Kövess minket!

Marketing

Sorjáznak az Oroszlánok

A Média kategória nagydíjának győztese az isztambuli Y&R Team Red, a legtöbb médiadíjat a MediaCom vihette haza.

A Promóció & Aktiváció kategória 3196 nevezője között 117 oroszlánt osztottak ki. A Nagydíjat a Grey London kapta a brit Volvo Lifepaint című kampányáért, melynek kapcsán a kreativitás mellett az emberiességhez való pozitív hozzájárulást emelte ki a zsűri.

A Direct Lions 2813 nevezőjéből 83 kapott díjat. A Grand Prix a Grey New York-hoz került a Volvo Interception kampányáért, mely a Superbowl egyik legnagyobb visszhangot kiváltott reklámja volt.

Mobil kategóriában 1246 nevezés érkezett és 57-et díjaztak. Nagydíjas a Google Mountain View a Google Cardboardért, amely „demokratizálta a virtuális valóságot”.

Sajtó kategóriában 4470 indulóra 79 Oroszlán jutott. A Grand Prix-t a The Community/La Communidad Miami Buenos Aires városának készített sorozata vitt el „frissességéért, eredetiségéért és kreatív bátorságáért”, a komfortzónából való kilépésért.

A nemek közti hátrányos megkülönböztetés ellen küzdő kampányok között nyolc Glass Liont osztottak ki. Közülük a fődíjas a BBDO India Procter & Gamble számára készített „Touch the Pickle” kampánya lett. Az indoklás szerint egy olyan hirdetőről van szó, amelynek nem csupán társadalmi felelőssége, de üzleti érdeke is a kérdés előmozdítása, és ezzel a világ egyik legkonzervatívabb piacán is eredményeket tudott elérni.

A 131 Közterületi díj közül a zsűri saját elmondása szerint könnyedén választotta ki a nagydíjast: az Apple Cupertino az iPhone 6 bevezetését támogató „World Gallery” kampányban az innováció és az egyszerű gondolkodás ötvözetét szereték.

A Kreatív hatékonyság kategória újabb elismerést hozott a Forsman & Bodenfors Volvo kamionok számára készített „Live Test Series” sorozatának, amelyben az elhíresült Jean Claude van Damme-féle spárgázós film is szerepelt. A kategóriában ezen kívül további 16 díjat osztottak ki.

A 79 PR-díj közül Grand Prix-t nyert az MSL Group NY és a Leo Burnett Toronto által a Procter & Gamble Always márkája számára készített, a hazai szakmai médiában is visszhangot kiváltott #Like a Girl kmpánya.

Média kategóriában 80 oroszlán talált gazdára: nagydíjas az isztambuli Y&R Team Red Vodafone számára készített „Vodafone Red Light Application / Between Us” kampánya, melynek esetében a vállalati kampányok legjobb tulajdonságai és a civil kezdeményezések kreativitásának ötvözetét, valamint a technológiaközpontúságot emelte ki a zsűri. A legtöbb média-oroszlánt, szám szerint hatot (négyet vezető és kettőt partnerügynökségként) a MediaCom nyerte.

A hazai díjazottakról itt írtunk.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom