Kövess minket!

Marketing

Zöld Marketing Mesterkurzus indul márciusban

A tanfolyam célja, hogy olyan szakembereket képezzen tovább, akik a képzés végére tudatában lesznek az egészség, a környezet- és a társadalomtudatosság fontosságának a munkájuk során.

Egy jól működő vállalat hosszú távú stratégiájának része a felelős gondolkodás, a környezetre való odafigyelés, bolygónk védelme. Ha egy cég felelős vállalatként határozza meg magát, és hosszú távon gondolkodik, az az üzeneteire is kihat. A gyors haszonszerzés hajlamosít a valóság pillanatnyi megszépítésére, és nem számol a hazugság, vagy elferdítés okozta következményekkel. Ám egy hosszú távú stratégia csakis a világos, hazugságoktól mentes kommunikációban valósítható meg. A felelősségvállalásra egyre több kommunikációs megoldás mutatható: erre szolgál a CSR, a zöld PR, vagy az egyre közkedveltebb zöld marketing. Nem olyan szokatlan tehát, hogy egyre több vállalat ismeri fel annak szükségességét, hogy szolgáltatásait, termékeit egy globális szemlélet részeként határozza meg, vagy definiálja újra.

Egy vállalat környezeti és társadalmi felelősségvállaláshoz kapcsolódó tevékenységének sikeres megvalósításában a zöld marketingnek kulcsszerepe van: a célcsoport meghatározásától kezdve, az üzenet megfogalmazásán át, a termék kialakításig, mindennek figyelembe kell vennie a fenntarthatóságot.

„Ha valaki mélységeiben akarja megismerni a zöld marketinget, annak nem elég a kifejezésre rákeresnie a neten, és emellett szelektíven gyűjteni a hulladékot. A zöld marketingre szakososodott szakembernek birtokában kell lennie annak a gondolatiságnak, hogy a fenntarthatóság nem csak egy hangzatos címke, hanem egy működést meghatározó szemlélet, mely nemzedékeken át meghatározza a terméket, az üzenetet és ezzel a vállalat megítélését is „– mondta el Palkó Zsolt, a The Explorer Society Alapítvány elnöke, a The Explorer és ECOLIFE ismeretterjesztő magazinok kiadója. „Ha egy zöld marketinges szakember jól végzi a munkáját, akkor valós változásokat hoz a világba. Ez ennek a szakmának az igazi kihívása, és mi, az ECOLIFE -fal ezért köteleztük el magunkat, hogy szerepet vállaljunk ezen szakemberek képzésében, mert egy profi zöld marketinges képzés – amilyet a Green Business Academy most Budapestre hoz – nem kevesebb, mint egy világlátás átalakítása.”

A képzésről

Az ECOLIFE magazin szervezésében, vezető nemzetközi és hazai kutatási tapasztalatokra és gyakorlatokra építve, önálló Zöld Marketing Mesterkurzust indít a Green Business Academy 2017. március 3-tól Budapesten. A képzést vezető ECOMEDIA International jóvoltából hat alkalommal, egész napos oktatás keretében a téma legkiválóbb magyar szakembereitől ismerhetik meg azokat a legújabb marketingkommunikációs trendeket, melyek egy fenntarthatóbb jövőt és méltányos gazdasági eredményeket tesznek lehetővé! A hallgatók a képzés során feltérképezhetik az egészség, a környezet- és társadalomtudatos fogyasztók vásárlási szokásait, megtudhatják, mi motiválja őket, miben térnek el a mainstream fogyasztóktól, kik azok hibrid fogyasztók és a smart shopperek, de legfőképp azt, hogyan kommunikálhatnak hatékonyan az irányukba a marketing új útjainak segítségével, innovatív és tudatos stratégiákkal.

Bővebb információ itt érhető el.

Marketing

Hónapról hónapra ötszázféle új tévéreklámot sugároztak az első félévben

Hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálták, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Havonta ötszáz, még nem látott tévéhirdetés kerül a nézők szeme elé, a teljes reklámmennyiségnek pedig több mint a felét továbbra is az újak teszik ki – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén elfogadott, az idei első félévet vizsgáló tanulmányából, amelynek részleteiről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága közölte:

a hatóság hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálta, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Az újonnan közzétett reklámok a teljes reklámmennyiség több mint felét (55,6 százalék) tették ki, ami kevéssel meghaladta a tavalyi időszak eredményét (51,9 százalék).

A legtöbb (43 százalék) új reklámot az általános szórakoztató csatornákon (ilyen többek között a Viasat3, a Cool TV, a Comedy Central vagy az AXN) láthatták a nézők – írták.

A korábbi év azonos időszakával összevetve az új reklámokat továbbra is a kereskedelmi szektor dominálja (39,3 százalék kontra 41,6 százalék). A gyógyhatású készítmények (12,7 százalék), az élelmiszer (7,7 százalék), a szolgáltatás (4,4 százalék) és a szépségápolás (5,1 százalék) részesedése egyaránt felülmúlta a szabadidőszektorét (4,2 százalék), amely évek óta visszaszorulóban van – sorolták a közleményben.

A hangsúlyozottan hazai terméket, szolgáltatást népszerűsítő reklámszpotok aránya a tavalyi azonos időszakhoz képest számottevően (4,9 százalékról 6,4 százalékra) emelkedett – tették hozzá.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary új nagyköveteit

Az ország legszeretnivalóbb, legizgalmasabb kezdeményezéseit és vállalkozásait díjazzák.

Közzétéve:

Borítókép: a Highlight of Hungary nagykövetei és csapata

A Highlights of Hungary-ra a nagykövetek kategóriák nélkül jelölik azokat a kiemelkedő magyar teljesítményeket, amelyek közül egy a közönség-, egy pedig a nagyköveti díjat kaphatja meg februárban – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

“Tavaly az előzetes várakozásainkat messze felülmúlta az egész évad iránti érdeklődés. A nagykövetek a maguk területén rendkívül eredményes szereplők, önazonosnak érzik a Highlights of Hungary célját, hogy népszerűsítsék az elismerés kultúráját”

– idézte a közlemény Oláh Zsanettet, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatóját.

Az idei nagykövetek között van Bagossy Norbert Fonogram-díjas zenész, énekes, a Bagossy Brothers Company alapítója; Trunk Tomi YouTuber, Z generáció szakértő; Nagy Viktor olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó kapus; Mádai Vivi televíziós műsorkészítő, a Mokka műsorvezetője; Trellay Levente, a 100sparks alapítója, a Telep és a Telep Galéria, valamint a Budapest Bägel alapítója; Gém Péter, a Dorko márka és a Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központ alapítója; Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője; Margaret Ann Dowling, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Brand Irodájának vezetője; Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és felesége, Máthé Zsuzsa újságíró, a Szent István Intézet kommunikációs vezetője; valamint a Highlight of Hungary csapata.

A jelöltek listája januárban válik nyilvánossá, ezt követően februárban szavazhat a közönség. Ekkor dől el, hogy idén mely személyek, vállalkozások vagy társadalmi kezdeményezések kapják a Highlights of Hungary elismerést.

Októberben és novemberben a közönség is beleszólhat a jelöltállításba: a Highlights of Hungary Facebook-oldalán kommentben, valamint Instagram-oldalán is bárki felhívhatja a nagykövetek figyelmét a számukra fontos személyekre és vállalkozásokra.

A 2013-ban alapított, független Highlights of Hungary célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré.

Tovább olvasom

Marketing

Hosszabbít Az Év Honlapja

Meghosszabbított nevezési határidővel 2021. november 8. éjfélig várják a jelentkezéseket az online szakma legrangosabb díjára.

Közzétéve:

A legjobb honlapokat, applikációkat, rendezvény oldalakat, blockchain, digitális marketing- és technológiai megoldásokat 28 kategóriában várja a szakmai zsűri.

“Az elmúlt év óriási léptékű digitalizációja és fejlesztési volumene kiterjesztette a digitális marketinget, ezért a kategóriák is tovább bővültek a Hungarikum és az Ipari weboldalak lehetőségeivel – közölték a szervezők. A Hungarikum kategóriát idén az Agrárminisztérium közreműködésével hirdetjük meg, melyben a díjak nyerteseit a szakmai elismerés mellett pénzjutalom is megilleti. A jubileumi évben a honlapokon kívül a digitális, fintech és technológiai fejlesztések kerülnek a középpontba. A Pénzügyminisztériummal és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen hívtuk életre ‘Az Év Technológiai megoldása’ kategóriát, ahol a nyertesek a díj megszerzésével pénzbeli nyereményre is számíthatnak” – mondta Varga István László, a pályázat alapítója.

Az Év Honlapja az elmúlt 19 évben 5.000 versenyzője közül, több, mint 750 díjat adhatott át a magyar marketingeseknek, programozóknak és a vállalkozások vezetőinek. Az idei jubileum alkalmával arra biztatják a pályázókat, hogy legyenek merészek és nevezzék be friss munkáik gyümölcsét a 28 kategória valamelyikébe.

A bírálati szempontok között fontos szerepet játszik a dizájn, a kreativitás, a felhasználói élmény és a reszponzivitás, valamint nagy figyelmet fordítanak a kategóriának megfelelő tartalomra is. Érdemes minél hamarabb nevezni, hiszen ez előnyt jelent a közönségszavazatok gyűjtésében.

Az ünnepélyes díjátadóra és a jubileumi koccintásra terveink szerint december elején kerül sor.

Pályázni november 8-án éjfélig az www.azevhonlapja.hu oldalon lehet weboldallal, applikációval, blockchain, marketing vagy technológiai megoldással, közösségi vagy kreatív kampánnyal.

Tovább olvasom