Kövess minket!

Marketing

Világszervezet az önszabályozásban

International Council on Ad Self-Regulation (ICAS) néven olyan nemzetközi platformot hozott létre az EASA, amely a reklámipart érő globális kihívásokra ad választ.

Kell-e egy új szervezet? Több európai médiaszervezet is feltette ezt a kérdést, hiszen az EASA – nevében európai szervezet – eddig is 11 Európán kívüli taggal rendelkezett, köztük a hatalmas reklámpiaccal rendelkező Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, India, Brazília, Mexikó és India.

Az európai szervezetek számára természetesen fontos a brüsszeli székhely és az európai jogalkotókkal való párbeszéd, ezért az EASA mint az európai reklámipari valamint az önszabályozó testületeket tömörítő szervezet továbbra is megmarad, az ICAS tagja lesz, az új ICAS „bölcsője” pedig a brüsszeli irodában lesz. Az Európán kívüli szervezetek továbbra is részt kívánnak venni az EASA munkájában, az üléseken és a workshopokon, mert a 28 európai önszabályozó szervezet tapasztalata óriási segítséget jelent a munkájukban.

Mit jelent akkor az új szervezet? „Tekintettel arra, hogy a reklámipart érő kihívások globálissá váltak, ezekre a korábbiaknál szélesebb, erősebb és hivatalosan is globális válasz, vagyis az önszabályozás legjobb gyakorlatának világméretű alkalmazása szükséges” – nyilatkozta Stephan Loerke, a WFA (Hirdetők Világszövetsége) elnöke, egyben az új ICAS alelnöke, aki az alakuló ülés idején kapta meg és osztotta meg a jó hírt a kínai önszabályozó szervezet megalakulásáról és csatlakozási szándékáról.

„A jogalkotókkal folytatott párbeszéd során eddig is fontos üzenet volt, hogy az önszabályozás gyakorlatával nem vagyunk egyedül, az megfelel a nemzetközi gyakorlatnak, tagja vagyunk nemzetközi szervezetnek, sőt több „Best Practice Award” díjjal is büszkélkedhetünk. Bár azt furcsa volt mondani Ausztráliában, hogy a szervezetet Európai Önszabályozó Szervezetnek hívják. Az új szervezet bizonyára ösztönzőleg hat az APEC térség más országaiban lévő önszabályozó szervezetek további fejlődése és csatlakozása számára” – fogalmazott Fiona Jolly, az Ausztrál Önszabályozó Szervezet igazgatója, az APEC (Ázsia és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés) térséget képviselő új ICAS alelnök.

„Büszkék vagyunk arra a hatalmas munkára, amelyet az EASA tett fennállásának 25 éve alatt a legjobb gyakorlatok kialakítása és az önszabályozás nemzetközivé tétele területén. Globális kihívásokkal nézünk azonban szembe, és a felelős kommunikáció globálissá tétele is új feladatokat jelent. Ezért kell az ICAS” – hangsúlyozta José Domingo Gómez Castallo a spanyol önszabályozó szervezet igazgatója, az ICAS megválasztott elnöke, aki az elmúlt évek során az alapítás vezére volt. „Nem felejthetjük el azt sem, hogy négy éve (Fazekas – a szerk.) Ildikó volt az, aki – még EASA elnökként – felvetette a nemzetközivé válás ötletét, és megfogalmazta az erre vonatkozó javaslatot, ezért mindenképpen a hamarosan felálló elnökségében van a helye” – tette hozzá az elnök.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom