Kövess minket!

Marketing

Palkonyai gasztrokalandot népszerűsít az Armadillo

A rendhagyó körülmények miatt mindennél fontosabb a kommunikáció, a valós hazai turisztikai kommunikáció, látható, hogy minden szónak, üzenetnek fillére pontos hatása van” – mondta Arany Gábor, az Armadillo operatív igazgatója.

Az Armadillo végzi a Palkonyai Termelői Piac kommunikációját, online és offline marketingfeladatait.

Baranya Megye déli csücskében, a Villányi Borvidék festői környezetében, a Szársomlyó közelében lapul egy kis vendégszerető falu, Palkonya. Villány árnyékában vannak, de ahogy Blázsovics Attila, a Palkonyai Termelői Piac igazgatója, helyi borász mondja, ki lehet törni, csak meg kell mutatni az embereknek, hogy miért érdemes Villánynál még egy kicsit tovább haladni.

„A Palkonya Gasztro Falunak, benne a Palkonyai Termelői Piacnak a villányi árnyékból való kitöréshez, a vásárló, szálló, borkedvelő vendégek folyamatos felkutatásához, a vendég-vásárlókör biztosításához nagy szüksége van az elhivatott, segíteni szándékozó reklámszakemberekre. Szövetkezetünk egy ilyen partnerre lelt az Armadillo reklámügynökség személyében” – mondta Blázsovics Attila.

„Egy ilyen munkát egyszer biztosan mindenki szeretne, igazi #lovemyjob. Palkonyát hamar a szívébe zárja az ember – csak le kell utazni ebbe a kis csendes faluba, semmi több. A kommunikációs irányvonalak tekintetében Attiláékkal hamar közös nevezőre jutottunk, már az első palkonyai ismerkedő megbeszélésünk kreatív ötletelésbe csapott át, működött a kémia. Persze, a könnyednek tűnő munka hamar kihívássá vált, jött a pandémiás időszak és az újratervezés. Mivel a vidéki gasztroturizmus java(-borsa) nem zárt térben zajlik, így van némi mozgásterünk. A rendhagyó körülmények miatt mindennél fontosabb a kommunikáció, a valós hazai turisztikai kommunikáció, most minden szónak, üzenetnek fillére pontos hatása” – mondta a Covidra utalva Arany Gábor, az Armadillo operatív igazgatója.

A megbízás marketingkommunikáció tervezésére és kivitelezésére szól, amelyben kiemelt hangsúlyt kap a sajtókommunikáció, a social media kommunikáció, az ehhez tartozó platformhirdetések, valamint a Google Ads hirdetések.

Hétvégén egyébként (szeptember 12-én) Szüreti Nyitott Pincékre várják a bor és gasztrokalandorokat Palkonyán.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom