Kövess minket!

Marketing

Új név, új ügyfelek a PR-Agent Communications-nél

Mozgalmas hónapok állnak a PR Agent Kft. munkatársainak háta mögött. A 15 éve alakult ügynökség nevet és arculatot váltott, valamint további szoláltatásokkal és ezzel együtt új ügyfelekkel bővítette tevékenységi körét.

A 2018. vége óta PR-Agent Communications-ként működő cég névváltásával a megváltozott szolgáltatásaira utal, hiszen már nem csak PR ügynökségi feladatokat lát el, hanem erős stratégiai fókuszú ügynökségként átfogó megoldásokat nyújt ügyfeleinek. A cégvezetés egy stabil digitális PR lábat alakított ki a szervezeten belül, olyan erős account bázissal, amelynek tagjai nem csak a hagyományos PR megoldásokat ismerik kiválóan, de otthonosan mozognak a folyamatosan változó digitális világban is. Így a cég ügyfeleinek a brand kommunikációtól kezdve, a tartalomfejlesztésen át a hagyományos és digitális kommunikációig számos kreatív, előremutató megoldást kínál – áll közleményben.

A tevékenységek körének bővítése hamar meghozta a sikert, hiszen 2019. februárjában a Volvo Hungária Kft. a PR-Agent Communicationst választotta ügynökségének. A közös munka keretében a PRA csapata kezeli nem csak a Volvo Trucks, de a Renault Trucks social media felületeit, valamint digitális PR kampányok kidolgozását is végzi. Az elkövetkező egy évben sor kerül majd online tartalmak gyártására, a Volvo Trucks magyarországi fennállásának 20. évfordulójának megünneplésére és a szakmai sajtóval karöltve a jövő szállítmányozási kérdéseinek megválaszolására is.

„A haszonjárművek nagyon érdekes világ, de speciális terület is egyben, hiszen a B2B egyes területeken korlátoz, másokon pedig hihetetlen lehetőségeket nyit ki. Olyan ügynökséget kerestünk, aki friss szemmel tud közelíteni a szakmánkhoz, ráérez a hangulatára és saját ötleteivel is gazdagítja a kommunikációnkat. A szakmaiság, mint alapfeltétel mellett az is fontos számunkra, hogy igazán értsük egymást, működjön a ‘kémia’ ügynökség és ügyfél között. Úgy gondoljuk, megtaláltuk a megfelelő partnert” – mondta Váncsodi Réka a Volvo Hungária Kft. marketingkommunikációs és PR menedzsere.

Az ügynökség csapatának nem lesz új terep az autóipari kommunikáció világa, hiszen immáron 4 éve a PR-Agent Communications a Magyar Suzuki Zrt. ügynökségi körének egyik meghatározó szereplője. A Magyar Suzuki Zrt. 2019-ben több körös tendermunka után újra szerződött a céggel, amelynek értelmében a PR-Agent Communications termék-, hálózat- és flottakommunikációban dolgozik együtt a vállalattal.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom