Kövess minket!

Marketing

Országos kampány indul az ittas vezetés ellen

A „Soha ne igyál, ha vezetsz!”online kezdeményezéshez az ország legnagyobb fesztiváljain is várják a csatlakozókat.

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) a fesztiválszezonban különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy felhívja a figyelmet a józan járművezetés fontosságára. Ennek keretében országos népszerűsítő és felvilágosító kampányt indított, melyekkel a legnagyobb hazai fesztiválokon is találkozhatnak az érdeklődők.

A legfrissebb adatok szerint Magyarországon minden tizedik közúti balesetet ittas sofőrök okoznak. Bár az ittas vezetésből eredő balesetek száma összességében folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, 2016 első negyedévében enyhe növekedés volt tapasztalható a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

A fenti adatok tükrében, annak ellenére, hogy az elmúlt években összességében jelentősen erősödött a józan járművezetők tábora, a felvilágosításra még mindig nem lehet elég hangsúlyt fektetni. A fesztiválokon az edukációs játékokban résztvevőket a kampányt népszerűsítő apró ajándékokkal jutalmazzák, ezzel is arra kérve őket, hogy személyes elkötelezettségüket fejezzék ki úgy is, hogy csatlakoznak online is a programhoz.

Az ittas járművezetésből fakadó közlekedési balesetek megelőzése érdekében 2016 tavaszán az ORFK-OBB (www.baleset-megelozes.eu) a Diageo-val (www.diageo.com) közösen indította útjára a „Soha ne igyál, ha vezetsz!” kampányt, mely az ORFK-OBB „Józan Közlekedésért Charta” és a Diageo „Join the Pact” programjára épülve biztatja felelősségteljes közlekedésre a gépjárművezetőket. A két program keretében az elmúlt tíz évben összesen mintegy 150 000-en tettek arra ígéretet, hogy nem ülnek volán mögé ittasan. A megújult „Soha ne igyál, ha vezetsz!” program célja, hogy ezt a számot 2020-ig megduplázza.

A kampány központi eleme a www.sohaneigyalhavezetsz.hu microsite, melyen keresztül csatlakozhat mindenki, aki vállalja, hogy soha nem iszik, ha vezet. A microsite mellett önálló Facebook oldalt is kapott a program, ahol hasznos tippekkel és tanácsokkal, valamint játékokkal hívják fel a figyelmet a felelős alkoholfogyasztás fontosságára.

A kampány állomásai:

Harley-Davidson Open Road Fest – Alsóörs

VOLT Fesztivál – Sopron

EFOTT – Velence

Campus Fesztivál – Debrecen

Strand Fesztivál – Zamárdi

Marketing

Átlépte a félmilliót a magyar pavilon látogatóinak száma Dubajban

“Nagyon-nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen csodálatos pavilont sikerült létrehozni, amely nagy sikerrel mutatja be Magyarországot, Magyarország turisztika vonzerejét a nagyközönségnek” – hangoztatta kedden Dubajban Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Közzétéve:

Borítókép: A dubaji világkiállítás magyar pavilonja, fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség

Tóth Andrea az MTI-nek nyilatkozva aláhúzta, hogy az expo látogatóinak száma immár 10 millió fölött van, s ebből minden huszadik, immár félmillió ember, a magyar pavilont is felkereste.

“Ez azt jelenti, hogy az első nap óta napi öt-nyolcezer látogatót fogadunk, ami nagyon nagy büszkeség, és nagyon örülünk, hogy ennyien szeretik és kedvelik a magyar pavilont. Vannak visszajáró vendégeink is, akik annyira kedvelik az itteni élményeket, hogy többször is ellátogatnak hozzánk”

– magyarázta a cégvezető.

Tóth Andrea arra számít, hogy tartani lehet azt a kitűzött célt, hogy a világkiállítás végéig egymillió látogató keresse fel a magyar pavilont.

“Az volt a célunk, hogy Magyarországot minél inkább sikerüljön bemutatni, azokat a turisztikai desztinációkat, amelyet a legfontosabbak az országban, azokat minél szélesebb körben sikerüljön bemutatni, hogy minél több turista érkezzen Magyarországra, és minél több látogató tapasztalja meg személyesen is azt a csodát, amit Magyarország rejt”

– fogalmazott az Expo 2020 Magyarország Nonprofit Kft. vezetője.

A pavilon Magyarország ásvány-, gyógy- és termálvizeit mutatja be, és építészetileg a 2011-ben elhunyt Makovecz Imre és az általa teremtett organikus építészet szellemiségét idézi meg. Úgynevezett száraz technológiával, egyetlen csepp víz felhasználása nélkül építették magyar ácsok. Az épületet Csernyus Lőrinc, Makovecz egykori tanítványa és munkatársa tervezte.

A dubaji világkiállításon több mint 190 ország mutatkozik be, és ez az első expo, amelyen minden kiállító országnak saját, önálló pavilonja van. Az eredetileg 2020-ra tervezett rendezvényt a koronavírus-járvány miatt egy teljes évvel el kellett halasztani. A pandémia miatt Dubajba utazni csakis friss negatív teszttel lehet, és az expóra is csakis beoltva, vagy negatív teszteredménnyel lehet belépni.

A dubaji világkiállítás március végéig látogatható.

Tovább olvasom

Marketing

Új plakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum

A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter együtt szerepel.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CÖF-CÖKA kampányának plakátja, forrás: Facebook / @civilosszefogas

– Megkezdte második plakátkampányát az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – közölte a Magyar Nemzettel Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke. Hozzátette: először vidéken jelentek meg a plakátok, amelyekkel kedd óta már Budapesten is lehet találkozni.

A plakátokon Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert közösen ábrázolják, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjére „mini Feri” néven hivatkoznak, a két baloldali politikus kinézete pedig a népszerű Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi.

Mint Csizmadia közölte, a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi. – Egyetértünk azzal, ami a plakátokon látható – tette hozzá az elnök. 

Tovább olvasom

Marketing

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Hamarosan elkezdik a plakátok kiszállítását a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn.

Közzétéve:

Borítókép: Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A nemzetiszínű motívummal ellátott hirdetmény 50×70 centiméter méretű és mintegy 90.000 darabot gyártottak belőle.

A hirdetmény tartalmazza egyebek mellett az április 3-án esedékes választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

Az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye a Nemzeti Választási Irodában 2022. január 17-én, fotó: MTI/Kovács Tamás

A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt.

Tovább olvasom