Kövess minket!

Marketing

Ötven százalékos tulajdonrészt szerzett a Hinora az Adamskyban

Ez az egyik legnagyobb akvizíció a tisztán magyar tulajdonú ügynökségek között az iparág történetében.

A magyar tulajdonú Positive by Hinora Group tavaly ősszel bővült két új tagügynökséggel, de az átalakulás akkor még nem fejeződött be: márciusban ötven százalékos tulajdonrészt vásároltak az Adamsky reklámügynökségben, amellyel párhuzamosan – az Adamsky által behozott értékes márkatranszfert kihasználva – az ügynökségi csoport márkanevét Positive Adamskyra változtatták. Ezzel a cégcsoport forgalma és nyereségessége alapján prognosztizálhatóan dobogós helyen szerepel majd a hazai, piaci alapon működő ügynökségek listáján 2018-ban – áll közleményben.

Az idén 18 éves, tisztán magyar tulajdonú, Hinora Group néven indult ügynökség az elmúlt 4 évben a piaci trendeket jelentősen meghaladó növekedésen ment keresztül, a tavalyi évben pedig egy átpozícionálási folyamattal páhuzamosan, dinamikus akvizíciós célokat tűztek ki. Az akkor létrejött Positive by Hinora Group célja az integrált kommunikációs szolgáltatások 360 fokos lefedése volt a full service stratégiai szerepet betöltő Positive Advertisinggal, a digitális megoldásokért és social media feladatokért felelős Positive Digital and Sociallel, valamint a PR megbízásokért felelős Positive PR-rel.

„A Positive by Hinora Group mára már csaknem 70 állandó ügyféllel dolgozik együtt, 2018-as árbevételünk pedig több mint nettó 1,7 milliárd forint volt. Az elmúlt 4 év növekedési üteme jól mutatja, hogy jó úton haladunk, tudjuk, hogy miben vagyunk jobbak és erősebbek a többi reklámügynökségnél és azon dolgozunk, hogy ezt széles körben megismerje a megbízói oldal is. Az Adamsky-val tovább erősödünk szakmailag, szervezetileg, és ügyfélkörileg. A legfontosabb, hogy a Positive Adamskyban rejlő tudást minél több potenciális ügyféllel megismertessük, valamint meglévő ügyfeleinket még eredményesebben tudjuk támogatni céljaik elérése érdekében” – mondta el Hinora Bálint, a Positive Adamsky ügynökségi csoport group managing directora, aki hozzátette: „Egy nagy ügynökségtől az is elvárható, hogy élen járjon az iparági edukációban, ezért mind a cég tulajdonosi és vezetői körének szakmai tevékenységén, mind saját rendezvényeinken keresztül is kiemelten foglalkozunk ezzel.”

Az egyik alapító tulajdonos, Hinora Ferenc a Magyar Marketing Szövetség elnökeként azon dolgozik, hogy a szervezet eligazodási pontként szolgálja a marketingszakma hazai fejlődését. A Positive by Hinora Group pedig alapítója és (társ)szervezője a Digital Masters – digitális marketing akadémiának, a Marketing Summit Hungary konferenciának, valamint a tavalyi évben először megrendezett Influencer Festivalnak. Ezek az események a tudásmegosztáson túlmenően lehetőséget adnak a piaci szereplőknek az aktuális szakmai kérdések megvitatására is.

Az Adamsky reklámügynökség 2010-ben jött létre. A teljesen független, magyar tulajdonú cég megalapítása óta összesen 85 szakmai elismerést szerzett. Elnyerték többek között a 2016-os Év BTL-megoldásáért járó LolliPOP fődíjat a Borsodival, 2017-ben díjnyertes Pepsi kampányukkal kerültek a Top PR-kampányok 3. helyére, 2018-ban pedig kategóriateremtőként elnyerték a Prizma Aktualitás és Önreflexió különdíjat Nonfluencer kampányuknak köszönhetően.

A full service ügynökségként működő Adamsky 2016-ban felkerült a PR Toplista 9. helyére, 2017-ben pedig az 5. helyet szerezték meg az éves összesítésben, annak ellenére, hogy a PR csak egy szelete a tevékenységi körüknek. Köszönhető ez annak, hogy az elmúlt években egyre több influencer-együttműködésben vettek részt, 2018-ban pedig már az egyik legnagyobb influencer-portfólióval dolgozott a cég. Ugyanebben az évben az Adamsky-nál is előtérbe került az iparági edukáció, amikor elindították az influencer kommunikáció hazai helyzetének megvitatását sürgető Nonfluencer kampányukat. Főbb ügyfeleik jelenleg az E.ON, a Budapest Airport, a Heineken, a Budapest Park, a Müpa, valamint a Pepsi csoporthoz tartozó üdítő és snack márkák. Az Adamsky ügyvezetője és társtulajdonosa, Vaszary Ádám korábban a Forbes 30/30 listájára is felkerült.

Az újonnan létrejött Positive Adamsky mostantól négy tagügynökséggel működik tovább, közös cégcsoport égisze alatt tevékenykednek, a közös management iránymutatása szerint. Az így létrejövő reklámügynökségi csoport már összesen több mint nettó 2 milliárd forintos árbevétellel rendelkezik.

„A tavalyi évben tettünk először lépéseket a szakmai és szervezeti bővülés irányába tagügynökségek felvásárlásával és létrehozásával, azonban azóta is tudatosan kerestük a lehetőséget arra, hogy egy újabb akvizíció részeként olyan tudás- és kompetenciahalmazzal bővítsük működésünket, amely mind az ügyfeleinket, mind a munkatársainkat inspirálja és motiválja. Hiszünk abban, hogy a Positive Adamsky képes lesz a hazai ügynökségi piacon kialakult status quo-t felkavarni és meglepetésekkel tudunk majd szolgálni friss mindsetünkkel és egészen új megoldásainkkal az iparágban. Célunk, hogy a legnagyobb ügyfeleket tudjuk kiszolgálni, a legnagyobb kihívásokat is tudjuk teljesíteni” – mondta el Hinora Ferenc, a Positive Adamsky ügynökségi csoport társalapító-tulajdonosa.

Az ügynökségi csoport négy tagja: a hosszútávú stratégia alkotásáért felelős, lead ügynökségként funkcionáló Positive Advertising, a Positive Digital and Social, a Positive PR, valamint a márkaaktivációs ügynökségként tovább működő Adamsky, ahol ugyanúgy megmaradtak a régi tulajdonosok is, és az ügyvezető személye sem változik.

Az új cégcsoportban az Adamsky főként integrált márkaaktivációs gondolkodással olyan ügyfelek kommunikációját segíti mostantól, amelyek tudatos márkaépítésen keresztül látványos és hatékony kampányok megvalósításával kívánnak a piacon megjelenni.

„Amikor megkérdezték tőlünk korábban, hogy mi mit tekintünk a csapatunk erősségének, mindig azt emeltük ki, hogy alapvetően idealistaként gondolkozunk, akik még hiszik, hogy munkájukkal kicsit tudják formálni világot. A Positive Adamsky létrejöttével egyértelműen annak az esélyét kaptuk meg, hogy az ügynökségi csoportunk nyújtotta biztonság és erő segítségével ezt a célt meg is valósítsuk, és a teljes piacot jó értelemben ugyan, de provokáljuk” – tette hozzá Vaszary Ádám, az Adamsky alapító ügyvezetője.

 

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom