Kövess minket!

Marketing

Sorjáznak az Oroszlánok

A Média kategória nagydíjának győztese az isztambuli Y&R Team Red, a legtöbb médiadíjat a MediaCom vihette haza.

A Promóció & Aktiváció kategória 3196 nevezője között 117 oroszlánt osztottak ki. A Nagydíjat a Grey London kapta a brit Volvo Lifepaint című kampányáért, melynek kapcsán a kreativitás mellett az emberiességhez való pozitív hozzájárulást emelte ki a zsűri.

A Direct Lions 2813 nevezőjéből 83 kapott díjat. A Grand Prix a Grey New York-hoz került a Volvo Interception kampányáért, mely a Superbowl egyik legnagyobb visszhangot kiváltott reklámja volt.

Mobil kategóriában 1246 nevezés érkezett és 57-et díjaztak. Nagydíjas a Google Mountain View a Google Cardboardért, amely „demokratizálta a virtuális valóságot”.

Sajtó kategóriában 4470 indulóra 79 Oroszlán jutott. A Grand Prix-t a The Community/La Communidad Miami Buenos Aires városának készített sorozata vitt el „frissességéért, eredetiségéért és kreatív bátorságáért”, a komfortzónából való kilépésért.

A nemek közti hátrányos megkülönböztetés ellen küzdő kampányok között nyolc Glass Liont osztottak ki. Közülük a fődíjas a BBDO India Procter & Gamble számára készített „Touch the Pickle” kampánya lett. Az indoklás szerint egy olyan hirdetőről van szó, amelynek nem csupán társadalmi felelőssége, de üzleti érdeke is a kérdés előmozdítása, és ezzel a világ egyik legkonzervatívabb piacán is eredményeket tudott elérni.

A 131 Közterületi díj közül a zsűri saját elmondása szerint könnyedén választotta ki a nagydíjast: az Apple Cupertino az iPhone 6 bevezetését támogató „World Gallery” kampányban az innováció és az egyszerű gondolkodás ötvözetét szereték.

A Kreatív hatékonyság kategória újabb elismerést hozott a Forsman & Bodenfors Volvo kamionok számára készített „Live Test Series” sorozatának, amelyben az elhíresült Jean Claude van Damme-féle spárgázós film is szerepelt. A kategóriában ezen kívül további 16 díjat osztottak ki.

A 79 PR-díj közül Grand Prix-t nyert az MSL Group NY és a Leo Burnett Toronto által a Procter & Gamble Always márkája számára készített, a hazai szakmai médiában is visszhangot kiváltott #Like a Girl kmpánya.

Média kategóriában 80 oroszlán talált gazdára: nagydíjas az isztambuli Y&R Team Red Vodafone számára készített „Vodafone Red Light Application / Between Us” kampánya, melynek esetében a vállalati kampányok legjobb tulajdonságai és a civil kezdeményezések kreativitásának ötvözetét, valamint a technológiaközpontúságot emelte ki a zsűri. A legtöbb média-oroszlánt, szám szerint hatot (négyet vezető és kettőt partnerügynökségként) a MediaCom nyerte.

A hazai díjazottakról itt írtunk.

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary idei jelöltjeit

Közöttük miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön az egyik jelölt, a vajdasági RTV 2-es csatornája környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozatának, a Zöldgömbnek a csapata, középen Gazsó Orsolya, a produkció ötletgazdája, gyártója és rendezője, forrás: Highlights of Hungary

A Highlights of Hungary a

Hass, alkoss, gyarapíts!

felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönségnek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek – Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor, Trunk Tamás, Bagossy Norbert, Gém Péter, Mádai Vivien, Trellay Levente, Margaret Ann Dowling, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Nagy Viktor, Nagy Anna – a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

A jelöltek között civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is szerepelnek.

A jelöltek teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

A szavazás február elején kezdődik és két hétig tart, a díjátadót online rendezik február 24-én. A díjazottak idén is 2-2 millió forintban részesülnek.

Tovább olvasom

Marketing

Bő 9 százalékkal nőhet idén a globális hirdetési piac

Ezen belül a közösségi média bővül a leggyorsabban.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A globális hirdetési piac idén 9,1 százalékkal bővülhet; a növekedés üteme a következő években lassulni fog; a leggyorsabban növekvő szegmens a közösségi média lesz, átlagosan 14,8 százalékos éves növekedési rátával, amelyet szorosan követ az online videó 14 százalékkal, a fizetett keresés évente 9,8 százalékkal, a rádió és a televízió kismértékben, 2,2 százalékkal, illetve 1,4 százalékkal bővül, míg a nyomtatott sajtó 4,7 százalékkal csökken – tájékoztatta a Publicis Groupe-hoz tartozó Zenith digitális megoldásokat kínáló társaság nemrég kiadott jelentéséről szerdán az MTI-t.

A digitális reklámozás 2022-ben várhatóan meghaladja a globális hirdetési kiadások 60 százalékát, és 2024-re 65,1 százalékra növeli részesedését,

a digitális hirdetési kiadások 2022-ben 14 százalékkal növekedhetnek, amit 2023-ban 9 százalékos, 2024-ben pedig 10 százalékos növekedés követhet – olvasható a közleményben.

A globális hirdetési piac 2021-ben 15,6 százalékkal nőtt, egy évvel korábban pedig csökkentek a költések.

A közleményben kiemelték: a globális hirdetési kiadások 2023-ban 5,7 százalékkal, 2024-ben pedig 7,4 százalékkal bővülhetnek.

A Zenith becslése szerint a globális hirdetési kiadások 2021-ben elérik a 705 milliárd dollárt (220 998,2 milliárd forint), szemben a 2019-es 634 milliárd dollárral, továbbá 2024-re 873 milliárd dollárra emelkednek.

Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary médiaügynökségekért, így a Zenithért is felelős vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy

a járvány felgyorsította azokat a trendeket, amelyek már korábban is alapjaiban alakították át a gazdaságot, és ez a jövőben várhatóan nem is változik; bár a digitális átalakulás lelassulására lehet számítani.

Ami a teljes piacot illeti, különösen a kiskereskedelmi médiahirdetések felfutása figyelhető meg, azon belül is az e-kereskedelmi platformokon megjelenő display vagy search hirdetéseké.

A Zenith arra számít, hogy 2021 és 2024 között a leggyorsabb növekedés Közép- és Kelet-Európából, valamint a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkezik, átlagosan 12,2 százalékos, illetve 10 százalékos éves növekedési rátával. A leglassabb, évi 5,3 százalékos növekedést Nyugat-Európa érett piacairól várják.

Tovább olvasom