Kövess minket!

Marketing

Online rádió az Atmediánál

A fitnesztermek, sportkomplexumok illetve szépségszalonok zeneszolgáltatására szakosodott online rádió, a FitRadio hirdetésértékesítésével bővült 2019 júniusától az Atmedia rádiós portfóliója.

Az Atmedia 2019 júniusától egy speciális műsorszolgáltató, az online működő FitRadio hirdetésértékesítésével bővül. Az Atmedia rádiós portfóliójában a FitRadio az első webes szolgáltató, amely egyedi műsortematikájával és a kereskedelmi rádiókhoz képest lényegesen alacsonyabb reklámzajjal egyedülálló lehetőséget kínál a mai magyar rádiós piacon.

Szabolcsi Máté, a FitRadio Kft. ügyvezetője elmondta: „Olyan partnert kerestünk, aki a teljes kereskedelmi piacot eléri és cégünk egyedi szolgáltatását is kellő hangsúllyal képviseli. Véleményünk szerint a zárt láncolatú professzionális műsorszolgáltatásunk egyedülálló lehetőség a wellness és szépségipari szolgáltatók valamint a hirdetők számára is.”

A FitRadio 2014-ben indult, folyamatosan bővül a partneri köre és naponta 100 ezer hallgatót ér el. A fitnesztermekben, illetve sportkomplexumokban az ügyfelek zenehallgatási szokásai és igényei eltérnek a mindennapi rádiózástól, amelyre szakosodott az online zenei rádió. A FitRadio ma 24 különböző zenei stílusú csatornával, és közel 2000 órányi zenei állománnyal rendelkezik.

„Nagyon örülünk, hogy portfóliónk az országos rádiók mellett egy online audióval bővül. A FitRadio 24 online csatornája jelenleg 276 fitness, wellness teremben és sportcentrumban szól, és megítélésünk szerint nagyon jó kiegészítője a hagyományos adók mellett a rádiókampányoknak.”– nyilatkozta Galavics András, az Atmedia rádió divízió és kereskedelmi vezetője.

Az Atmedia által megrendelt kutatás szerint a hirdetők a FitRadion keresztül alacsony reklámzaj mellett a lakossághoz képest lényegesen fiatalabb, aktív kereső réteget célzottan érhetnek el. A FitRadio ugyanis adásaiban 20 percenként csupán egyetlen reklámot enged adásba, így nem véletlen, hogy a reklámok az adó hallgatóit nem zavarják, a reklámok visszaidézése átlag feletti. Az országos hálózat pedig lehetővé teszi a területileg célzott kampányok sugárzását is.

Az Atmedia ez év április 18-tól korábbi leányvállalatából (Radio Sales House Kft.) a cégcsoportba vitte át a rádiós reklámértékesítést. Vállalatcsoporton belül az MSC képviseli a közrádiók reklámértékesítését.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom