Kövess minket!

Marketing

Urbán Zsolt újabb 3 évig az MRSZ elnöke

Elnököt, elnökséget és felügyelő bizottságot választott a Magyar Reklámszövetség tisztújító közgyűlése december 3-án.

Urbán Zsoltot, a HD Group ügyvezető igazgatóját másodszor választotta elnökéül az idén 40 éves MRSZ közgyűlése a Magyar Állami Operaházban tartott tisztújító közgyűlésén. Az MRSZ tagsága megválasztotta továbbá az elkövetkezendő három éves ciklusra a 24 fős elnökség tagjait és a felügyelő bizottság 3 tagját is. A tisztújítást megelőzően az MRSZ „Tiszteletbeli Örökös Tag” címet adományozott Dr. Pócsik Ilonának, Dr. Skriba Juditnak és Merényi Évának. A szövetség Tiszteletbeli Örökös Tagjainak száma így immár öt főre emelkedett.

Az MRSZ új tisztségviselői

Urbán Zsoltot a 201 szavazattal rendelkező MRSZ közgyűlés mintegy 197 szavazattal választotta meg. Az „újrázó” elnök hangsúlyozta: „Amikor 2012 decemberében, éppen három éve először szavaztak nekem bizalmat, nem számítottam arra, hogy az elmúlt két évtized két legnagyobb léptékű iparági változásával találom szemben magam az MRSZ élén: a reklámadó és bónusz szabályozás kihívásaival. 2012-ben azt a célt tűztem magam elé, hogy a magyar reklám a gazdaságunk fontos és megkerülhetetlen mozgatórugója legyen. Ma büszkén mondhatom, hogy a reklámipar érdekében való szövetségi munkánk a jogalkotónál, az iparági kérdésekben való számos fórumon való fellépésünk meghozta eredményét, és a szakmai véleményvezér szerepünk megkérdőjelezhetetlen az iparágban. Köszönöm a 2016-2018-as ciklusra megszavazott bizalmat. Az elkövetkezendő három évben is szeretném folytatni a megkezdett munkát, így célom, hogy a szövetség az iparággal összefogva még több eredmény érjen el a hatékony média piaci működési feltételeinek megteremtéséért: 1) a kiszámítható, a piac egészséges működését támogató szabályozásért, 2) a magas szintű önszabályozásért és 3) a felek – állami és piaci szereplők – közti párbeszéd egyensúlyáért.”

Az elnökségbe– az elnökön túl – a három szektor (megbízó, média és szolgáltató) hat-hat képviselője, és az MRSZ-ben működő tagozatokból jelölést kapott öt képviselő került. A három szektor legtöbb szavazatot kapott elnökségi tagja tölti be az alelnöki pozíciókat: Grósz Judit, Microsoft Magyarország Kft. (megbízói szektor), Novák Péter, Hasznaltauto.hu (média szektor), Gulyás János, MEC Interaction Hungary Kft. (szolgáltatói szektor).

A Magyar Reklámszövetség megválasztott elnöksége:

 • Urbán Zsolt (HD Group) elnök

Megbízói szektor:

 • Bánhegyi Zsófia, Magyar Telekom Nyrt.
 • Baráth Péter, Vodafone Magyarország Zrt.
 • Grósz Judit, Microsoft Magyarország Kft.
 • Kádár Tamás, Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.
 • Nagy Bálint, egyéni tag (IBS)
 • Szollár Domokos, Mol Nyrt.

Médiaszektor:

 • Csikesz Erika, TV2 Média Csoport Kft.
 • Heal Edina, Google Számítástechnikai Szolgáltató Kft.
 • Hivatal Péter, MTG Metro Gratis Kft.
 • Novák Péter, Hasznaltauto.hu (Schibsted Media Group)
 • Steff József, Central Mediacsoport Zrt.
 • Vidus Gabriella, M-RTL Televízió Zrt.

Szolgáltatói szektor:

 • Aczél László, Young & Rubicam Budapest Kft.
 • Gulyás János, MEC Interaction Hungary Kft.
 • Kovács Zoltán, Dentsu Aegis Network Hungary Kft.
 • Liptay Gabriella, egyéni tag
 • Mezriczky László, Ispiro Consulting Kft.
 • Pőcze Balázs, MITO

Elnökségbe került tagozati képviselők (5 fő):

 • Dr. Bacher Gusztáv, Jogi Tagozat (Szecskay Ügyvédi Iroda)
 • Barnóth Zoltán, IAB (M Csoport Magyarország)
 • Kardos Gábor, IAB (Magyar Jeti Zrt.)
 • Vörös Csilla, Kutatói Tagozat – (Nielsen Közönségmérés Kft.)
 • Ziegler Gábor, IAB (CEMP Sales House Kft.)

Az MRSZ Felügyelő Bizottságának megválasztott tagjai:

 • Dr. Megyer Örs, egyéni tag (ÖRT, Admirror)
 • Somlói Zsolt, Mindshare Médiaügynökség Kft.
 • Dr. Turkovics Monika, Magyar Állami Operaház

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom