Kövess minket!

Marketing

Összetartók.hu – a vállalkozók új oldala

Összetartók.hu néven új, a vállalkozóknak szóló oldalt indított az MFB Csoport. A teljesen ingyenes B2B közösségi oldal nyitott minden hazai vállalkozás számára és az üzleti kapcsolatteremtés mellett segítséget nyújt a finanszírozási kérdések megválaszolásában is. (X)

„Az Összetartók.hu azért született, hogy segítsen azoknak, akik voltak annyira bátrak, hogy elkezdték megvalósítani az álmaikat” – hangsúlyozza Milassin Levente, a Magyar Fejlesztési Bank marketing és kommunikációs igazgatója. A www.osszetartok.hu-t az MFB Csoport olyan B2B közösségi oldalként tervezte meg, ahol a vállalkozók online találkozhatnak egymással. A személyes, baráti kapcsolatok ápolására számtalan ingyenes rendszer áll rendelkezésre, ám a vállalkozások ebben a közösségi térben inkább csak hirdetőként jelenhetnek meg, miközben kevés az esélyük arra, hogy egymással üzleti kapcsolatba lépjenek. A B2B közösségi oldalak, a vállalkozások üzleti, kapcsolati hálójának online kiterjesztése iránt jelentős az érdeklődés, ám jelenleg fizetni kell az ehhez hasonló szolgáltatásokért. A világjárvány hatásainak enyhítése, a gazdasági újraindulás támogatása érdekében biztosítja az MFB ezt az új, ingyenesen használható platformot, amire már regisztrálhatnak a hazai vállalkozások.

„Az Összetartók.hu mindenki számára nyitott és teljesen ingyenes. Nálunk a segítség nem pénzkérdés” – mondja Milassin Levente, aki szerint ma egy vállalkozás több felelősséggel jár.

Egy vállalkozónak nemcsak a szakmájában kell nagyon jónak lennie, nem elég az induló ötlet és a megfelelő piac megtalálása vagy éppen a szaktudás, ezek mellett értenie kell a marketinghez, a fogyasztói elégedettségtől a márkaépítésen keresztül a beszállítói kapcsolatokig, tisztában kell lennie a pénzügyi és az adózási kérdésekkel, no meg a hatósági előírásokkal, szabályokkal és ezek összes változásával, szüksége lehet pályázatírói tapasztalatokra és persze kell némi HR-készség ahhoz is, hogy megtalálja a legjobb munkatársakat, kialakítsa a csapatát, amellyel igazán sikeressé válhat.

Az Összetartók.hu új online vállalkozói platformként, azaz találkozási lehetőségként indul a most ingyen regisztrálható vállalkozásoknak, hogy új üzleti kapcsolatokat alakíthassanak itt ki, miközben a weboldal hasznos segítséget nyújt a vállalati finanszírozási problémák kedvező megoldásához. A most elindult oldal lehetőséget nyújt az itt regisztráló vállalkozásoknak, hogy értékes kapcsolatokat találjanak – legyen szó konkrét üzleti lehetőségekről vagy akár csak a tapasztalatok megosztásáról.

A www.osszetartok.hu oldalon a díjmentes regisztráció után ingyenesen lehet böngészni a már regisztrált vállalkozások itt megosztott igényei között, a felhasználók térítésmentesen kereshetnek partnert: vevőt és beszállítót egyaránt, ezen felül pedig az MFB Csoport finanszírozási lehetőségeiről is közvetlen információhoz lehet itt jutni. Az oldalon szereplő tudásbázisban egyrészt szakértők osztják meg a legfontosabb pénzügyi ismereteket, megmagyarázva a fogalmakat és válaszolva alapvető és bonyolultabb kérdésekre egyaránt. Másrészt sikeres finanszírozási ügyletek példáin keresztül ismerkedhetnek meg a felhasználók azzal, miként és mire is lehet jó finanszírozási megoldásokat találni.

Tudjuk, nincs két egyforma vállalkozás, mindegyik története egyedi, mégis mindegyikben vannak olyan részletek, amelyek példaként szolgálhatnak másoknak” – húzta alá Milassin Levente.

Az MFB Csoport minden kapcsolódó pénzügyi terméke megtalálható az Összetartók.hu oldalon, legyen szó hitelről, tőkejuttatásról vagy garanciavállalásról. Néhány egyszerű kérdésre válaszolva abban is segítséget kaphat itt a vállalkozó, hogy melyik a hozzá illő finanszírozási konstrukció a fejlesztési bank alacsony kamatozású/díjú vagy éppen költségmentes megoldásai közül.

A világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a hazai vállalkozások fejlesztése, versenyképességének növelése érdekében az MFB Csoport tagjai fontosnak tartják, hogy ezen az új online vállalkozói platformon is lehetőséget nyújtsanak a KKV-k üzleti kapcsolatainak erősítésének, új üzleti lehetőségeik felkutatásának segítésére.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom