Kövess minket!

Médiapiac

A TLC új sztárja nem kíméli az önjelölt internetes szakértőket sem

Dr. Emma Craythrone bőrgyógyász segít különleges bőrproblémákkal küzdő páciensein a TLC új sorozatában szeptember 27-től.

2018-ban egy új őrület söpört végig a televíziózás világában: nézők milliói tapadtak a képernyőhöz, hogy végignézzék, ahogyan Dr. Pimple Popper, a Los Angeles-i bőrgyógyász sokkoló látványt nyújtó műtéteket hajt végre páciensein – írják közleményükben. A TLC gondoskodott a doktornő utánpótlásáról: hamarosan Dr. Emma Craythrone dermatológus is megnyitja rendelőjét a csatornán, akivel szeptember 27-től, minden pénteken 21.00 órakor találkozhatnak majd a nézők. De ki is ő valójában, és mit várhatunk tőle? Kiderül a vele készült rövid beszélgetésből.

Ha jól tudom, 26 éve vagy a pályán. Mi a legnehezebb része a munkádnak?

A munkám legnehezebb része az, amikor a gyógyszer sem nyújt megoldást a pácienseim problémájára, és a kezelés után is fennmaradnak ugyanazok az állapotok. Ilyenkor nem tehetsz mást, minthogy támaszt nyújtasz a betegednek, ami nagyon nehéz, ha olyan típusú orvos vagy, amilyen én. Mindent rendbe akarok hozni, vagy legalábbis jobbá tenni. Viszont amikor azt látod a pácienseden, hogy a gyógyszer nem hozza a várt eredményeket, lelkileg nagyon megterhelő számomra. Különösen, ha kisgyermekről van szó, és olyan sokáig elhúzódó bőrbetegsége van, ami tehert jelent a családjára nézve is. Bárcsak mindenkit meg tudnék gyógyítani, de nem tudok!

Az internet révén manapság rengeteg információ áll rendelkezésünkre a bőrproblémákat illetően. Mennyire hagyatkozhatunk az olvasottakra? Mik azok az interneten terjedő bőrápolási tippek, amikkel fel kellene hagynunk?

Rengeteg vlogger, és blogger kiáltja ki magát bőrszakértőnek, csak mert szeretnek bőrápolási termékekkel kísérletezni. Komoly aggodalomra ad okot, hogy az emberek ma az influenszerek véleményére hagyatkoznak bőrápolás terén is, annak ellenére, hogy őket csak a pénz, a nézettségért való sokkolás, és a követőtáboruk növelése motiválja. Én 26 évnyi tanulás után éreztem magamat olyannyira képzettnek, hogy tanácsot merjek adni. Ennyi év kellett ahhoz, hogy fel tudjam mérni a termékek összetevőit, és el tudjam dönteni, mi a jó, és mi nem. Talán a legfontosabb dolog, amit tanácsolni tudok, hogy ne vásároljatok online olyan termékeket, amik úgy hirdetik magukat, hogy “megszabadítanak az anyajegyektől.” Néhány ember “csodatevő tollat” vásárol, hogy leégesse anyajegyeit a kezéről. Akadnak olyanok is, akik egy fekete balzsam megvásárlásra adják a fejüket, amivel úgy hiszik, hogy otthon, saját kezűleg kezelhetik a bőrrákot. Három páciensem is volt, aki követte az online látottakat, és végül melanómában haltak meg…

Mi a műsor fő célja?

A műsor célja a felvilágosítás, hogy a nyilvánosság és az érintettek is okuljanak a bőrbetegségekből. Ideje felnyitni az emberek szemét, hogy lássák, milyen hatást gyakorolnak a bőrbetegségek az emberek életére, hogy helyénvalóbban reagáljanak azokra a helyzetekre, amikor egy bőrbetegséggel küzdőbe botlanak. Ahelyett, hogy arrébbülnének a buszon, vagy kiszállnának az úszómedencéből, talán figyelmen kívül hagyják majd a betegség tényét, és leülnek beszélgetni az érintettel. Egyrészt fel akarjuk hívni a figyelmet ezekre a betegekre, másrészt a nyilvánosság számára szeretnénk információt adni, és bemutatni, hogy milyen lehetőségekkel élhetnek a betegek. Ha hatalmas csomók, és dudorok éktelenkednek rajtad, tudd, hogy van megoldás. Akkor sincs világvége, ha 50 éve ugyanabban az állapotban vagy, és nem mered elhagyni a házat: más opcióval is élhetsz!

Médiapiac

Hitelesebb hírszolgáltatást tervez a Twitter

Megállapodást írt alá a Twitter az Associated Press (AP) és a Reuters hírügynökséggel, hogy azok segítsenek előmozdítani a pontos tájékoztatást a mikroblog- és közösségihálózat-szolgáltató platformján.

Közzétéve:

Pixabay

A Twitter bejelentése szerint közös projektjük kiszélesíti azt a már folyamatban lévő munkát, amely segíthet egyrészt megmagyarázni, hogy egyes témák miért válnak divatossá a Twitteren, másrészt megbízható forrásokból származó információkat, híreket szállítani és leleplezni a félrevezető tájékoztatást.

A hírügynökségek segítségével biztosítható lesz, hogy valós időben elérhetőek legyenek hiteles információk a frissen felmerülő, legfontosabb beszédtémákban. Ez különösen fontos lesz ott, ahol “tényeket vitatnak”, vagy amikor a társaság saját kurátori csapata nem rendelkezik a megfelelő szakértelemmel vagy nincs elég hozzáférése az adott témában készült megbízható jelentésekhez

– közölte a Twitter. A két hírügynökség feladata lesz az is, hogy segítsenek összefüggéseikbe helyezni a széleskörű érdeklődésre számot tartó témákat, köztük azokat, amelyek potenciálisan félretájékoztató információkhoz vezetnek – tették hozzá.

“Ez a munka a küldetésünk lényege” – mondta Tom Januszewski, az AP globális üzleti fejlesztésért felelős alelnöke egy nyilatkozatban. “Az AP régóta szorosan együttműködik a Twitterrel és más platformokkal is, a tényszerű újságírás hatókörének kiterjesztése érdekében” – fűzte hozzá Januszewski.
Hazel Baker, a Reuters felhasználók által generált tartalmak hírgyűjtéséért felelős vezetője kijelentette: “a bizalom, a pontosság és a pártatlanság áll a Reuters mindennapi tevékenységének középpontjában.”
A megállapodásba foglalt partnerség pénzügyi feltételeit a felek nem hozták nyilvánosságra. Az AP és a Reuters a Facebooknak is tényállításokat ellenőrző partnere.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Médiapiac

Új kategóriával bővül a Televíziós Újságírók Díja

A napi sorozatokat is díjazzák a Televíziós Újságírók Díja gálaesten. Az idén bevezetett új kategóriával együtt így összesen 12 elismerést adnak át a szeptember 8-án rendezett ünnepélyes díjkiosztón. A díjra esélyesek névsorát egy hét múlva jelentik be a szervezők.

Közzétéve:

2021-ben immár nyolcadik alkalommal adják át a Televíziós Újságírók Díját. A szakma egyik legrangosabb értékmérőjének számító elismerést minden évben a tavalyi év legjobb hazai, szórakoztató műfajú televíziós teljesítményei – műsorok, sorozatok, műsorvezetők, zsűritagok és színészek – kapják.
Idén, a koronavírus járvány miatt a megszokott márciusi időpont helyett szeptember 8-án tartott ünnepélyes gálaesten 12 kategóriában hirdetnek győztest. Újdonság, hogy ezúttal a napi sorozatok legjobbját is díjazzák.

Az elmúlt évek trendje, hogy folyamatosan nő a magyar sorozatok száma, mely mostanában főleg a napi fikciónál mutatkozott meg. Tavaly már 6 napi széria került képernyőre és a következő években is évente legalább ennyi produkció várható ebben a műfajban. Ezért döntöttünk úgy, hogy mostantól külön kategóriát kapnak a napi sorozatok

– mondta Kenderessy Szabolcs, alapító, a SorozatWiki főszerkesztője.

A Televíziós Újságírók Díjának kategóriái: nagyszabású showműsor, vetélkedő, reality, talkshow, sorozat, napi sorozat, zsűritag, női műsorvezető, férfi műsorvezető, színésznő, színész, valamint mellékszereplő.
A díjat a legfontosabb szak- és hírmédiumok vezető újságíróinak szavazatai alapján ítélik oda. Idén a Televíziós Újságírók Díjának grémiumát a 24.hu, a Hír7, az Index, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin, a Telex és a TVR-hét egy-egy újságírója alkotja.

Tovább olvasom

Médiapiac

Hazudott a CNN Tucker Carlson magyarországi vizitjéről

Brian Stelter, a CNN egyik vezető tudósítója szerint Tucker Carlson egy “szélsőjobboldali” konferencián vesz részt.

Közzétéve:

Flickr

Hazudott a CNN Tucker Carlsonról, a Fox News jobboldali amerikai hírcsatorna népszerű műsorvezetőjéről és Magyarországról – szúrta ki Rod Dreher, a The American Conservative magazin szerkesztője. A hazánkat jól ismerő író idézte Brian Stelter, a CNN egyik vezető tudósítójának és műsorvezetőjének Twitter-bejegyzését, amelyben arról panaszkodott, hogy Tucker Carlson egy „szélsőjobboldali” konferencián vesz részt, napokkal azután, hogy találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel – írja a Magyar Nemzet.

“Nézd csak meg a programot! Látsz benne szélsőjobboldali témákat?”

– háborgott cikkében Rod Dreher, belinkelve az ifjúsági konferenciát szervező Mathias Corvinus Collegium angol nyelvű honlapját. Ezután megjegyezte, ő maga is részt vesz majd az eseményen, méghozzá az Orbán Viktor egyik fő kritikusaként számontartott Krekó Péter oldalán.

Igen, így néz ki a Viktátor birodalma: megengedik, hogy Orbán egyik fő bírálója pódiumra lépjen egy ifjúsági fesztiválon, mindenféle megkötés nélkül, hogy miről beszélhet (tudom, mert Péterrel együtt dolgoztuk ki a beszélgetésünket)

– írta.

Minden olvasóját arra buzdította, hogy látogasson el Magyarországra, és győződjön meg a saját szemével, hogy milyen valójában az ország, beszélgessenek a magyar emberekkel.

Nem az édenkertet fogod megtalálni, de egy országot, amely nagyon más, mint amit a médiánk mutatott

– ígérte.

Borítókép: Tucker Carlson

Tovább olvasom