Kövess minket!

Marketing

Újabb rekordot döntött a 103.9 Sláger FM

A csatorna szárnyalása a nyári időszakban sem áll meg, hiszen a legfrissebb hallgatottsági adatok alapján ismét sikerült egyéni rekordot dönteni a rendkívül magas, 614 ezer fős közönség elérésével.

Budapesti regionális rádióként való működése ellenére kiemelkedő igény mutatkozik a teljes lakosság körében a csatorna különleges, ’80-as, ’90-es évek zenéit sugárzó tematikájára, így szilárd helye van az ország meghatározó rádiói között.

A fővárosi adatok szerint Budapest rádiója a 103.9 Sláger FM, hiszen a teljes lakosság körében a legmagasabb közönségarányt érte el a csatorna a legutóbbi kutatási adatok alapján (Kantar Hoffmann, 15+ célcsoport, budapesti adat, 2017. április-június). A retro életérzés a fiatal korosztály körében is megállíthatatlanul tör előre és tesz szert rendkívüli népszerűségre, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a 103.9 Sláger FM budapesti piacvezető státusza a 25 év feletti korosztály körében (forrás: Kantar Hoffmann, 25+ célcsoport, budapesti adat, 2017. április-június).

A nyári uborkaszezon ellenére számos fejlesztési projektben vagyunk kollégáimmal annak érdekében, hogy a hallgatóink elégedettségét nem pusztán fenntartani, hanem növelni is tudjuk. Ennek eredményeit ősszel fogjuk nyilvánosan kommunikálni” – mondta Csikesz Erika, a rádió vezérigazgatója.

A korábbi országos kereskedelmi rádió kiváló szakemberét igazolta le a 103.9 Sláger FM a programing élére. Mikus Tamara a Class FM-től érkezett Budapest rádiójához. Csikesz Erika vezérigazgató az új igazolásról a következőt nyilatkozta: „A hazai rádiózás megújítása egyik fő küldetésem, és megalapozott optimizmussal jelenthetem ki, hogy a rádiós szakember érkezésével képesek leszünk tartani és tovább emelni azt a kiemelkedő pozíciót a hallgatók körében, amit a csatorna méltán birtokol.”

„A 103.9 Sláger FM az elmúlt hónapokban elképesztő sebességgel növelte hallgatói táborát Budapesten és országosan egyaránt. Tizenegy éve a csatorna elődjénél szerettem bele a rádiózásba, hét évig az egyik legsikeresebb rádiós terméken dolgozhattam, most pedig egy új és izgalmas feladatot bíztak rám. Büszke vagyok, hogy a 103.9 Sláger FM program csapatát bízták rám, és minden tudásommal azon leszek, hogy a főváros rádióját még vonzóbbá és szórakoztatóbbá tegyük a hallgatók számára” – mondta Mikus Tamara.

A Rádió Rock 95.8 bebizonyította: Budapest és Magyarország nyitott a rockzenére!
A májusban első születésnapját megünneplő Rádió Rock 95.8 elképesztő sebességgel növeli hallgatói táborát. A legfrissebb mérési adatok alapján a csatorna közel harminc százalékkal, majdnem 50 000 fővel növelte hallgatottságát a teljes lakosság körében (forrás: Kantar Hoffmann, 15+ célcsoport, országos adat, 2017. április-június és 2017. március-május).

Budapesten is a kedvencek között!
A Rádió Rock 95.8 egyre népszerűbb a fővárosiak körében is, a kereskedelmileg fontos 18-49 évesek között szintén kiemelkedő adatokkal büszkélkedhet.

Számos újdonsággal készül a Rádió Rock 95.8
A rádió műsorszerkezetében, arculatában és zenei kínálatában is jelentős átalakítás zajlik, melynek első eredményei már a hallgatottsági adatokban is visszatükröződnek. A RockReggelben Kiss Orsi és Bűdi Szili még több közéleti témával és rendszeres élő zenével ébreszti a rockzenét kedvelő hallgatókat. A RockDélelőttben Csizinszky Éva hasznos tippekkel, ötletekkel, életvezetési tanácsokkal látja el az érdeklődő füleket. A RockDélutánban pedig az ismert zenész, Jurásek Balázs rendszeres közlekedési információkkal, zenei hírekkel és nyereményekkel jelentkezik. Este a RockKocsmában Veress Dóri várja a tartalomra és érdekességekre kíváncsi hallgatókat. Élő műsorok hétvégén is, a mindennapi élethez nélkülözhetetlen információkkal! Szombaton és vasárnap Barabás Beával tölthetjük a délelőttöket, délután pedig Rédl Ádám teljesíti a magyar rockzenei kéréseket.

Ami a legfontosabb: minden nap dübörög a minőségi, dallamos rockzene!
Sivák Péter, a rádió programigazgatója szerint: „A Rádió Rock 95.8 bebizonyította, hogy Budapest és Magyarország nyitott a rockzenére, hogy olyan rádiót hallgasson, mely alternatívát jelent a hallgató közönség számára. A csatorna innovatív megoldásaival és a magyar rádiós piacon eddig szokatlan hangvételével hónapról hónapra egyre több hallgató bizalmát nyeri el!”

A csatornahang Ganxta Zolee lett, aki a programigazgató szerint igazi rock’n’roll arcként, hitelesen tudja tolmácsolni a Rádió Rock 95.8 célkitűzéseit.

Marketing

Márciusban ismét rekordot döntött az online kiskereskedelem

A kedvező tapasztalatok alapján sokan a továbbiakban is kitarthatnak a kényelmes és biztonságos házhoz szállítás mellett.

Közzétéve:

Egy év alatt harmadszor múlta felül minden korábbi teljesítményét az internetes és csomagküldő értékesítés Magyarországon. A tavaly áprilisi 114 milliárdos csúcsot novemberben 137 milliárddal adta át a múltnak az e-kereskedelem. Idén márciusban a megelőző évhez képest 62 százalékos növekedést produkálva már mintegy 140 milliárd forintot tett ki az online forgalom – emelte ki a legfrissebb adatokat kommentálva Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

A minisztérium közleménye a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) reggel közzétett, márciusra vonatkozó adatsorát idézi, amely szerint a nyers adattal számolva 1,5 százalékos, naptárhatással kiigazítva 2,0 százalékos mérséklődést mutat a kiskereskedelem teljesítménye. A hónap nagyobbik részében, bő három héten át a veszélyhelyzeti rendelkezések alapján zárva tartottak a nem napi fogyasztási cikkeket árusító üzletek. A kismértékű csökkenés elsősorban ennek tudható be, hiszen a bázisul szolgáló tavaly márciusban nemcsak az élelmiszerboltok, drogériák és patikák fogadhattak vásárlókat.

Az elektronikus kereskedelem újbóli felfutásának fő oka szintén ez lehet, de a kedvező tapasztalatok alapján sokan a továbbiakban is kitarthatnak a kényelmes és biztonságos házhoz szállítás mellett

– értékelt Cseresnyés Péter.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a koronavírus miatt tevékenységük átmeneti felfüggesztésére kényszerült vállalkozások talpon maradását ágazati bértámogatással segíti a kormány. A munkahelyek megtartását szolgáló lehetőséggel idén március-áprilisban a kiskereskedelmi cégek is élhettek. A támogatást közel 30 ezer munkavállaló után, több mint hatmilliárd forint értékben kapták meg a szektor szereplői. A legtöbb kiskereskedelmi állás megőrzéséhez a ruházati üzletekben dolgozók munkabére mintegy kétharmadának átvállalásával járult hozzá a program.

Cseresnyés Péter hozzátette, hogy a boltok, áruházak, bevásárlóközpontok április eleji újranyitásával minden bizonnyal valamelyest megélénkül a kiskereskedelmi forgalom. A tartós megoldást azonban ezen a téren is az jelenti, ha minél többen regisztrálnak a vakcinára, és felveszik az oltást. Az így kialakuló védettség a gazdaság újraindításának alapja, feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a magyar emberek elkezdjék pótolni egy esztendeje tudatosan visszafogott fogyasztásukat. Kedvező jelnek nevezte, hogy 12 hónapos csökkenés után márciusban nőtt az üzemanyag-értékesítés, több mint két százalékkal költöttünk többet a benzinkutakon.

Tovább olvasom

Marketing

Közösen lép fel a problémás webshopok ellen az NMHH és a Nébih

Akár egy évre is “lakat kerülhet” a problémás webshopokra.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Az online értékesítési csatorna előretörésével az ellenőrző hatóságok is egyre több olyan honlapot találnak Magyarországon, amelyek hamisított, tiltott módon előállított vagy forgalomba hozott terméket kínálnak eladásra; a csalók ellen a hatóságok közti összefogással lehet a legeredményesebben fellépni, így az összehangolt munka érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának csütörtöki közleménye szerint

az élelmiszerlánc-biztonság területén is egyre nagyobb kockázatot jelent az online értékesítés.

A Nébih munkatársai munkájuk során többek között nem engedélyezett állatgyógyászati, illetve engedélyköteles termékek, szolgáltatások kínálását, de vényköteles készítmények vény nélkül forgalmazását is tapasztalták már. A szakembereknek rendszeresen kell eljárniuk emberi egészséget veszélyeztető, illetve a termék lényeges tulajdonságára vonatkozóan félrevezető tájékoztatással kísért élelmiszereket – köztük étrend-kiegészítőket – árusító weboldalakkal szemben is.

A jogsértő tevékenységek megakadályozásában nyújthat segítséget a jövőben az NMHH által üzemeltett “Központi elektronikus hozzáférhetetlenné tételi határozatok adatbázisa”, azaz a KEHTA. A Nébih határozatainak a KEHTA rendszerben való rögzítésével ugyanis

elérhetővé válik az a lehetőség, hogy a jogsértő honlapokat 365 napra hozzáférhetetlenné tegye a hatóság.

Az együttműködési megállapodás aláírása megteremtette a rendszer használatának elvi alapjait, amelyet a technológiai feltételek kialakítása követ. A hatóságok célja, hogy – a vásárlók védelme érdekében – a gyakorlatban is mielőbb, lehetőség szerint már júniustól megkezdődhessen az élelmiszerlánc-biztonsági szempontból jogsértő weboldalak “elsötétítése”.

Tovább olvasom

Marketing

Ennyiért adja el katalógusát a Red Hot Chili Peppers

Az 1982-ben alakult együttes eladott számai között szerepel mások mellett az Under the Bridge, a Give It Away, a Dani California és a Knock Me Down című dal.

Közzétéve:

Flickr

A Red Hot Chili Peppers 140 millió dollárért (42 milliárd forintért) adja el dalai katalógusát a Hipgnosis Songsnak – értesült a Variety.com hollywoodi hírportál.

A banda dobosa, Chad Smith a közelmúltban azt is elárulta, hogy éppen egy új albumon dolgoznak.

A Red Hot Chili Peppers számainak zömét 1989 óta az együttes tagjai, Anthony Kiedis, a basszusgitáros Flea, a dobos Chad Smith és a gitáros John Frusciante írta. Az ágazati források szerint az együttes katalógusa a kiadójuknak 5-6 millió dollár (1,5-1,8 milliárd forint) nettó részesedést termel.

A Hipgnosis Songs Fund nevű cég 2018-ban kifejezetten arra alapult, hogy katalógusok jogait vásárolja fel. A zeneipar történetében példátlan katalógusfelvásárlási hullámot indított. Az év elején mindössze két hét alatt megszerezte Neil Young katalógusának felét, valamint a Fleetwood Macből ismert Lindsey Buckingham, a producer Jimmy Iovine és Shakira katalógusát. Korábban már hozzá került a Timbaland, Chrissie Hynde, a Wu-Tang Clan RZA-ja, a Blondie, Barry Manilow, Jeff Bhasker és még sokan mások.

Borítókép: a Red Hot Chili Peppers koncertje

Tovább olvasom