Kövess minket!

Marketing

Sztárinfluencerekkel debütál az Influencer Festival

Olyan világmárkák és brandek álltak be az első hazai Influencer Festival mögé, mint a Coca-Cola Company és a Post for Rent, akik meghatározó szereplői és elkötelezett hívei az influencer marketingnek.

Dukai Regina, Iszak Eszti, Mádai Vivien, Lilu, Epres Panni, Annoni Zita, Rubint Réka, Wossala Rozina, Erdélyi Mónika, Puskás Peti, Király Viktor, Berki Krisztián, Csecse Attila, Pamkutya, Szirmai Gergely, Molnár Nini, Sass Dániel – sztárelőadókkal készül a véleményvezérek első szakmai fesztiválja, ahol a Coca-Cola Stage-en többek között a felsorolt hírességek is betekintést nyújtanak a véleményvezér-, vagy befolyásoló marketing rejtelmeibe, lehetőségeibe és jövőjébe.

Influencer Festival

A több mint 100 influencert és brandet felvonultató eseményt szervező Hinora Group Reklámügynökség a Red Lemon Media ügynökséggel, valamint a Post for Renttel együtt elkötelezettek az influencerek szakmai támogatásában és az influencer marketing helyes gyakorlatainak elterjedésében.

Csiszár Gergő

“2018-ban nem arról kell beszélni, hogy fontos-e az influencer marketing, hanem arról, hogyan éljünk az influencer marketing adta lehetőségekkel. Vezető influencer marketing platformként több, mint 25.000 regisztrált véleményvezérrel és több, mint száz nemzetközi márkával bizton állíthatjuk: izgalmas és apadni nem szándékozó területre léptünk, ahol az adatvezerélt, deep és machine learning folyamatok elemzése egyre kritikusabbá válik. Az Influencer Festival kiemelt partnereként nemcsak képviseletet, de irányvonalat is szándékozunk adni a hazai és nemzetközi influencer marketing területén” – nyilatkozta Csiszár Gergő, a Post for Rent ügyvezetője. Az előadások és kerekasztal beszélgetések résztvevői között hazánk legnépszerűbb hírességei, vezető influencerei, top marketingvezetői, márkatulajdonosai, valamint top micro-influencerei mellett a Special Effects Media, a Bug TV, a Creatinsta, az Armadillo Kreatív Ügynökség, a NuHeadz Talent Management, a POME, valamint egy nemzetközi influencer ügynökség is szerepelnek.

A Brand Zone színpadán olyan világmárkák képviselői osztják meg tapasztalataikat az influencer marketingről, mint a Coca-Cola Company, valamint többek között az Adidas, a H&M, a Hell Energy, a JEEP, a Mercedes-Benz Hungary, a Red Bull, a Rossmann, a Sloggi és az UNICEF.

Szűcs Judit

„A Coca-Cola Company volt az első nagyvállalat, amely Magyarországon influencer kommunikációval kezdett foglalkozni, és azóta folyamatosan együtt dolgozunk hazánk legelismertebb influencereivel. Kiválasztásukkor a legfontosabb szempontjaink a hitelesség és a márka stílusához, üzeneteihez illő személyiség, de mindemellett figyelembe vesszük az influencerek médiaértékét is. Együttműködésünk során pedig a partneri viszony fenntartására, illetve arra törekszünk, hogy egymástól is tanulhassunk. Célunk mindezekkel az, hogy a lehető legnagyobb elérést biztosíthassuk a márkánkat hűen képviselő influencerek által. Az Influencer Festival nagyon hasznos kezdeményezés ebben a témában, örömmel állunk a rendezvény mellé ezüst fokozatú támogatóként” – mondta Szűcs Judit, a Coca-Cola Magyarország kommunikációs vezetője. Az esemény impulzív programokkal és az első állatbarát szakmai fesztiválként a legnépszerűbb állati influencerekkel várja az érdeklődőket.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom