Kövess minket!

Marketing

Új arculatot kapott a sonka.hu

Modernizált arculattal és megerősített branddel indult el július első napjaiban a sonkás webshop.

Hosszú ideje tervezte már egy webshop elindítását Gódor András, közismertebb nevén a Fény utcai piaci Sonkás, akinek a koronavírus-járvány és a kijárási korlátozások ideje alatti tapasztalatok adtak egy löketet álmai megvalósításában. A Modernity Marketing feladata adott volt: a már meglévő erős arculathoz egy modern piacteret társítani.

Szabó Gabriella, a cég alapító-vezérigazgatója arról beszélt, régóta együttműködnek Gódor Andrással, ami nagyban megkönnyítette az egyébként sok ötletelést és aprólékos munkát igénylő projektet. „Minden úgy kezdődött, hogy Andrásnak visszamondás miatt túlrendelése keletkezett mozzarellából, a több mint száz kilogramm sajtot pedig néhány óra alatt eladtuk egy Facebook-posztnak köszönhetően. Sokat elárult, hogy néhány óra alatt több mint 53 ezer embert ért el a bejegyzés és több, mint kétszáz megosztás volt rajta. A járvány alatt aztán a házhozszállítás is beindult, és a tapasztalatok egyértelműen validálták az online vásárlói igényt” – fogalmazott.

„Az elmúlt hónapokban közel négyszáz terméket fotóztunk be, és heti mérföldkövekben haladtunk a projekt megvalósítása felé. Rengeteg időt töltöttünk az adatkezelési szabályok megfelelő adoptálásával, hogy minden jogszabályi követelménynek megfeleljen az oldal. Mivel adott volt a piros-fehér-olívazöld arculat, ezért azt modernizáltuk, és a közismert logón András kérésére nem változtattunk” – mesélte Szabó Gabriella.

A Modernity Marketing alapító-tulajdonosa hozzátette, a kreatív részletekre nagyon nagy hangsúlyt fektettek. Példaként említette, hogy az illusztrációk elkészítésekor a rajzolt formákkal megtartották a tradicionális elemeket, de mellette modernizálták is azokat. Mindent úgy próbáltak kialakítani, hogy az tükrözze a Sonkás vásárlóközeli szemléletét, valamint azt is, hogy az üzlet értéket képvisel. „Összehangoltuk az apró részleteket, hogy mindenhol legyen egy kis jellegzetesség elrejtve. Ilyen volt például a megfelelő font kiválasztása is, ami passzol egy sonkás webshop designjához. Andrással két éve dolgozunk együtt, és ilyenkor derült ki, hogy valójában, milyen jól is ismerjük őt, a márkájának üzenetét, értékét, ami a munkánkat is nagyban leegyszerűsítette. A vírus ellenére úgy gondolom, hogy az egész csapatunk összhangban volt és dicséret illet mindenkit aki a projekten dolgozott, főleg Bencét a webfejlesztőnket” – magyarázta.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom