Kövess minket!

Marketing

Televíziós- és médiajogok itthon és külföldön

Február 10-én a MOM Kulturális Központban rendezik a 3. Nemzetközi Sportmenedzsment Konferenciát, mely a sport üzleti kérdéseivel foglalkozik.

A szakmai találkozón a sportipar alakítói megbeszélik a mindennapokat, a jövőt érintő kérdéseket és a legfontosabb szakmai trendeket. A rendezvény idén a sportmédiával foglalkozik.

Korábban a sport szereplőinek nagyobb érdeke fűződött ahhoz, hogy képernyőre kerüljenek, mintsem a műsorszolgáltatónak, hogy megszerezze a közvetítés jogát. Ma már néhány sportág esetében az értékesített vagyoni értékű jogok – köztük a közvetítési- és egyéb médiajogok – komoly súllyal szerepelnek. A rendezvény az alábbi témaköröket fogja át:

  • Melyek a legértékesebb sportmédia jogok?
  • Melyek a legfontosabb innovációs trendek a sportmédia-tartalom előállítás terén?
  • A tartalomszolgáltatók mekkora összegeket költenek a nagy sportesemények közvetítési jogainak megvásárlására?
  • Mekkora (reklám) bevétel realizálható egy-egy jelentősebb sporttartalom sugárzása kapcsán?
  • Milyen kreatív ötletek vannak arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet egy sportolót, csapatot sikeresen médiaképessé tenni?

Helyszín: MOM Kulturális Központ Színházterem (1124 Budapest, Csörsz utca 18.)

Időpont: 2015. február 10. szerda 09:30-14:30

A rendezvényen Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkártól képet kapunk a Magyar Kormány sportfejlesztésekkel és sportmenedzsmenttel kapcsolatos elképzeléseiről, terveiről.

Hazánk legtöbb nézőt vonzó látványsportágakat képviselő szakszövetségi vezetői – labdarúgás, jégkorong, kézilabda, vízilabda, kajak-kenu bemutatják, hogy milyen elveket vallanak a közvetítési jogok értékesítésének gyakorlatában, mekkora az éves költségvetésből a médiajogok értékesítéséből származó bevétel, illetve milyen utak állnak rendelkezésre a médiajogok értékesítéséből álló bevétel növelésére. Dr. Gudra Tamás, az MLSZ gazdasági igazgatója azt mutatja majd be, hogy a futballhoz kapcsolódó vagyoni értékű jogok egységes kezelésével, hogyan lehet olyan gazdálkodást folytatni, amely javítja a klubok versenyképességét. Sz. Nagy Tamás, a Nemzeti Sport főszerkesztő-helyettese azt tárja majd a közönség elé, hogy milyen innovációs trendek vannak a sporttartalom-előállítás terén, hogyan kell megszólítani és az elköteleződését növelni a sporttémák iránt érdeklődőnek.

A hazai sporttelevíziózás piacának egyik meghatározó szereplője, az M4 Sportcsatorna frissen kinevezett sportigazgatója, Héder Barna arról beszél majd, hogy melyek a legértékesebb sportmédia-jogok és mekkora összegeket éri meg elkölteni a nagy sportesemények közvetítési jogainak megvásárlására. A Sport1TV, DigiSport, Eurosport képviselői egy kerekasztal-beszélgetés keretében megvitatják, hogy milyen tartalmi trendeket látnak ezen a piacon.

Vörös Csilla, a Nielsen Közönségmérés ügyvezetője abba enged majd betekintést, hogy milyen mértékben változtak meg a sporttípusú műsortartalmakkal kapcsolatos nézői szokások.

Takács Ákos, a Red Bull magyarországi marketingvezetője arról tart majd előadást, hogy a cég márkázott tartalom alapú kommunikációjában milyen sporthoz köthető aktivitásaik vannak.

A konferencia zárásaként közismert sportolók – Nagy László, az MVM Veszprém KC kézilabdázója, Németh Dorottya fitnesz világbajnok, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, és Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó – beszélnek majd arról, hogy hogyan kell ismertséget építeni, a média milyen hozzáadott értéket jelent a sportoló piaci értéknövekedésében.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom