Kövess minket!

Médiapiac

21 Nő az egészségügyért

Az exkluzív kiadvány Hungaropharma Zrt. támogatásával készült, és március 8-án, a Nemzetközi Nőnapon volt a sajtótájékoztatóval egybekötött premierje.

A 21 Nő az egészségügyért azokat a magyar hölgyeket mutatja be, akiknek küldetése, hivatása az egészségügy. Van köztük dékán, gyógyszerész, orvos, kórház-igazgató, intézmény-vezető, kutató, rendőr – mindannyian különböző területeken tevékenykednek, hihetetlen élet-utak és magyar, illetve nemzetközi eredmények, elismerések vannak mögöttük. A kiadvány egyrészt ennek a felbecsülhetetlen értékű munkának állít elismerést, másrészt a jövő generációnak mutat be inspiráló női példaképeket.

„A Hungaropharma Zrt. híd és egyben pillér az egészségügyben. Közvetlen szakmai kapcsolatot tartunk fenn és információáramlást biztosítunk a gyártók és a patikák, valamint a kórházak között. A biztonságos gyógyszerellátáson túl küldetésünknek tartjuk az egészségtudatosságra való nevelést – amelyre valljuk be, a magyar lakosságnak rendkívül nagy szüksége van, tekintettel a megtapasztalható drámai ismerethiányra. Éppen ezért, örömmel támogatunk minden olyan kezdeményezést, amellyel pozitív példákat tehetünk ismertté az egészségügyből. A 21 Nő az egészségügyért kiadvány éppen ilyen egyedi, kiemelkedő példa. A bemutatáson és a példaadáson túl, van még egy fontos feladata ennek a Nőnapra elkészült kiadványnak: köszönetet mondani mindazért, amit tőlük, és minden kiváló pályatársnőjüktől kaptunk, kapunk, amit a hölgyektől tanulhatunk! Nem lehetünk érte soha elég hálásak. Köszönjük!” – fogalmazott beszédében Dr. Feller Antal, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója.

Kertész Éva egészségügyi újságíró, ötletgazda elmesélte, hogy egy beszélgetés ihlette a kiadvány létrejöttét. „A munkám során találkoztam a most bemutatott 21 nővel. Lenyűgözött a tájékozottságuk, bátorságuk, ahogyan a szakmájukról beszéltek, a nyitott szemléletük. Arra gondoltam, milyen jó lenne, ha minél többen megismernék őket, hiszen nagyon kellenek a pozitív példák a hazai egészségügyből. A Hungaropharma azonnal támogatásáról biztosított, mindenki örömmel vállalta a felkérést, és 21 inspiráló interjú, illetve fotózás után el is készült a kiadvány, amelyre mindannyian büszkék vagyunk.”

A képi anyagot Nánási Pál neve fémjelzi. A fotózás alkalmából készült egy hangulatos, interjúkkal kiegészített werkfilm is, a Hungaropharma honlapján tekinthető meg.

A tiszteletbeli zsűri szerepére a következő személyiségeket kérték fel:

 

 • Dr. Perczel András tanszékvezető egyetemi tanár, Bolyai-díjas kutató, az MTA rendes tagja
 • Dr. Velkey György MRE, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke
 • Dr. Vincze Zoltán professor emeritus
 • Prof. Dr. Csányi Vilmos, az MTA rendes tagja

 

21 Nő az egészségügyért:

 

 • Beke Zsuzsa – Kormányzati kapcsolatok és kommunikációs vezető, Richter Gedeon Nyrt. – „Hálás vagyok a Richternek, és személy szerint a főnökömnek, hogy sosem kellett választanom a munkám és az anyaságom között.”
 • Béres Klára – Kommunikációs igazgató, Béres Gyógyszergyár – „Sikeres magyar vállalkozóként szeretnék jelen lenni a globalizálódó világban is.”
 • Bittner Nóra – Klinikai pharmakológus, onkológus, Országos Onkológiai Intézet – „Sokan eljutunk a racionalitás határáig, ahol kénytelenek vagyunk megállni.”
 • Csákó Ibolya – Gyógyszerész, rendőr alezredes, Országos Rendőr-főkapitányság – „Magyarországon a legális láncban még nem fordult elő hamis gyógyszer.”
 • Duha Gabriella – Nyugalmazott igazgatósági elnök, PHOENIX Pharma – „Azért vannak a nehézségek, hogy megoldjuk őket.”
 • Füzesi Judit – Kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettes, Hungaropharma Zrt. – „Ahol nincsenek démonok, onnan elköltöznek az angyalok is.”
 • Hohmann Judit – Dékán, Szegedi Tudományegyetem, Gyógyszerésztudományi kar – „Az is nagy dolog, ha az ember meg tudja tartani azt, ami van.”
 • Ignácz Andrea – Gyógyszerész, Király gyógyszertár, Nagykanizsa – „Mindig van idő egy-két valóban őszinte kíváncsi kérdésre.”
 • Ilku Lívia – Igazgató, Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége – „Fontosnak tartom, hogy legyen párbeszéd a vitás felek között.”
 • Illés Zsuzsa – Igazgató, Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesülete – „Megállás nélkül lök előre a tudásszomj.”
 • Jakab Zsuzsanna – Európai Regionális Igazgató, Egészségügyi Világszervezet – „Ahol nyitottság van, ott előre kell menni.”
 • Kaizer Zsuzsa – Orvos-gyógyszerész, Szeged –„A gyógyítás olyan, mint a narkotikum, nehéz leszokni róla.”
 • Kondorosi Éva – Széchenyi-díjas biokémikus, az Európai Kutatási Tanács alelnöke – „Kutatásaink valódi szenzációnak számítottak tudományos szakmai körökben.”
 • Higyisán Ilona – Főgyógyszerész, Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet –„A gyógyszerész a költségvetésben is segít a kórháznak, hiszen ő az, aki naprakészen tudja, hogy melyik terápia a leggazdaságosabb.”
 • Lenkefi Ida – Belkereskedelmi Igazgató, Egis Gyógyszergyár –„Én akkor röpülök jól, ha szembefúj a szél.”
 • Nagy Anikó – Főigazgató főorvos, Heim Pál Gyermekkórház –„Lehet, hogy egy kicsit megelőzte a korát ez a gazdálkodási vágy.”
 • Némethi Erika – Igazgató, Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete –„Ha a hazai egészségügyre nézek, sok építeni valót látok magam előtt.”
 • Pozsgay Csilla – Főigazgató, Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet – „Nem tartom magam autoriter vezetőnek, mindennél jobban hiszek a dialógusban, az együttműködésben.”
 • Szökő Éva – Elnök, Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság –„Öndefinícióm szerint egyetemi tanár, és házvezetőnő vagyok.”
 • Zelkó Romána – Dékán, Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi kar –„Ezt is lehet középszerűen csinálni, de elhivatottság, szenvedély nélkül nem sok értelme van.”
 • Zolnay Kriszta – Vezérigazgató, Richter Gedeon UK –„Amit innovációnak nevez, az számomra az én belső rendem.”

 

A kiadvány szabadeladásban nem kapható.

Médiapiac

Folytatódik a ferencvárosi balos médiaháború

Baranyi Krisztina polgármester azt nevez ki a kerületi médiacég élére, aki neki kedves és szimpatikus – reagált nyilatkozta újságírói megkeresésre Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP IX. kerületi képviselője a ferencvárosi médiabotrány legújabb fejleményeivel kapcsolatban. Hagymási Zoltán leváltott ügyvezető véleménye szerint a kerületi vezetés nagy problémát okozott a konfliktussal.

Közzétéve:

Borítókép: Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester, fotó: MTI/Balogh Zoltán

– Mindenképpen fordulatot jelent, ha Hoffmann György, Kálmán Olga DK-s országgyűlési képviselő férje visszalépett attól, hogy ő legyen a ferencvárosi önkormányzat által működtetett médiacég vezetője – reagált a Magyar Nemzetnek Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP ferencvárosi képviselője arra a hírre, miszerint újabb fordulatot vett a kerületi baloldali médiaháború. A lapnak nyilatkozva kiemelte:

Baranyi Krisztina polgármester képtelen a kompromisszumra, és bár azt hirdeti, hogy független sajtót szeretne, mégis azt nevez ki a kerületi médiacég élére, aki neki kedves és szimpatikus.

Mint ismert, az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Ferencvárosi Média Kft. ügyvezető igazgatója, Hagymási Zoltán elbocsátotta a 9 Magazin főszerkesztőjét, Vágvölgyi B. Andrást szerződésszegés miatt. Ferencváros baloldali pártok által támogatott független polgármestere az esetre a Facebook-oldalán akkor úgy reagált: erről a szándékról előzetesen őt nem értesítették. Kijelentette, hogy Hagymási komolytalan indokkal és munkajogilag aggályos módon küldte el Vágvölgyit, ezért javasolta az akkori cégvezető felmentését.

Utóbb kiderült: az ellenzéki képviselőknek sikerült elérniük, hogy Hoffmann György televíziós szakember kerüljön Hagymási helyére. Baranyi ugyanakkor ellenezte a Gyurcsány-párthoz kötődő médiaszakember kinevezését.

A Magyar Nemzet megkereste Hagymási Zoltánt, a leváltott ügyvezetőt, aki a lapnak kifejtette: nem érzi árulásnak az elbocsátását. Szerinte itt a nagyobb probléma az, amit az önkormányzat ezzel okozott: a cég alkalmazottai ugyanis még mindig a pénzüket várják. Hozzátette: mivel a polgármester azt hangoztatta, hogy független médiát szeretne, nem érti, később miért nehezményezte nála, hogy nem értesítette őt Vágvölgyi B. András leváltásáról.

Átmeneti megoldásként Bencsik Márta, a felügyelőbizottság elnöke lenne a vezetője a ferencvárosi médiacégnek. Baranyi csak akkor hajlandó ebbe belemenni, ha az ideiglenes vezető vállalja, hogy Vágvölgyi B. Andrást 2024 ­végéig foglalkoztatja. Azt nem tudjuk, hogy ez a lépés mennyire illik bele a polgármester médiaszabadságról alkotott elképzeléseibe, hiszen ezúttal ő diktálna a testületnek a kerület vezetőjeként. Nem mellékes körülmény, hogy Vágvölgyi többmilliós sérelemdíjat és az elmaradt munkabér kifizetését is követeli a ferencvárosi önkormányzattól – írja a Magyar Nemzet.

Tovább olvasom

Médiapiac

Újra lebukott a Telex

A háború kitörése óta a baloldali sajtó a konfliktusba történő beavatkozás lelkes szószólójaként, majd később az Oroszország-elleni szankciók legnagyobb híveként próbálta meg befolyásolni a magyar közvéleményt. Míg a magyar kormány árstopokkal védi meg a magyar embereket a háborús infláció következményeitől, addig a baloldali újságírók mindent megtesznek, hogy kisebbítsék ezen intézkedések hatásosságát – olvasható a Tűzfalcsoport cikkében.

Közzétéve:

Az alábbi friss példán keresztül pedig újból bepillantást nyerhetünk a baloldali médiumok működésébe, amelyek amellett, hogy a hétköznapi emberek életének legapróbb döntéseibe is beleszólnának, a fake news-gyártásban is élen járnak – olvasható a cikket szemléző Magyar Nemzet hasábjain. 

A legutóbbi kormányinfón a 444-től a Telexhez igazolt Sarkadi Zsolt arról értekezett hosszasan, hogy a kormány miért nem kéri az embereket arra, hogy megváltoztassák fogyasztási szokásaikat/kezdjenek el spórolni/ utazzanak kevesebbet.

Ezután az újságíró azt a kérdést szegezte Gulyás Gergelynek, hogy miért nem ingyenes Magyarországon a benzin?

A miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában kiemelte, hogy az emberek életére olyan nagymértékben van hatással a háborús infláció, hogy „ahol ettől meg lehet őket óvni, azt tegyük meg.” Tehát a hatóági áras üzemanyag bevezetése és fenntartása egy jó intézkedés, hiszen ennek köszönhetően nem szabadítjuk rá az egyszeri fogyasztókra a magas piaci árakat.

Ezzel itt véget is érhetne a történet, ha a Telex pár napra rá nem jelentetett volna meg egy olyan cikket, amelyben azt sugallják, hogy Gulyás Gergely ingyen adná a benzint, pedig a bolygó védelme érdekében a spórolásra kellene ösztönöznie az embereket.

„Gulyás ingyen is adná a benzint, pedig inkább az autózás visszaszorításán kellene ügyködnie” – áll a telexes cikk címében a félrevezető, Gulyás Gergelynek tulajdonított állítás.

Az alábbi videón (2:35 percnél) látható, hogy az ingyen benzin kérdését a Telex újságírója vetette fel, és nem Gulyás Gergely javasolta. Sőt, félig viccesen reagált a felvetésre, megemlítette, hogy azokban az országokban ingyenes az üzemanyag, amelyek kőolaj-nagyhatalmak.

Ez a videó és az azt követő cikk az egyik legjobb példa arra, hogy milyen elvtelen módszerekkel operál a baloldali média. 

Ha már a szankciók iránt lelkesedő baloldali médiáról beszélünk, akkor érdemes megemlítenünk azt az ominózus esetet is, amikor az egyik 444-es újságíró arról beszélt az ATV-ben, hogy az Oroszország ellen bevezetett gazdasági intézkedések nekünk, magyaroknak is kell hogy fájjanak. Meglepő módon akkor is az olajembargóról volt szó.

A 444-es Vég Márton úgy fogalmazott, hogy „jelenleg olyan szankciót nem lehet bevezetni, amely nem fájna. Szerintem egy kicsit muszáj, hogy fájjon nekünk is. (…) Nyilván Európának fájni fog és Magyarországnak is fájni fog. Gazdasági visszaesést okoz, inflációt okoz és a GDP is visszább fog esni, de morálisan ezt tartom helyesnek!”

– emlékeztetett rá a Tűzfalcsoport.

Tovább olvasom

Médiapiac

Brutálisan veszteséges a Disney+

Közel egy milliárd dollár a streamingszolgáltató vesztesége, a veszteség mértéke 50 százalékot emelkedett tavaly óta.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Szerdán éjjel jött ki a Disney+ harmadik negyedéves pénzügyi jelentése. A streamingszolgáltatóhoz tartoznak a Disney, Pixar, Marvel, Star Wars valamint a 20th Century Foxhoz tartozó filmek. Az előfizetők száma 137,7 millióról 152,1 millióra növekedett, az ebből származó bevétel is nőtt 23 százalékot, viszont a nettó veszteség a tavalyi 0,6 milliárdról 0,9 milliárdra nőtt, közel 50 százalékkal.

A veszteség növekedésnek hátterében a saját gyártású produkciók számának valamint ezek gyártási költségeinek emelkedése áll.

Növekvő veszteség = Áremelés

A növekvő veszteségek miatt a Disney+ anyavállalata egy nem túl meglepő megoldást eszelt ki: árat emelnek – számolt be róla a Mandiner.

A hazánkat és Európát érintő új árakról még nincsen információ, viszont az Egyesült Államokban a korábbi $7.99-től $10.99-re emelnek valamint bevezetnek egy új, reklámokkal tarkított csomagot $7.99-ért.

Tovább olvasom