Kövess minket!

Marketing

Tizedével bővül a digitális közterületi költés

Három évig gyengélkedett a szegmens világszerte, de a világbajnokság, az olimpia és bizonyos kulcspiacok erősödése megtette a hatását.

Idén 11 százalékkal nőhet a digitális közterületi költés, ami egészen jó hír a három évig tartó lassuló bővülés után. A PQ Media szerint elsősorban a nagy sportesemények, néhány szektor, így például az egészségügy erősödő költése és néhány kulcspiac, köztük Ausztrália új erőre kapása áll a pozitív fejlemények mögött.

Tavaly 9,3 százalékkal bővült a szegmens, így a piac elérte a 8,86 milliárd dollárt globálisan. Ez annak ényében nem is olyan rossz, ha megnézzük, hogy a legfontosabb fejlett és feltörekvő piacok egyaránt számos politikai, gazdasági nehézséggel, kisebb-nagyobb válsághelyzetekkel szembesültek, és ezek jelentősen megmutatkoztak a költések alakulásában is.

Bár a költés lassuló ütemben nőtt 2013-ban, a cég elemzése szerint ez nem igaz a digitális közterületi eszközökkel töltött időre, az ezekhez kapcsolódó fogyasztói kontaktusok számára. A fogyasztók heti átlagban 14 percet töltöttek ezen reklámeszközökkel, ami 7,2 százalékkal több, mint 2012-ben, és ugyanolyan arányú bővülés, mint egy évvel korábban. A növekedés motorját az újonnan kialakított eszközök jelentették, amelyek az oroszországi téli olimpiához és a brazíliai foci vb-hez köthetőek elsősorban.

Az idei várakozások jobbak globális szinten, ám a mérést, a sztenderdizálást, a tervezési és vásárlási rendszerek hatékonyabbá tételét, illetve a gazdaságos hálózatméret elérését érintő kihívások nem oldódnak meg egy csapásra – figyelmeztet a PQ Media.

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom