Kövess minket!

Médiapiac

5. születésnapját ünnepli az Éva magazin

Születésnapi image kampánnyal és egész napos rendezvénnyel ünnepelt az 5 éves Éva magazin.

Április elején szerethető, pozitív üzeneteket közvetítő citylight és POS kampányba kezdett a magazin kiadója, melyhez házon belül a kreatív csapat hat különböző kreatívot készített, mindegyik egy-egy kedves, pozitív üzenetet, fogadalmat tartalmazott. A hat plakáton egy-egy eltérő karakter látható (4 nő a szinglitől az anyukáig, valamint egy kisfiú és egy kislány), akik személyes, az olvasókat is megszólító üzenetet közvetítenek.

Az Éva magazin célja egy emberközeli, szerethető születésnapi image kampány, melynek láttán elmosolyodnak a járókelők, és ők maguk is végiggondolják, mi jót, kellemeset tesznek aznap. Szinte mindenki magára ismerhet egy-egy karakterben, illetve az általa megfogalmazott üzenetben. A kampány felhívja a figyelmet, hogy a mindennapi rohanásban néha meg kell állnunk és végiggondolnunk, mit tehetünk önmagunkért és a környezetünkért, hogyan varázsolhatjuk szebbé, jobbá a napot, hogyan vehetjük észre az élet apró örömeit. Az Éva magazin kampánya − ahogy maga a lap is – valódi értékeket közvetít, és elsősorban az igényes, intelligens, nyitott és tudatos nőket szólítja meg.

Az Éva magazin marketingkampányának nemcsak az image kampány alkotja szerves részét, hanem az áprilisi lapszám promóciója a Lapker pavilonok citylight felületein, illetve a Lapker Relay – Inmedio hírlapüzletekben kasszánál kihelyezett A3-as méretű kasszazónás kihelyezés is. Az Éva továbbá megjelenik 100 nagy forgalmú, független árushelyen egyedi displayeken, valamint közel 200 OMV benzinkút kasszazónájában, illetve a Tesco promóciós öblökben is.

A magazin nagyszabású, egész napos rendezvénnyel is megünnepelte 5. születésnapját, amire április 15-én, a WAMP design vásár keretében került sor. A Millenáris Park B csarnokába kilátogatók személyesen is megismerhették a lap készítőit, izgalmas talk-show-kat hallgathattak az Éva Kávézó színpadán többek között a kreatív otthonról, gasztro-témákról, női szerepekről, családról és karrierről. Nagyon népszerű volt a játékos címlapfotózás blue box háttér előtt, melyet sokan a gyermekeikkel próbáltak ki. Születésnapi torta és különleges nyereményjátékok is várták a résztvevőket, melyen formatervezők által tervezett egyedi Éva-tárgyakat vihettek haza a szerencsések. Emellett belevethették magukat a WAMP nyüzsgő forgatagába, ahol formatervezők termékeiből, továbbá a gasztro szekció ínyenc kínálatából válogathattak.

Az Éva magazin olvasói aktivitásait a WAMP kapcsán a Ladies First Consulting Kft. szervezte, a VIP részt pedig a Lime Creative biztosította.

Egyébként már az újságárusoknál van az Éva májusi lapszáma, melynek meglepetése a magazinhoz csomagolt egyedi táskák mellett egy négyoldalas, kihajtható borító. Ebből az előfizetők különleges, exkluzív változatot kapnak. A négy címlaplány – Cseh Anna Mária modell színésznő, Kecskés Karina és Balla Eszter színésznő, Husznullina Regina jógaoktató és olvasó – gyermekével szerepel a borítón, hiszen a május fő témája az anyaság.

Médiapiac

Zenés időjárásjelentés a közmédiában

Fejős Ádám meteorológus a szakmája mellett másik szerelmének is hódolhatott a közmédia virtuális stúdiójában.

Közzétéve:

Borítókép: MTVA/YouTube

 A The Beatles tiszteletére nemzetközi együttesével lépett fel, és megcsillogtatta dobtudását. A popzene egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb együttesének zenészei 1965-ben ezen a napon a brit lovagrend tagjaivá váltak.

A közmédia megújult stúdiójában minden lehetséges a technikának köszönhetően. Egyik pillanatról a másikra zenei stúdióvá alakult, és Fejős Ádám az időjárás előrejelzés után a dobok mögé ült. A hobbidobosból lett profi zenész Schizoid Cats nevű együttesével a The Beatles egyik nótájával örvendeztette meg a nézőket. Az apropót az adta, hogy a világhírű angol beatzenekar 1965. június 12-én a Brit Birodalom Rendjének tagja címben részesült.

És mi más is szólhatott volna az Időjárásjelentésben mint a Here Comes the Sun!

Tovább olvasom

Médiapiac

Visszavették az élő adásban illetlenkedő kommentátort

A CNN amerikai hírtelevízió visszavette kommentátorát, akit azért függesztettek fel állásából, mert egy videókonferencián, élő adásban illetlenül önmagát simogatta.

Közzétéve:

Flickr

A 61 éves Jeffrey Toobintól nyolc hónappal ezelőtt váltak meg, mert a videón tartott konferencián, amelyet fő munkaadója, a The New Yorker című lap szervezett, a szünetben azt hitte, lekapcsolták a kamerákat, senki nem látja, és a nadrágjába nyúlt. Akkor, 2020 októberében a The New Yorkertől elbocsátották, de a CNN-nél csak felfüggesztették. Elsősorban jogi és napi politikai kérdésekkel foglalkozott.

Toobin jogász, publicista és több politikai könyv szerzője is. Csütörtöki visszatérésekor arról beszélt a publikumának, hogy “védhetetlen és rendkívül idióta dolog volt”, amit tett, és bocsánatot kért. Elmondta, hogy az elmúlt hónapokban “megpróbált jobb ember lenni”, terápiára iratkozott be, és jótékonykodik egy élelmiszerbanknál.

A CNN szóvivője bejelentette, hogy Jeffrey Toobin nemsokára ismét rendszeresen jelen lesz a képernyőn.

Honlapján a hírtelevízió azt állította: több műsorvezető és vendég is említette, hogy szívesen látná Toobint megint a műsorokban.

Az amerikai sajtóban többen is ellenérzésekkel reagáltak Toobin visszatérésére. A konzervatív National Review munkatársa, Pradheep J. Shanker azt írta:

a CNN legalább abban tisztességes, hogy nincsenek újságírói normái.

Meghan McCain, a néhai republikánus szenátor, John McCain lánya, akinek rendszeres műsora van az ABC televízióban, a műsorában ostorozta a CNN-t. “Ez egy moslék. (…) Miért védi a média ezeket az öreg, fehér dinoszauruszokat? A kerek világon nincs olyan nő, akit egy televízió visszavett volna, miután azon kapják, hogy a kollegái szeme láttára önkielégítést végez” – mondta csütörtöki élő műsorában McCain.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Médiapiac

Hajdú B. István szokatlan munkát kapott (videó)

A Jamie, a focicsoda című angol ifjúsági tévéfilmsorozat egyik szinkronhangja lesz.

Közzétéve:

MTI Fotó: Czagány Balázs

Új sorozatot tűzött műsorára a közmédia, amelynek első epizódját június 12-én, a foci Eb alatt láthatják a nézők az M2 gyerekcsatornán – írja az Origo.

Európa ismét focilázban ég a pályán és a képernyő előtt is, azonban ezúttal nemcsak a legnagyobb csapatok világsztárjait láthatjuk a közmédián, hisz a fiatalabb korosztálynak bemutatkozik Jamie Johnson is.

A hazájában már az ötödik évadban járó Jamie, a focicsoda Magyarországon most látható először, az M2 gyerekcsatorna június 12-től minden hétvégén adja Jamie, a 12 éves kiskamasz történetét, akinek álma, hogy egyszer profi labdarúgó legyen.

Az eredeti sorozatban nem kisebb név alakítja a kommentátort, mint Conor McNamara, a BBC sportkommentátora, aki a Premier League mérkőzései mellett több Európa-bajnokságról és világbajnokságról közvetített. A magyar változatban Hajdú B. István kölcsönzi a kommentátor autentikus hangját, akit július 10-én hallhatnak először a sorozatban.

“Az eredeti sorozat alapján adta magát, hogy itthon is kommentátor szinkronizálja a jeleneteket, hiszen fontos átadni a mérkőzések alatti hangulatot. A kerületi bajnokságot megnyerni legalább olyan fontos ezeknek a srácoknak, mint a profiknak a világbajnokságot. McNamara is közvetített már vb-döntőről, így mindketten hasonló tapasztalattal tudtuk venni ezt a feladatot, ez is adott a helyzetnek egy plusz különlegességet” – mondta Hajdú B. István.

Borítókép: Hajdú B. István

Tovább olvasom