Kövess minket!

Médiapiac

AXN NOW mostantól az AppZee online videotékában is

A Sony Picutres Television Networks (SPTN) Central Europe partneri megállapodást kötött Magyarországon az AppZee online videotékával – így az AXN NOW szolgáltatás exkluzív műsorkínálatából a portál előfizetői is válogathatnak mostantól. Nyitányként, sok egyéb műsor mellett az emberevős sorozat, az amerikai premier után pár nappal indult HANNIBAL első évada lesz elérhető.

A 2013 áprilisában indult AXN NOW egy video on demand típusú szolgáltatás, amelynek előnye, hogy a „nehézsúlyú” sorozat- és filmrajongók rugalmasan, saját időbeosztás szerint nézhetnek válogatott műsorokat a legkülönfélébb eszközökön és felületeken, a televízió képernyőjén, interneten vagy akár mobileszközön.

Az AXN NOW kínálatában sokszor már a televíziós premier előtt érhetők el exkluzív tartalmak. Emellett a nézők amerikai produkciók, minőségi európai sorozatok és további széles műfaj választékú műsorcsemegék közül válogathatnak.

A magyar tulajdonú AppZee azért ideális tartalomszolgáltató az AXN NOW kínálatához, mert az online videotéka korszerű alkalmazások formájában több eszközön is elérhető, sőt az egyik eszközön félbehagyott film egy másik készülékre váltva folytatható. Az AppZee emellett könnyen hozzáférhető, ugyanis a felhasználó egy e-mailes jelszavas regisztráció után bevezető áron próbálhatja ki a szolgáltatást. További érv volt az AppZee és az SPTN megállapodása mellett, hogy a videotéka tartalmai a legkorszerűbb védelemmel vannak ellátva.

Az AXN NOW szolgáltatás tartalmai az AppZee oldalán márkázott felületen érhetők el, az alábbi linken: https://appzee.hu/MediaServicesFrontend/filmtar/axn-now

Az AppZee – AXN NOW indulásakor már elérhető lesz a Mads Mikkelsen, Hugh Dancy és Laurence Fishburne főszereplésével készült, az AXN csatornán nagy sikerrel vetített, Dr. Hannibal Lecter történetét feldolgozó sorozat első évada. Az AXN saját gyártású szériáját egészen októberig meg lehet majd nézni az AppZee oldalán. Továbbá, augusztusban olyan produkciókhoz férhetnek még hozzá az AppZee előfizetők mint a skandináv kultkrimi Wallander, a Merlin Kalandjai első évadja, a szexi bikinis lányokat felvonultató Bikinitúra című valóságshow és számos más izgalmas műsor.

Médiapiac

Oktatóvideókkal érzékenyíti a gyerekeket egy LMBTQ-szervezet

Videókban mutatják be a gyerekeknek a szexualitás minden fajtáját, kihegyezve az LMBTQ-ra.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

„Az Amaze egy olyan világot képzel el, amelyben természetesnek és egészségesnek ismerik el a gyermekek és a serdülők szexuális fejlődését” – írja honlapján az Amaze nevű szervezet.

Az Amaze hivatásának tekinti, hogy egészen kicsi kortól szexuális felvilágosítást tartson a gyermekeknek. Ingyenes videóikkal az a céljuk, hogy tanításuk a világ bármely pontjára, bármely óvodába vagy iskolába eljuthasson.

Animációs kisfilmjeikben többek között a szexuális orientáció és a nemi identitás kérdéskörét dolgozzák fel. Ráadásul egy-egy témakört úgy tálalnak, hogy az az ifjúsághoz, a szülőkhöz és a pedagógusokhoz is szóljon. Utóbbiaknak kész tantervet készítettek, amelybenóráról órára leírják, hogy mikor mivel, milyen osztályban kellene foglalkozni.

Szexuális orientáció menüpont alatt hosszú lista található, amelyben arra okítják a pedagógusokat, hogyan tanítsák meg a gyermekeknek, mi az az LMBTQ, mit jelent a coming out, de a szivárványcsaládokról is szót ejtenek.

Nemi identitás menüpont körbejárja többek között a transzneműséget, a ciszneműséget és a genderfluid identitást.

A következő animációs videóban Maya bemutatja a családját: két anyukája van. A kisfilm idealizálja a két anyával való életet, azt sugallja, hogy semmiben sem különböznek a heteroszexuális pároktól. Bemutatja azt is, hogy milyen kérdéseket tettek fel Mayának, amikor az iskolában kiderült, hogy két anyja van.

„Hol van az édesapád?” „Te is leszbikus vagy?” – hangzottak a kérdések. Ezután hosszan taglalják, hogyan lehet a másiknak elmondani, ha valaki más családmodellben él.

Hangsúlyozzák: pozitív és negatív véleményekre egyaránt lehet számítani.

Az Amaze segítséget nyújt a coming outhoz is. Egy videóban egy fiú vívódását lehet végigkövetni. Hogyan mondd el a legjobb barátodnak, hogy meleg vagy? Hogy közöld mindezt a szüleiddel?Félek, hogy másként fognak rám tekinteni. Nem akarom, hogy a többiek rajtam nevessenek”

– gondolja a fiú.

Miután a fiúcska leleplezi magát, a barátjától megértő törődést kap, és segítséget nyújt neki abban, hogy hogyan tudná a szülei előtt is felfedni „kilétét” – írja a 888.hu.

Tovább olvasom

Médiapiac

Hibázott a BBC kommentátora?

A riporter nőként hivatkozott egy női kategóriában induló sportolóra. Mindezek után a kommentátort heves kritikák érték, mivel az említett sportoló magát nem nélküliként azonosítja.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Az idei olimpia egyik újdonsága volt a görgeszkázás beemelése az olimpiai sportok közé – írta meg a Danube Institute. Természetesen ezt a versenyszámot is férfi és női kategóriára osztották.

A probléma abból keletkezett, hogy az Egyesült Államok „sztárja”, Alana Smith hiába a nők között indult, de magát nem nélkülinek azonosítja, amit a BBC kommentátora vélhetőleg nem tudott, s konstans „she”-ként hivatkozott rá, gondolván, hogy bizonyára nő az illető, ha már a nők között versenyzik.

A világhírű csatorna kommentátorait heves kritikák érték ennek hatására, de szerencsére az beszédes, hogy a külföldi kritikákat megíró hírekre a különböző közösségi média felületeken csaknem ötször annyi nevető reakció érkezett mint bármi más – írja az esetről beszámoló Mandiner.hu.

Tovább olvasom

Médiapiac

Az Európai Bizottság pályázati felhívásokat tett közzé a hírszolgáltató támogatására

Az Európai Bizottság hétfőn négy új pályázati felhívást tett közzé 12 millió euró értékben a többi között annak elősegítése érdekében, hogy a polgárok megbízható információkhoz jussanak.

Közzétéve:

Pixabay

A felhívások egyike azt célozza, hogy digitális platformokon európai uniós ügyekkel kapcsolatban több nyelvű médiatartalmak jelenjenek meg, egy másik pedig arra irányul, hogy rádióállomások hálózata révén bővüljön az ilyen jellegű tartalmak terjesztése.

Kísérleti projekt indul továbbá azon ifjúsági hálózatok támogatására, amelyek aktuális témákban gondolatébresztő tartalmakat gyártanak közösségimédia-formátumokban. A negyedik felhívás azt célozza, hogy a polgárok könnyebben jussanak megbízható információkhoz.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom