Kövess minket!

Marketing

Számít a véleményed! – Hogyan hatott a munkakedvedre a járványhelyzet?

Töltsd ki te is a Lounge Group, a Médiapiac és a Századvég közös kérdőívét és segítsd a szakemberek munkáját, hogy mielőbb megértsék a pandémia miatt kialakult helyzetet, és reagálni tudjanak a változásokra!

Jelenleg még nem tudunk mindent a pandémia munkaerőpiacra gyakorolt hatásairól, azt azonban látjuk, hogy míg 2020 telén 3,5%, addig 2020 tavaszára 4,1%-ra nőtt a munkanélküliségi ráta hazánkban a KSH adatai szerint. Különböző területek, például a kommunikációs szakma már a járványhelyzet előtt is küzdött a megfelelő szakemberek hiányával. Most, a 2020-as nyári időszakban pedig látható, hogy a vírus következtében jelentősen megugrott az álláskeresők és az inaktívak aránya.

Na, de mit kezd a HR vagy a vállalatvezetői oldal a kialakult helyzettel?

“Elképzelhető, hogy a pandémia lehet a munkahelyi elégedettség új próbaköve. Meglehet, hogy míg a korábbi munkaerő-hiányos helyzetben az értékes munkaerő megtartásán, a fluktuáció visszaszorításán volt a hangsúly, jelenleg a fókusz máshova kerülhet munkáltató és a munkavállaló kapcsolatában” – mondja Hidvégi Krisztina, Lounge Group-on belül működő New Land Media médiaigazgatója, aki kíváncsian várja a Lounge Group, a Médiapiac és a Századvég legújabb hiánypótló felmérésének eredményeit.

„A kutatásunkban olyan kérdésekre keressük a választ, amelyekből kiderül, hogyan hatott a fiatalokra a járvány vagy, hogy a Z generációs job hopperek szerényebbek, óvatosabbak lettek-e a munkakeresés tekintetében” – tette hozzá dr. Pillók Péter, a Századvég Alapítvány Társadalomtudományi Kutatócsoportjának igazgatója.

Töltsd ki te is a kérdőívünket és segítsd a szakemberek munkáját, hogy mielőbb megértsék a kialakult helyzetet, és reagálni tudjanak a változásokra!

https://www.surveygizmo.eu/s3/90263993/Munkakorulmenyek-valtozasa

A mindösszesen öt perces, névtelen és regisztráció nélküli felmérésen 2020. augusztus 24. és 2020. szeptember 2. között oszthatod meg saját álláspontodat.

A kutatás eredményei elsőként 2020. szeptember 17-én, a Marketing Summit konferenciáján debütálnak, ahol Hidvégi Krisztina, a New Land Media médiaigazgatója a legfrissebb adatokkal alátámasztott előadásában járja körül a helyzetet.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom