Kövess minket!

Marketing

Új utak, új bevételek

A Médiapiac október 15-i adásában Hídvégi Zoltánnal, az MPG ügyfélkapcsolati vezetőjével beszélgettünk a 90.9 Jazzy Rádióban. Beszélt többek között a márkázott tartalmak jövőjéről, a médiapiac kilátásairól, és arról, hogy hogyan lehetne jövője a rádiós piacnak. Íme, a szöveges összefoglaló.

Hogyan sikerül az idei év számotokra?

Hídvégi Zoltán

Alapvetően nem panaszkodhatunk, nem veszítettünk ügyfeleket, sőt, nyertünk is néhányat. Nyilvánvalóan az ügynökségünk is érzi azt a negatív tendenciát, amit az egész piac, és nem bízhatunk abban, hogy túl nagy fellendülés lesz. Ugyanakkor a Branded Entertainment divízió révén új profitcentert indítottunk el. Ide tartozik a termékelhelyezés, a márkázott tartalom és minden non-szpot televíziós reklámmegjelenés. Első körben a televízióra koncentrálunk, de a jövőben ez bővülhet. A fókusz egyik oka, hogy a divíziót vezető Nagy László a TV2-től érkezett, és rengeteg olyan tapasztalattal, tudással rendelkezik, amely hozzásegített minket, hogy már az idei évben több ilyen projektet végre tudtunk hajtani.

 

Mondhatjuk, hogy ez a jövő útja? Vagy akár a jelené?

Nekünk mindenképpen, és mondhatom, hogy mostmár inkább a jelené. Mindenképpen szeretnénk hangsúlyt fektetni az új megjelenési formákra. Az, hogy mennyire lesz sikeres számunkra és más ügynökségek számára, mennyire tudják a hirdetők beilleszteni a kommunikációs tervekbe, az többek között a mérhetőségen múlik. Úgy érzem, mi ebben is élen járunk.

 

Mennyire igazak azok az állítások, amelyek egyes médiatípusok halálát vagy épp felfutását vizionálják? Árnyaljuk a médiapiaci képet.

A képet abszolút lehet árnyalni. A médiatípusoknál különböző típusú visszaesés prognosztizálható, de akad olyan is, amelynél kisebb növekedés is várható. Online területen idén is, jövőre is növekedés látható. Az MPG Havas Worldwide-dal közös leányvállalata a Havas Digital, amely – a bevételeikből most már jól látható – kifejezetten sikeres évet zár.

A televíziós piac sem szenved akkora veszteségeket, mint a rádió- vagy a sajtópiac. Az utóbbi kettőnél azt látom, hogy a következő 2-3 évben komoly gondokkal küzdenek majd, különböző okokból. A sajtó elsősorban az online miatt szenved, ez tudható. A rádió összetettebb kérdés: ezen a piacon annyi minden történt idén, hogy az komoly hatással volt a bevételeikre. Voltak rádió-megszűnések, új rádiók jöttek, a méréssel komoly gondok vannak. Emellett – ahogy a konferenciátokon is volt róla szó – a rádiós szpotok minősége is romlik, ami elveszi a hirdetők kedvét.

 

Nem tisztünk a rádiós piacot megvédeni, de végre úgy tűnik, feláll egy rádiós szervezet, amely elsőként éppen a mérés ügyét rakja rendbe. Milyen időtávon lehet mindennek hatása? Egyáltalán nyitottak lesznek az ügynökségek a rádiós piac új, remélhetőleg pozitív üzeneteire, vagy már eltemették?

A rádiót, mint médiát, nem temetem el, sőt, azt gondolom, nagy szükség van rá. Magánemberként az időm egy jelentős részét az autóban töltöm, és ott rádiót hallgatok, de vannak más élethelyzetek is, ahol a rádió jöhet csak szóba, mint tartalomfogyasztási eszköz. Az, hogy a rádió milyen formában fog eljutni a médiafogyasztókhoz, az már egy másik kérdés. Őszintén szólva, vannak kételyeim, hogy a mostani, frekvencia kiosztás alapú rendszer meddig fog működni. Nyilván egy ideig még megmarad, de a technológia rettentően gyorsan fejlődik. Már most vannak online formában elérhető rádiók. Az okostelefonok megadják arra a lehetőséget, hogy ezekhez a tartalmakhoz hozzájussak, akár az autómban is. A mobilinternet-hálózat még nem mindig elég fejlett ahhoz, hogy bárhol hozzájussak ezekhez a tartalmakhoz, de azt gondolom, hogy inkább ez az online irány a rádiók útja. Ez persze teljesen más megközelítést igényel a rádiótulajdonosoktól, mint a frekvencia alapú modell. Tessék erre pénzt, időt és energiát áldozni, mert a rádiónak van jövője.

 

A médiapiac nincs feltűnően jó állapotban, ami a médiaügynökségeket sem hagyja érintetlenül. Miből élnek manapság a médiaügynökségek, és miből fognak megélni 2-3-5 év távlatában?

Ha tudnánk, mi lesz öt év múlva, már most azt csinálnánk. Nehéz megjósolni mi lesz, de minden ügynökség próbál új utakat találni. Mi az online mellett, amely nagyon fontos lábunk, a Branded Entertainment divíziónál látjuk, hogy új bevételek generálhatóak általa. Maga az üzleti modell nem fog jelentősen megváltozni egy-két éven belül. Én, személy szerint nem tartom jónak a fee alapú elszámolást, mert nem ad valós képet arról, hogy milyen munkát végzünk egy-egy ügyféllel. Visszatérve a digitális területre: be kell hoznunk a mobilmegoldásokat. Ezek terén a Havas Digital világ szinten nagyon elől jár, és nagy hangsúlyt fektet arra, hogy jelentős bevételt generáljon belőlük.

 

A hatékony kommunikáció napja konferenciánkon mutattuk be a márkatulajdonosok gondolkodását feltérképező Marketing Mood Barometer kutatást (a prezentáció elérhető ezen a linken – a szerk.). Volt-e olyasmi, ami meglepett?

Volt. Nem is annyira meglepett, inkább elgondolkodtatott a hirdetők kvázi optimizmusa, hogy jövőre nem csökkennek a büdzsék az idei évhez képest.

 

Hátha már látták leírva a saját büdzséjüket.

Az a baj, hogy mi is láttuk. Sajnos mi nem tudunk ilyen optimisták lenni, és a többi ügynökségi megszólaló is azt valószínűsítette, hogy jövőre is lesz visszaesés.

 

Akkor ezek a válaszok valamiféle belső feszültségoldást tükröznek?

Azt gondolom, hogy igen. Próbálják megnyugtatni magukat és a környezetüket, beleértve az ügynökségeket is. Olyan nagyon nagy probléma talán tényleg nem lesz jövőre, de visszaeséssel azért számolni kell.

Szintén érdekes volt számomra az a nyitottság, amelyet az online felé mutattak, és az a várakozás, amellyel az ügynökségek felé tekintenek, hogy hozzanak ilyen megoldásokat. Ezt mi is “erőltetnénk”, ahogyan minden olyan megoldást is, amely eltér a megszokottól – ez nem feltétlen online eszközt jelent.

 

Üzennél, visszajeleznél-e valamit az ügyfél oldalnak? Az ügynökségi kollégák a kutatási prezentációt követően azért reagáltak az olyan ügyfél oldali állításokkal kapcsolatban, hogy pl. nem visznek innovatív megoldásokat.

“Sajnos” ez a rádió csak Budapesten szól, és még Magyarországon is csak egy-két fülhöz jutna el az üzenetem. Valószínűleg olyan ajtókat döngetnék, amit Magyarországon senki nem tud kinyitni. Ezek a döntések – ahogy a konferencián is kiderült – sajnos a legtöbb esetben már nem itt születnek meg.

 

Előttetek állnak az éves tárgyalások. Még nem tudható minden, de sok dolog már igen. Mi várható 2013-ban a médiapiacon?

Jelenleg 10 százalék alatti csökkenést várunk, ez médiatípusonként változhat. Jövőre is a televízió lesz a leghangsúlyosabb médiaeszközünk, az online szerepe nőni fog. Sajnos a többi médiatípussal kapcsolatban pesszimistának kell lennem. Mindenképpen nőni szeretnénk a non-szpot megoldások terén, ezek a jövő évben is nagy hangsúlyt kapnak a portfoliónkban. Abban bízunk, hogy az idei év sikerei alapján még több ügyfelet tudunk meggyőzni ezek létjogosultságáról. Nem kell pesszimistának lenni, új utakat kell találni, amelyek új bevételeket vonzanak be.

 

A Hídvégi Zoltánnal készült beszélgetés teljes hanganyaga (zenékkel együtt) elérhető a Mediapiac.com On air rovatában. Itt meghallgathatóak a korábbi adások is.

Műsorunk minden hétfőn 20 órától hallható a 90.9 Jazzy Rádióban.

Marketing

GVH: ágazati gyorsvizsgálatokkal biztosították a járvány alatti reklámok tisztességességét

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2022 első félévében is nagy hangsúlyt fektetett a magyar emberek védelmére, valamint a verseny tisztaságának biztosítására a nemzetgazdaság jelentős ágazataiban. A nemzeti versenyhatóság ágazati gyorsvizsgálataival biztosította a koronavírus-járvány alatti reklámok tisztességességét – tudatta a hivatal az MTI-vel csütörtökön.

Közzétéve:

Az első hathavi eredményeket összegző, a magyar piaci versenyről szóló jelentés szerint a GVH hozzájárult ahhoz, hogy a verseny jótékony hatásainak köszönhetően közel felére csökkenjen az antigén gyorstesztek hazai kiskereskedelmi ára. Az építőipar területén tavaly megkezdett gyorsvizsgálatok sorozata is folytatódott, amely szintén az áremelkedések mérséklését szolgálja a versenytorzulások felszámolásával.

A GVH továbbra is kiemelt feladatként kezeli a fogyasztók tájékozott döntéseinek elősegítését az online és a hagyományos felületeken egyaránt – írták. Az elmúlt fél év középpontjában az influenszer-marketing gyakorlatai mellett az e-kereskedelem és az adatvagyon összefüggései álltak, amelynek kapcsán a versenyhatóság előremutató javaslatokkal élt a fogyasztói bizalom erősítése, illetve a hazai kkv-k fejlesztése érdekében – tették hozzá.

Hangsúlyozták, hogy

az összefonódások ellenőrzésekor a hatóság továbbra is a gyors ügyintézést tartotta szem előtt, melynek köszönhetően a GVH hatékonysága Európában továbbra is az élmezőnybe tartozik.

“A kötelezően ellátandó alapfeladataink mellett három olyan képessége is van a nemzeti versenyhatóságunknak, amely után nemzetközi szakmai érdeklődés mutatkozik. Az egyik az Európában is egyedülálló – a magyar kormánytól kapott – felhatalmazás a gyorsított ágazati vizsgálatok lefolytatására. A másik a környezetvédelem és versenyjog kapcsolatának kutatása, míg a harmadik a fogyasztói jóléti hasznok számszerűsítése, közgazdasági elemzése” – összegezte Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke a közleményben.

Tovább olvasom

Marketing

Idén is a hazai termékek hónapja az augusztus

Sajtóközleményekkel, televíziós hirdetésekben, óriásplakátokon, fesztiválokon, a világhálón és az üzletekben népszerűsítik a magyar árukat.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A  Magyar Termék Nonprofit Kft. kezdeményezésére indított akció idén az Abonett Kft., a Ceres Zrt., a Naszálytej Zrt., a Mészáros Borászat, a Haladás Mg. Zrt., a Fino-Food Kft., a Gyulahús Kft., a Sofidel Hungary Kft. és a Happy Chocolates Factory Zrt. termékeire összpontosít. Valamennyien használói a Magyar Termék védjegynek, amely a megbízhatóság valódi garanciája – írták közleményükben.

Az Aldi Magyarország marketingtámogatóként csatlakozik a kezdeményezéshez, amely

sajtóközleményekkel, televíziós hirdetésekben, óriásplakátokon, fesztiválokon, a világhálón és az üzletekben népszerűsíti a védjegyes árukat.

A Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint a nyár utolsó hónapja a belföldi termékek közös ünnepe lehet. Benedek Eszter az időzítést azzal indokolta, hogy az államalapítás ünnepe és az új kenyér hagyománya jó alkalmat ad a magyar értékek bemutatására – olvasható a közleményben.

A hazai termékek hónapját tavaly hirdette meg először a Magyar Termék Nonprofit Kft. Akkori közleményük szerint a kezdeményezés a gyártók és a kereskedők összefogását erősítő Vedd a hazait! Védd a hazait! kampány folytatása. A kezdeményezést azért látták akkor időszerűnek, mert a Magyar Termék védjegy iránt évről évre többen érdeklődnek, és a környezetvédelmi elvárások miatt is egyre népszerűbb a belföldön készült áru.

Tovább olvasom

Marketing

Az utazó magazin idén is díjazta a legjobb turisztikai szolgáltatókat

Átadták Az utazó magazin 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjait hétfőn Budapesten; a legjobb határon túli magyar szálláshelyet és a legjobb külhoni magyar éttermet is díjazták.

Közzétéve:

MTI/Kovács Anikó

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón örömét fejezte ki, hogy a magazin a külhoni magyar turisztikai szolgáltatókra is kiterjesztette a versenyt. Fontosnak nevezte, hogy az egységes Kárpát-medencében való gondolkodás az élet egyre több területén megjelenjen.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2016 óta támogatja a külhoni magyar kisvállalkozókat, köztük számos turisztikai szolgáltatót – jelezte.

Közölte, felméréseik azt mutatják, hogy a külhoni magyar vállalkozások 92 százalékban magyar embereket foglalkoztatnak, így ha őket támogatják, azzal magyar családok sokaságát segítik.

Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese arról beszélt: a verseny is azt mutatja, hogy a turizmusért tett erőfeszítések a nehéz körülmények ellenére sikeresek, a szakma az új kihívások ellenére jobban és többet teljesít, az emberek pedig utazni akarnak.

Az MTÜ-nek a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központtól (NTAK) naponta érkező statisztikák alapján pontos információja van a vendégek költéseiről, tartózkodási helyéről, idejéről, illetve a küldő országról – jelezte a vezérigazgató-helyettes.

Idén az ágazatban éves szinten 37 millió vendégéjszakát várnak, ami alig 10 százalékkal marad el a járvány előttitől – mondta.

Kiemelte: a vendégek által legjobban kedvelt szolgáltatókat a magazin elismerései tükrözik.

Érsek M. Zoltán főszerkesztő elmondta, hogy

az idén is 30 kategóriában adtak át elismeréseket.

Az év családbarát szállodája a Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, Az év állatbarát szállodája a Dráva Hotel Thermal Resort, Az év felnőttbarát szállodája a Duna Relax & Event Hotel, Az év wellness szállodája a Hotel Golden Lake Resort. Az év gyógyszállodája elismerést a Hotel Karos Spa, Az év üzleti szállodája díjat a Corinthia Hotel Budapest, Az év városi szállodája díjat a Hotel Budapest kapta. Az év turisztikai üzemeltetője az Eventrend Group, Az év turisztikai szervezete a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft., Az év turisztikai szakembere Géher Zoltán szállodaigazgató, Az év turisztikai városa Szeged lett, Az év légitársasága a Wizzair. Az év utazási irodája a Z(s)eppelin Utazási Iroda, Az év fürdője a Hungarospa Hajdúszoboszló, Az év víziparkja az Aquaworld. Az év fővárosi étterme az És lett, Az év szállodai étterme pedig a Láng Bistro & Grill (Hilton Budapest), Az év vidéki étterme a balatonszemesi Kistücsök lett.

Az év határon túli területekre utaztató irodája a Kárpáteurópa Utazási Iroda, Az év erdélyi magyar szálláshelye a Gyimesi Skanzen Panzió lett. Az év erdélyi magyar étterme a Pethő Étterem, Az év felvidéki magyar szálláshelye a Kék hal étterem és panzió, Az év felvidéki magyar étterme a St. Petrus Vini, Az év vajdasági magyar szálláshelye a Vila Elizabet, Az év vajdasági magyar étterme a Hedera Étterem, Az év muravidéki magyar szálláshelye a Panonska Vas, Az év muravidéki magyar étterme a Pri Lujzi, Az év horvátországi magyar szálláshelye a Piros-Étterem Piros Csizma, Az év horvátországi magyar étterme a Restoran Citadella. A kárpátaljai magyar intézmények, éttermek és szálláshelyek az ukrajnai háborús menekültek ellátásában való aktív részvételért és példás helytállásért kaptak elismerést.

Borítókép: Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese (k) gratulál az Év Turisztikai Szervezete díjat elnyerő Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. képviselőjének Az utazó magazin 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjainak átadásán Budapesten 2022. július 18-án.

Tovább olvasom