a vendégek és a nézők is szerepet kapnak, hiszen bárki elmondhatja a véleményét a Pesti TV Közösség zárt csoportjában, ahova mindenkinek a jelentkezését várják. Ez az adásban megjelenik, illetve az ott jelentkezők közül minden nap egy-egy nézőt felhívnak majd, hogy szóljon hozzá az éppen aktuális témákhoz – közölte Huth Gergely, a Pesti TV programigazgatója.

Az átalakulással párhuzamosan néhány megszokott, kedvelt, sikeres műsor is új helyre kerül, erre folyamatosan felhívják a műsorfolyamban és a pestitv.pestisracok.hu oldalon is a nézők figyelmét.

Minden adás továbbra is visszanézhető a weboldalon, illetve a Facebook/YouTube-csatornákon is.

Újdonság lesz, hogy 20 órától is élőben jelentkeznek a megszokott műsorvezetők, illetve 21 órakor a Politikai Hobbistával folytatódik az adás. Hétvégén is az új műsorokkal jelentkeznek 18 órától.

Borítókép: Kamerapróba Jeszenszky Zsolttal a 15. kerületi stúdióban

Tovább olvasom

Médiapiac

Sorosékat nem zavarja a főszerkesztő antiszemitizmusa

Soros György amerikai tőzsdespekuláns hallgatásba burkolózott, nem kommentálta a V4NA érdeklődésére a főszerkesztője antiszemita, kirekesztő e-mailjeit.

Közzétéve:

MTI Fotó: Sándor Katalin

Botrány tört ki Magyarországon, miután a Soros György érdekeltségi körébe tartozó baloldali propagandakiadvány főszerkesztője korábban antiszemita, kirekesztő e-maileket küldött munkatársainak.

Uj Péter még az Index.hu vezetőjeként egyik levelét a “b*zik, zsidók, vegetáriánusok kíméljenek” tárggyal küldte ki, míg egy másikban durván antiszemita szöveget idézgetett. Ebben olyanok szerepeltek, mint “se**enbüntet fityma rabbi!”.

Mivel a 444.hu egyik befektetője a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) támogatását élvező Media Development and Investment Fund (MDIF) a V4NA levélben fordult az érintettekhez Uj kirohanása miatt.

Azt kérdezték:

  • Mit gondol Soros György ezekről a kijelentésekről?
  • Elhatárolódnak-e Uj Péter kijelentéseitől?
  • Le kell-e mondania Uj Péter főszerkesztőnek?
  • Megszüntetik-e az együttműködést a 444.hu-val ezen kijelentések fényében?

Soros György, az OSF és az MDIF is a hallgatás stratégiáját választotta. Ebből arra lehet következtetni, hogy Soros Györgyöt csak akkor érdekli az antiszemitizmus, ha az az ő ügyeit viszi előre.

Tovább olvasom

Médiapiac

Rosszhiszeműséggel vádolják a Twittert az oroszok

Március 1-jén lépett hatályba az a törvény, amely szerint a közösségi szolgáltatóknak maguknak kell kiszűrniük és blokkolniuk a tiltott tartalmakat.

Közzétéve:

Pixabay

A tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) közölte, hogy a Twitter 2017 óta 2862 olyan anyagot nem távolított el, amely Oroszországban tiltott tartalomnak számít – írja az MTI. A hatóság szerint

öngyilkossági módszereket részletező, önpusztításra felszólító, fiatalkorúakat ábrázoló pornográf és kábítószer előállításához való útmutatást tartalmazó anyagokról volt szó.

A Roszkomnadzor a közlemény szerint több mint 28 ezer, tiltott bejegyzések eltávolítását követelő felszólítást intézett az online szolgáltató igazgatóságához.

Oroszországban március 1-jén lépett hatályba az a törvény, amelynek értelmében a közösségi szolgáltatóknak maguknak kell kiszűrniük és haladéktalanul blokkolniuk a tiltott tartalmakat. Ha a szolgáltató nem képes önállóan eldönteni, hogy törvénysértő-e egy tartalom, akkor azt át kell küldenie a Roszkomnadzornak.

Az orosz parlament alsóháza decemberben olyan törvénymódosításokat szavazott meg, amelyek

lehetővé teszik a közösségimédia-szolgáltatók fokozottabb bírságolását, sőt hozzáférhetőségük letiltását is abban az esetben, ha “diszkriminációt” alkalmaznak az orosz médiával szemben.

A Roszkomnadzor kifogásolta, hogy a nagy online szolgáltatók január végén megosztották az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus letartóztatása miatt meghirdetett, de a hatóságok által nem engedélyezett tüntetésekre mozgósító üzeneteket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök januárban aggodalmát fejezte ki a hivatalban lévő amerikai államfőt, Donald Trumpot letiltó közösségi médiumoknak a kormányokéval vetekedő befolyása miatt. Egy bíróság februárban megbírságolta a Twittert, amiért nem oroszországi szervereken tárolja az orosz állampolgárok adatait.

Tovább olvasom