Kövess minket!

Marketing

Zöldárammal az EFOTT fény- és hangtechnikájáért

Az idei EFOTT-on nem mindennapi aktivitással hívják fel a figyelmet az energiatakarékosságra és a környezettudatosságra. Az eseményre látogató fiatalokra és a fellépő vendégekre is számítanak a szervezők, ugyanis, ha nem tekernek elég sokan és elég intenzitással, akár veszélybe kerülhetnek aznapi produkciók.

Öt, első ránézésre hagyományos, ám az EFOTT idejére áramfejlesztővé épített kerékpár várja a fiatalokat. A Rauch aREnára naponta nagyságrendileg hatórányi programmal készültek, ehhez a kellő mennyiségű energiát 24 óra megállás nélküli tekeréssel lehet szolgáltatni.

„Bízunk benne, hogy a fiatalok lelkesedése nem hagy alább, és folyamatos lesz a kerékpárok kihasználtsága” – mondta Polyák Anett, a RAUCH marketing menedzsere. -Természetesen készülünk biztonsági tartalékkal, s a közös áramforrásokról kaphatunk rásegítést, ha szükséges. Az ugyanis nem fordulhat elő, hogy lemerüljenek a telepek, mert az kockáztathatja az aznapi program sikerét.”

Egy lakás éves felhasználása 3354 kwh, így az egy főre jutó éves villamos energia-felhasználás 1118 kwh. Egy ember egy biciklin egy óra alatt 200 W-ot termel, ami 0,2 kwh-nak felel meg. Így a Rauch aRénánál felállított öt kerékpár folyamatos tekerésével a fesztiválozók egy háztartás egy teljes havi energiaszükségletét tudják előállítani.

Az EFOTT ideje alatt „segédkező” fiatalok természetesen nem maradnak jutalom nélkül. A bicikliket olyan mérőműszerekkel szerelik fel, amelyek mind az egyéni, mind az összteljesítményt tudják rögzíteni, így a fesztivál végén bajnokot is hirdetnek a serényen tekerő, környezettudatos diákok között. A Rauch Bajnokságban abszolút győztest hirdetnek majd egyéni és csapat kategóriában is.

A Rauch aRéna energiaszintjét a kivetítőkön követheti a fesztiválozó közönség, így ha azt látják, hogy alacsonyan áll a telítettség jelző ikon, nem kell mást tenniük, mint nyeregbe pattanni, és tekerni, tekerni.

A Grey/G2 Ügynökséggel együttműködve a Just Creative végzi a Rauch EFOTT-ra tervezett aktivitásának kommunikációját.

A Just Creative állt három éven keresztül a Kékszalag Nagydíjak hátterében, és tavaly a Balatonon megrendezett F18 Katamarán Világbajnokság PR-feladatainak ellátásáért is felelt. Megbízóik között szerepel a Parlament díszkivilágítását is megalkotó Lisys Fényrendszer Zrt., a Marie Claire Fashion Days programsorozat, a balatonfüredi SunCity, a Tánciskolák Éjszakája, a Magyar Táncsport Szakszövetség, Szentes Város Önkormányzata. Teljes körű kommunikációs szolgáltatást nyújtanak továbbá az Infiniti, japán prémium autómárka, a rally világbajnokságon eredményesen szereplő Turán Motorsport, Keleti Andrea, valamint a Fájdalom Ambulanciát vezető dr. Magyar Mátyás számára.

 

Marketing

Hónapról hónapra ötszázféle új tévéreklámot sugároztak az első félévben

Hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálták, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Havonta ötszáz, még nem látott tévéhirdetés kerül a nézők szeme elé, a teljes reklámmennyiségnek pedig több mint a felét továbbra is az újak teszik ki – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén elfogadott, az idei első félévet vizsgáló tanulmányából, amelynek részleteiről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága közölte:

a hatóság hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálta, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Az újonnan közzétett reklámok a teljes reklámmennyiség több mint felét (55,6 százalék) tették ki, ami kevéssel meghaladta a tavalyi időszak eredményét (51,9 százalék).

A legtöbb (43 százalék) új reklámot az általános szórakoztató csatornákon (ilyen többek között a Viasat3, a Cool TV, a Comedy Central vagy az AXN) láthatták a nézők – írták.

A korábbi év azonos időszakával összevetve az új reklámokat továbbra is a kereskedelmi szektor dominálja (39,3 százalék kontra 41,6 százalék). A gyógyhatású készítmények (12,7 százalék), az élelmiszer (7,7 százalék), a szolgáltatás (4,4 százalék) és a szépségápolás (5,1 százalék) részesedése egyaránt felülmúlta a szabadidőszektorét (4,2 százalék), amely évek óta visszaszorulóban van – sorolták a közleményben.

A hangsúlyozottan hazai terméket, szolgáltatást népszerűsítő reklámszpotok aránya a tavalyi azonos időszakhoz képest számottevően (4,9 százalékról 6,4 százalékra) emelkedett – tették hozzá.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary új nagyköveteit

Az ország legszeretnivalóbb, legizgalmasabb kezdeményezéseit és vállalkozásait díjazzák.

Közzétéve:

Borítókép: a Highlight of Hungary nagykövetei és csapata

A Highlights of Hungary-ra a nagykövetek kategóriák nélkül jelölik azokat a kiemelkedő magyar teljesítményeket, amelyek közül egy a közönség-, egy pedig a nagyköveti díjat kaphatja meg februárban – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

“Tavaly az előzetes várakozásainkat messze felülmúlta az egész évad iránti érdeklődés. A nagykövetek a maguk területén rendkívül eredményes szereplők, önazonosnak érzik a Highlights of Hungary célját, hogy népszerűsítsék az elismerés kultúráját”

– idézte a közlemény Oláh Zsanettet, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatóját.

Az idei nagykövetek között van Bagossy Norbert Fonogram-díjas zenész, énekes, a Bagossy Brothers Company alapítója; Trunk Tomi YouTuber, Z generáció szakértő; Nagy Viktor olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó kapus; Mádai Vivi televíziós műsorkészítő, a Mokka műsorvezetője; Trellay Levente, a 100sparks alapítója, a Telep és a Telep Galéria, valamint a Budapest Bägel alapítója; Gém Péter, a Dorko márka és a Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központ alapítója; Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője; Margaret Ann Dowling, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Brand Irodájának vezetője; Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és felesége, Máthé Zsuzsa újságíró, a Szent István Intézet kommunikációs vezetője; valamint a Highlight of Hungary csapata.

A jelöltek listája januárban válik nyilvánossá, ezt követően februárban szavazhat a közönség. Ekkor dől el, hogy idén mely személyek, vállalkozások vagy társadalmi kezdeményezések kapják a Highlights of Hungary elismerést.

Októberben és novemberben a közönség is beleszólhat a jelöltállításba: a Highlights of Hungary Facebook-oldalán kommentben, valamint Instagram-oldalán is bárki felhívhatja a nagykövetek figyelmét a számukra fontos személyekre és vállalkozásokra.

A 2013-ban alapított, független Highlights of Hungary célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré.

Tovább olvasom

Marketing

Hosszabbít Az Év Honlapja

Meghosszabbított nevezési határidővel 2021. november 8. éjfélig várják a jelentkezéseket az online szakma legrangosabb díjára.

Közzétéve:

A legjobb honlapokat, applikációkat, rendezvény oldalakat, blockchain, digitális marketing- és technológiai megoldásokat 28 kategóriában várja a szakmai zsűri.

“Az elmúlt év óriási léptékű digitalizációja és fejlesztési volumene kiterjesztette a digitális marketinget, ezért a kategóriák is tovább bővültek a Hungarikum és az Ipari weboldalak lehetőségeivel – közölték a szervezők. A Hungarikum kategóriát idén az Agrárminisztérium közreműködésével hirdetjük meg, melyben a díjak nyerteseit a szakmai elismerés mellett pénzjutalom is megilleti. A jubileumi évben a honlapokon kívül a digitális, fintech és technológiai fejlesztések kerülnek a középpontba. A Pénzügyminisztériummal és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen hívtuk életre ‘Az Év Technológiai megoldása’ kategóriát, ahol a nyertesek a díj megszerzésével pénzbeli nyereményre is számíthatnak” – mondta Varga István László, a pályázat alapítója.

Az Év Honlapja az elmúlt 19 évben 5.000 versenyzője közül, több, mint 750 díjat adhatott át a magyar marketingeseknek, programozóknak és a vállalkozások vezetőinek. Az idei jubileum alkalmával arra biztatják a pályázókat, hogy legyenek merészek és nevezzék be friss munkáik gyümölcsét a 28 kategória valamelyikébe.

A bírálati szempontok között fontos szerepet játszik a dizájn, a kreativitás, a felhasználói élmény és a reszponzivitás, valamint nagy figyelmet fordítanak a kategóriának megfelelő tartalomra is. Érdemes minél hamarabb nevezni, hiszen ez előnyt jelent a közönségszavazatok gyűjtésében.

Az ünnepélyes díjátadóra és a jubileumi koccintásra terveink szerint december elején kerül sor.

Pályázni november 8-án éjfélig az www.azevhonlapja.hu oldalon lehet weboldallal, applikációval, blockchain, marketing vagy technológiai megoldással, közösségi vagy kreatív kampánnyal.

Tovább olvasom