Kövess minket!

Marketing

Összefogtak a nők az egészségért

A magyar egészségügyben meghatározó szerepet betöltő 21 nő immár alapítványi formában is támogatja az egészségnevelést és a megelőzési célú programokat. Elsőként hat kezdeményezést karoltak fel, a hiányzó gyermekek megszületésétől a fiatalkori elhízáson és a gyógyszertári munka megismertetésén át a demens betegek támogatásáig.

A Hungaropharma Zrt. 2017. március 8-án, a Nők Nemzetközi Napján mutatta be a 21Nő az Egészségügyért című exkluzív kiadványt, amely a magyar egészségügy 21 meghatározó női vezetőjét mutatja be egyedi megközelítésű, inspiráló interjúk segítségével. (A kiadvány főszerkesztőjével, Kertész Évával készült interjúnk itt olvasható.) A kiadvány szerzői és szereplői érzik felelősségüket az egészségértés fejlesztése, a háttérben felhalmozott tudásanyag megosztása kapcsán, ezért következő lépésként életre hívták a 21Nő az Egészségügyért Alapítványt.

Az alapítvány célcsoportja kettős:

  • az iskolás korosztályok, akik még fogékonyak a téma iránt, viszont a nem működő frázisok helyett a saját közegükben, nekik szóló tartalmakkal és nyelvezettel kell elérni őket
  • és a felnőttek, akik esetében elsősorban a baj megelőzésére koncentrálnak, a megfelelő helyre és időben eljuttatott információkkal.

Az alapítvány munkáját az iskolák, valamint a patikák és a gyógyszerészek is támogatják.

A résztvevők tapasztalata szerint sok kiváló egészségügyi program indul, de ezek kommunikációja idővel kifullad. Ezért most saját eszközeikkel hat olyan hiánypótló egészségnevelési programot karolnak fel, amelyek a tömörülés minden vállalásával összhangban vannak, érdemesnek tartanak az országos népszerűsítésre programot karolnak fel:

  • Gyógyszerhamisítás – a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület munkája
  • OkosDoboz – az általános iskolások egészségtudatosságának fejlesztése, játékos egészségnevelés
  • Kórházsuli program – a hosszas kórházi tartózkodás miatt kieső tananyag pótlása
  • Fiatalkori elhízás – GYERE®- Gyermekek Egészsége Program, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége koordinálásával
  • Mérföldkövek – a Hungaropharma projektje, mely az élet két meghatározó eseményéhez kapcsolódik, és a Három Királyfi, Három Királylány mozgalmat, ezen belül a tájékoztató Apa-füzetek megjelenését, valamint a Katolikus Szeretetszolgálat demens betegek támogatását, és a Kapaszkodók című kiadvány megjelenését és terjesztését támogatja
  • Interaktív diák-edukáció a gyógyszertárak szerepéről

A kiválasztott programokat az alapítvány kurátorai mutatták be a sajtó képviselőinek, számukra megjelenési felületeket, mentorálást és támogatást is biztosítanak.

Az alapítvány honlapja itt érhető el.

(A képen: Feller Antal, Szökő Éva, Bittner Nóra, Ilku Lívia)

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom