Kövess minket!

Médiapiac

A budapesti kerületek felét érintik a lapterjesztési gondok

A MédiaLog azt ígéri, hogy a hét végére áll helyre a rend a problémás területeken.

A hét végére helyreáll a problémás területeken a lapterjesztés – ígérte a Népszabadságnak adott interjúban Köő-Tóth Győző, a MédiaLog vezérigazgatója. “A XII. kerületben az előfizetőknek mintegy fele kapta meg az újságot hétfőn. A 11 másik problémás kerületben az előfizetők 93-94 százaléka hozzájut az újságokhoz, igaz, nem mindig reggel hét óra előtt. Reményeink szerint keddre már a XII. kerületben is sokat javul a helyzet. Abban bízom, hogy a hét végére mindenki a kora reggeli órákban már a postaládájában tudhatja a újságjá” – mondta el a kialakult helyzetről.

A káosz a múlt szerdán alakult ki, amikor a budapesti hálózattal alvállalkozók révén jelen lévő MédiaLoggal a hat terjesztő partnerből négy felmondta a szerződést, azonnali hatállyal. Ennek nyomán a napilapok 95 százalékát terjesztő cég új alvállalkozókkal szerződött. A probléma több rétegű: a kerületek feltérképezését gyorsan megoldhatják a partnerek, viszont a reggel 7 órás célba juttatás már keményebb dió – írja a Magyar Nemzet.

A felek egyébként egymásra mutogatnak: a szerződést felmondó partnerek szerint a MédiaLog szegett szerződést, utóbbi viszont a partnerek eljárását látja jogszerűtlennek. Ráadásul olyan levelek is közkézen forognak, melyeket a most távozó partnerek dobtak be postaládákba, “bemószerolandó” a MédiaLogot, arra bíztatva az előfizetőket, hogy tegyenek panaszt az érintett kiadóknál.

Olyan piaci információkat is hallani, hogy a legnagyobb alvállalkozó partner Pokéz és a MédiaLog között azért alakult ki alapvetően a konfliktus, mert utóbbi elnyerte az egyik nagy kereskedelmi lánc szórólapjainak terjesztését, amit történetesen addig az alvállalkozója szórt.

Médiapiac

Szintet lép a napjaink keresztényüldözését bemutató hírportál

Az S4C News magyar kezdeményezői a legátfogóbb képet kívánják adni erről a szomorú jelenségről.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Új szintre lép a Vasárnap-lapcsaládhoz tartozó S4C Newsírja a Vasárnap.hu. A korunk keresztényüldözését bemutató tematikus hírportál 2018 májusában indult, azóta pedig folyamatosan tájékoztatja olvasóit a magyar nyelvű híranyagok mellett tematikus angol nyelvű szakportálon keresztül is.

Az oldal neve az angol „Stand for Christians” kifejezés rövidítése. A szaklap bemutatja korunk legnagyobb és legelhallgatottabb üldöztetését, amelyet a keresztény emberek szenvednek el a világ számos pontján.

A hírportál logója

Annak érdekében, hogy a szerkesztőség növelje rálátását a témára és első kézből jusson megbízható hírekhez, az oldal megannyi neves intézménnyel vette fel a kapcsolatot és jutott velük megegyezésre.

Ennek keretében – budapesti központtal – globális virtuális szerkesztőség épül fel, amely a legátfogóbb képet adja majd a keresztényüldözés jelenségéről.

Az együttműködésben résztvevők között olyan szervezeteket találunk, mint a Hungary Helps Program, a Campssi.org, a Genocideresponse.org, a Barnabas Fund, az Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe, az SOS Chrétiens d’orient, a Cardus Religious Freedom Institute, a Nasarean.org, a CSW, a COMECE, az International Christian Concern és a CSI.

A szerkesztők reménye szerint azzal, hogy erőforrásaikat és ötleteiket egy helyre gyűjtik, fel tudják nyitni a nagyvilág szemét arra a tényre, hogy keresztények a föld megannyi pontján üldöztetésben szenvednek.

Tovább olvasom

Médiapiac

Hazugság, hogy a közmédia filmet forgat az őszödi beszédről

Az MTVA azt javasolja, ezúttal a 168 órának ítéljék oda a Sánta kutya-díjat.

Közzétéve:

Borítókép: Az M1 Televízió logója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai székháza előtt. Forrás: MTVA / MTI / Zih Zsolt

A közmédia jelenleg semmilyen játék- vagy dokumentumfilmet nem forgat, és ilyen szerződése sincs egyetlen produkciós céggel sem – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája a 168 órának arra a cikkére reagálva, amely szerint “már forgatja a közmédia az őszödi beszédről” szóló filmet.

A közlemény szerint “ismét sikerült a fake news médiának arcátlan hazugságot terjesztenie. Most a 168 óra oldalán megjelent ‘Már forgatja a közmédia az őszödi beszédről és a tévészékház ostromáról szóló filmet’ című cikkükben már a címben is sikerült rögtön hazugságot állítaniuk.”

A cikkben “leírtakkal szemben a valóság az, hogy a közmédia jelenleg semmilyen játék- vagy dokumentumfilmet nem forgat, és ilyen szerződése sincs egyetlen produkciós céggel sem” – áll a közleményben, hozzátéve: “Ha lesz ilyen, szólunk!”

“Sajnálatosnak tartjuk, hogy az online média világában egyre gyakoribb a fake news, vagyis a hazugsággyártás. Javasoljuk, hogy ezúttal a 168 órának ítéljék oda a Sánta kutya-díjat” – áll a közleményben.

Tovább olvasom

Médiapiac

Hamisított képpel támadják Semjén Zsoltot a közösségi médiában

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes feljelentést tesz képhamisítás, hamis vád és rágalmazás miatt, mivel egy olyan montázst terjesztenek róla, ami egyértelműen hamisítvány.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Egy kamuképpel támadják Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest. A kép egy olyan csoportból indult, amit Dániel Péter vezet. Az Izraelben élő egykori ügyvéd az elmúlt évtizedben több kormányellenes álhírt is kreált már. 

Itt látható a hamis kép: 

Itt pedig az eredeti, ahol egy gyógyult madarat engedett szabadon a miniszterelnök-helyettes. 

Képek forrása: Origo

 A képhamisítás ügyében Semjén Zsolt feljelentést tett – írja az Origo

Tovább olvasom