Kövess minket!

Marketing

Új tulajdonosok a Red Lemon Mediánál

Új ügyfelekkel is bővült a portfólió.

Részesedést vásárolt a tavaly tizedik születésnapját ünneplő Red Lemon Mediában a We are PR, Hajagos Rita és Nagy Péter cége. Az ügynökséget továbbra is közösen irányítják a tulajdonosok. A szakmai vezetést Farkas Franciska Hajagos Ritával együttműködve látja el, Nagy Péter felel a cég pénzügyi és infrastrukturális vezetésért, a cég alapítója, Rubin Kata – ahogyan az elmúlt években is – elsősorban szakmai tanácsadóként, stratégiai kérdésekben támogatja a működést.

Hajagos Rita az elmúlt években Prágában, a Nike közép-európai központjában dolgozott. Ezt megelőzően a Nike hazai marketingcsapatát vezette, és dolgozott a Motorolánál is PR-vezetőként.

Nagy Péter közel egy évtizedig a Concorde munkatársa volt, az utóbbi években pedig sportrendezvény szervező vállalkozását irányította.

Az új tulajdonosokkal egy időben két csoportvezető account és több új kolléga is csatlakozott az ügynökséghez. Bővült a rendezvény- és social portfólió, a tavalyi év zárásaként pedig a cég megnyerte az amerikai Prologis PR-tenderét. A Progolis mellett 2016-tól a cég látja el a Nike hazai PR-feladatait, valamint a Kiosk és a Babel Budapest éttermek, a Kovács Borház és a Paramount Channel kommunikációját.

Rita és Péter érkezésével igen fontos mérföldkőhöz jutottunk azon az úton, ahol 10 éve elindultunk. Az elmúlt időszakban minden tervünket teljesítettük, sőt túlteljesítettük. Nagyon jó éveket zártunk, az árbevételünk évről évre ugrásszerűen nőtt, bővült az ügyfélkör, olyan munkákat sikerült letennünk az asztalra, amelyekre úgy érzem, méltán lehetünk büszkék. Miután hisszük, hogy a növekedés útjába nem szabad állni, és hogy a jó is jobbá tehető, ezért tulajdonostársammal, Franciskával az elmúlt évben folyamatosan azon dolgoztunk, hogy végrehajtsuk az ehhez szükséges szervezeti fejlesztést.

– mondta Rubin Kata, a Red Lemon Media alapítója.

Örülök, hogy újra itthon dolgozhatok, s nagyon hiszek a piacban, a csapatunkban és ügyfeleinkben, az előttünk álló lehetőségekben. Terveink szerint az új felállásban a Red Lemon Media olyan piaci szereplővé válik a közeljövőben, amely a hazai kommunikációs piacon túl, a régióban, sőt nemzetközi porondon is megállja a helyét. Szolgáltatásainkat olyan új elemekkel bővítjük a digitális média és személyreszabott kommunikáció területén, amelyek jelenlegi és jövőbeni ügyfeleink kiszolgálásában új szintre emelik a PR fogalmát

– tette hozzá Hajagos Rita.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom