Kövess minket!

Marketing

Új tulajdonosok a Red Lemon Mediánál

Új ügyfelekkel is bővült a portfólió.

Részesedést vásárolt a tavaly tizedik születésnapját ünneplő Red Lemon Mediában a We are PR, Hajagos Rita és Nagy Péter cége. Az ügynökséget továbbra is közösen irányítják a tulajdonosok. A szakmai vezetést Farkas Franciska Hajagos Ritával együttműködve látja el, Nagy Péter felel a cég pénzügyi és infrastrukturális vezetésért, a cég alapítója, Rubin Kata – ahogyan az elmúlt években is – elsősorban szakmai tanácsadóként, stratégiai kérdésekben támogatja a működést.

Hajagos Rita az elmúlt években Prágában, a Nike közép-európai központjában dolgozott. Ezt megelőzően a Nike hazai marketingcsapatát vezette, és dolgozott a Motorolánál is PR-vezetőként.

Nagy Péter közel egy évtizedig a Concorde munkatársa volt, az utóbbi években pedig sportrendezvény szervező vállalkozását irányította.

Az új tulajdonosokkal egy időben két csoportvezető account és több új kolléga is csatlakozott az ügynökséghez. Bővült a rendezvény- és social portfólió, a tavalyi év zárásaként pedig a cég megnyerte az amerikai Prologis PR-tenderét. A Progolis mellett 2016-tól a cég látja el a Nike hazai PR-feladatait, valamint a Kiosk és a Babel Budapest éttermek, a Kovács Borház és a Paramount Channel kommunikációját.

Rita és Péter érkezésével igen fontos mérföldkőhöz jutottunk azon az úton, ahol 10 éve elindultunk. Az elmúlt időszakban minden tervünket teljesítettük, sőt túlteljesítettük. Nagyon jó éveket zártunk, az árbevételünk évről évre ugrásszerűen nőtt, bővült az ügyfélkör, olyan munkákat sikerült letennünk az asztalra, amelyekre úgy érzem, méltán lehetünk büszkék. Miután hisszük, hogy a növekedés útjába nem szabad állni, és hogy a jó is jobbá tehető, ezért tulajdonostársammal, Franciskával az elmúlt évben folyamatosan azon dolgoztunk, hogy végrehajtsuk az ehhez szükséges szervezeti fejlesztést.

– mondta Rubin Kata, a Red Lemon Media alapítója.

Örülök, hogy újra itthon dolgozhatok, s nagyon hiszek a piacban, a csapatunkban és ügyfeleinkben, az előttünk álló lehetőségekben. Terveink szerint az új felállásban a Red Lemon Media olyan piaci szereplővé válik a közeljövőben, amely a hazai kommunikációs piacon túl, a régióban, sőt nemzetközi porondon is megállja a helyét. Szolgáltatásainkat olyan új elemekkel bővítjük a digitális média és személyreszabott kommunikáció területén, amelyek jelenlegi és jövőbeni ügyfeleink kiszolgálásában új szintre emelik a PR fogalmát

– tette hozzá Hajagos Rita.

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom

Marketing

Bő 9 százalékkal nőhet idén a globális hirdetési piac

Ezen belül a közösségi média bővül a leggyorsabban.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A globális hirdetési piac idén 9,1 százalékkal bővülhet; a növekedés üteme a következő években lassulni fog; a leggyorsabban növekvő szegmens a közösségi média lesz, átlagosan 14,8 százalékos éves növekedési rátával, amelyet szorosan követ az online videó 14 százalékkal, a fizetett keresés évente 9,8 százalékkal, a rádió és a televízió kismértékben, 2,2 százalékkal, illetve 1,4 százalékkal bővül, míg a nyomtatott sajtó 4,7 százalékkal csökken – tájékoztatta a Publicis Groupe-hoz tartozó Zenith digitális megoldásokat kínáló társaság nemrég kiadott jelentéséről szerdán az MTI-t.

A digitális reklámozás 2022-ben várhatóan meghaladja a globális hirdetési kiadások 60 százalékát, és 2024-re 65,1 százalékra növeli részesedését,

a digitális hirdetési kiadások 2022-ben 14 százalékkal növekedhetnek, amit 2023-ban 9 százalékos, 2024-ben pedig 10 százalékos növekedés követhet – olvasható a közleményben.

A globális hirdetési piac 2021-ben 15,6 százalékkal nőtt, egy évvel korábban pedig csökkentek a költések.

A közleményben kiemelték: a globális hirdetési kiadások 2023-ban 5,7 százalékkal, 2024-ben pedig 7,4 százalékkal bővülhetnek.

A Zenith becslése szerint a globális hirdetési kiadások 2021-ben elérik a 705 milliárd dollárt (220 998,2 milliárd forint), szemben a 2019-es 634 milliárd dollárral, továbbá 2024-re 873 milliárd dollárra emelkednek.

Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary médiaügynökségekért, így a Zenithért is felelős vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy

a járvány felgyorsította azokat a trendeket, amelyek már korábban is alapjaiban alakították át a gazdaságot, és ez a jövőben várhatóan nem is változik; bár a digitális átalakulás lelassulására lehet számítani.

Ami a teljes piacot illeti, különösen a kiskereskedelmi médiahirdetések felfutása figyelhető meg, azon belül is az e-kereskedelmi platformokon megjelenő display vagy search hirdetéseké.

A Zenith arra számít, hogy 2021 és 2024 között a leggyorsabb növekedés Közép- és Kelet-Európából, valamint a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkezik, átlagosan 12,2 százalékos, illetve 10 százalékos éves növekedési rátával. A leglassabb, évi 5,3 százalékos növekedést Nyugat-Európa érett piacairól várják.

Tovább olvasom