Kövess minket!

Marketing

Új arculat és vezérigazgató az Actionnél

A digitális PR iránti megnövekedett ügyféligény – amely minden fejlődő térséget jellemez – lendületet adott a PR stratégiák újragondolásához.

Chris Christodoulou

Az Action Global Communications csoport bemutatta új arculatát, amelynek egyszerűsége és letisztultsága a vállalat stratégiai átalakulását tükrözi. Ezzel párhuzamosan a vállalatcsoport irányítását, a vezérigazgatói pozíciót Chris Christodoulou vette át a leköszönő alapító-vezérigazgatótól, Tony Christodouloutól.

A vállalatcsoport – amely a kezdetektől a fejlődő piacokra összpontosított – 45 évvel ezelőtt alakult meg. Az eltelt időszak alatt az Action az orosz piac, a FÁK-államok, a Baltikum, Kelet-Európa, a Balkán-térség, a Közel-Kelet és Észak-Afrika egyik vezető, független kommunikációs ügynökséghálózatává nőtte ki magát. Az utóbbi években az említett térségekben egyre növekvő kereslet mutatkozott a digitális technológiák alkalmazása iránt, és ennek megfelelően a PR-szolgáltatásokban is megváltoztak a hangsúlyok.

Az új arculat egyszerű és modern megjelenése azt a hatékony és hatásos kommunikációt jeleníti meg, amelyet az Action több mint 40 országban nyújt ügyfelei számára – írja a csoport közleménye. De változott az arculat azért is, mert a klasszikus PR-megoldások kiegészültek az Action Digital brand digitális szolgáltatásaival.

Chris Christodoulou, az Action Global Communications vezérigazgatója szerint „az Action PR-szolgáltatásai a klasszikus PR-tevékenységekben gyökereznek, de látjuk a piacainkon az egyre növekvő igényt a technológiai váltásra és a digitális kommunikáció meghonosítására. Azt tapasztaljuk, hogy ügyfeleink egyre nagyobb szerepet szánnak a digitális kommunikációnak ügyfeleik és partnereik elérésében. Az Action Digital szolgáltatásai személyre szabott megoldásokat kínálnak, a digitális kommunikáció portfóliónk szerves részévé vált.”

Az Action cégcsoport amellett, hogy szorosan együttműködik a már meglévő kommunikációs partnerirodáival, kulcsközpontokat hozott létre Dubajban, Oroszországban, Kazahsztánban, Cipruson, Algériában, valamint Belgiumban. Ezen központokban digitális szakértők és kreatív munkatársak támogatják a helyi kampányok stratégiai felépítését és lebonyolítását.

„Számos multinacionális vállalat található az ügyfeleink között, ezért nem győzzük hangsúlyozni a helyi irodák és a helyi szakértők tudásának, helyismeretének fontosságát” – tette hozzá Christodoulou. „Kulturális szempontból is rendkívül színes képet mutatnak a különböző térségek.

A célunk az, hogy sikeres és eredményes PR-szolgáltatásokat biztosítsunk ügyfeleinknek a legváltozatosabb körülmények között is.”

Oláh Csilla, az Action cégcsoport magyarországi partnerirodája, az Action Heller Consulting ügyvezetője hozzátette: „A magyar piacon is egyre több vállalat ismeri fel azt, hogy komoly versenyelőnyre tehetnek szert, ha a hagyományos és a digitális marketing eszközeit egyesítik. Az Action csoporttal a háttérben éppen ezt tudjuk megadni ügyfeleinknek, és konzekvens, integrált kommunikációval tudjuk támogatni a legambiciózusabb üzleti elképzeléseket is, legyen szó helyi kampányról vagy országhatárokon átnyúló nemzetközi projektekről.”

Az Action Heller Consulting 2001-ben alakult, 2007 óta tagja az Action csoportnak. Referenciái közé tartoznak energiaipari, gyógyszeripari, pénzpiaci, informatikai és irodatechnikai multinacionális vállalatok, de számos európai uniós projekt kivitelezésében is közreműködik.

Marketing

Hónapról hónapra ötszázféle új tévéreklámot sugároztak az első félévben

Hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálták, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Havonta ötszáz, még nem látott tévéhirdetés kerül a nézők szeme elé, a teljes reklámmennyiségnek pedig több mint a felét továbbra is az újak teszik ki – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén elfogadott, az idei első félévet vizsgáló tanulmányából, amelynek részleteiről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága közölte:

a hatóság hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálta, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Az újonnan közzétett reklámok a teljes reklámmennyiség több mint felét (55,6 százalék) tették ki, ami kevéssel meghaladta a tavalyi időszak eredményét (51,9 százalék).

A legtöbb (43 százalék) új reklámot az általános szórakoztató csatornákon (ilyen többek között a Viasat3, a Cool TV, a Comedy Central vagy az AXN) láthatták a nézők – írták.

A korábbi év azonos időszakával összevetve az új reklámokat továbbra is a kereskedelmi szektor dominálja (39,3 százalék kontra 41,6 százalék). A gyógyhatású készítmények (12,7 százalék), az élelmiszer (7,7 százalék), a szolgáltatás (4,4 százalék) és a szépségápolás (5,1 százalék) részesedése egyaránt felülmúlta a szabadidőszektorét (4,2 százalék), amely évek óta visszaszorulóban van – sorolták a közleményben.

A hangsúlyozottan hazai terméket, szolgáltatást népszerűsítő reklámszpotok aránya a tavalyi azonos időszakhoz képest számottevően (4,9 százalékról 6,4 százalékra) emelkedett – tették hozzá.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary új nagyköveteit

Az ország legszeretnivalóbb, legizgalmasabb kezdeményezéseit és vállalkozásait díjazzák.

Közzétéve:

Borítókép: a Highlight of Hungary nagykövetei és csapata

A Highlights of Hungary-ra a nagykövetek kategóriák nélkül jelölik azokat a kiemelkedő magyar teljesítményeket, amelyek közül egy a közönség-, egy pedig a nagyköveti díjat kaphatja meg februárban – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

“Tavaly az előzetes várakozásainkat messze felülmúlta az egész évad iránti érdeklődés. A nagykövetek a maguk területén rendkívül eredményes szereplők, önazonosnak érzik a Highlights of Hungary célját, hogy népszerűsítsék az elismerés kultúráját”

– idézte a közlemény Oláh Zsanettet, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatóját.

Az idei nagykövetek között van Bagossy Norbert Fonogram-díjas zenész, énekes, a Bagossy Brothers Company alapítója; Trunk Tomi YouTuber, Z generáció szakértő; Nagy Viktor olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó kapus; Mádai Vivi televíziós műsorkészítő, a Mokka műsorvezetője; Trellay Levente, a 100sparks alapítója, a Telep és a Telep Galéria, valamint a Budapest Bägel alapítója; Gém Péter, a Dorko márka és a Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központ alapítója; Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője; Margaret Ann Dowling, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Brand Irodájának vezetője; Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és felesége, Máthé Zsuzsa újságíró, a Szent István Intézet kommunikációs vezetője; valamint a Highlight of Hungary csapata.

A jelöltek listája januárban válik nyilvánossá, ezt követően februárban szavazhat a közönség. Ekkor dől el, hogy idén mely személyek, vállalkozások vagy társadalmi kezdeményezések kapják a Highlights of Hungary elismerést.

Októberben és novemberben a közönség is beleszólhat a jelöltállításba: a Highlights of Hungary Facebook-oldalán kommentben, valamint Instagram-oldalán is bárki felhívhatja a nagykövetek figyelmét a számukra fontos személyekre és vállalkozásokra.

A 2013-ban alapított, független Highlights of Hungary célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré.

Tovább olvasom

Marketing

Hosszabbít Az Év Honlapja

Meghosszabbított nevezési határidővel 2021. november 8. éjfélig várják a jelentkezéseket az online szakma legrangosabb díjára.

Közzétéve:

A legjobb honlapokat, applikációkat, rendezvény oldalakat, blockchain, digitális marketing- és technológiai megoldásokat 28 kategóriában várja a szakmai zsűri.

“Az elmúlt év óriási léptékű digitalizációja és fejlesztési volumene kiterjesztette a digitális marketinget, ezért a kategóriák is tovább bővültek a Hungarikum és az Ipari weboldalak lehetőségeivel – közölték a szervezők. A Hungarikum kategóriát idén az Agrárminisztérium közreműködésével hirdetjük meg, melyben a díjak nyerteseit a szakmai elismerés mellett pénzjutalom is megilleti. A jubileumi évben a honlapokon kívül a digitális, fintech és technológiai fejlesztések kerülnek a középpontba. A Pénzügyminisztériummal és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen hívtuk életre ‘Az Év Technológiai megoldása’ kategóriát, ahol a nyertesek a díj megszerzésével pénzbeli nyereményre is számíthatnak” – mondta Varga István László, a pályázat alapítója.

Az Év Honlapja az elmúlt 19 évben 5.000 versenyzője közül, több, mint 750 díjat adhatott át a magyar marketingeseknek, programozóknak és a vállalkozások vezetőinek. Az idei jubileum alkalmával arra biztatják a pályázókat, hogy legyenek merészek és nevezzék be friss munkáik gyümölcsét a 28 kategória valamelyikébe.

A bírálati szempontok között fontos szerepet játszik a dizájn, a kreativitás, a felhasználói élmény és a reszponzivitás, valamint nagy figyelmet fordítanak a kategóriának megfelelő tartalomra is. Érdemes minél hamarabb nevezni, hiszen ez előnyt jelent a közönségszavazatok gyűjtésében.

Az ünnepélyes díjátadóra és a jubileumi koccintásra terveink szerint december elején kerül sor.

Pályázni november 8-án éjfélig az www.azevhonlapja.hu oldalon lehet weboldallal, applikációval, blockchain, marketing vagy technológiai megoldással, közösségi vagy kreatív kampánnyal.

Tovább olvasom