Kövess minket!

Marketing

Ők az Arany Penge idei legjobbjai

A márkatulajdonosok közül a Tesco és a Vodafone örülhetett a legjobban.

Megvannak a 16. Arany Penge Kreatív Fesztivál győztesei. 49 marketingkommunikációs ügynökség 319 nevezést adott le. A 70 fős online, kommunikációs szakemberekből álló előzsűri és a 30 fős, kreatívigazgatókból, megrendelőkből és filmes szakemberekből álló főzsűri 166 alkotást juttatott a döntőbe.

A Young & Rubicam lett az Év ügynöksége. A cég 19 rövidlistás alkotással vágott neki a döntőnek, ahol a “Házhoz megy a mozi” című alkotása – amely a „Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan” című film számára készült – 6 alkategóriában lett díjazott. Kiemelkedő eredményt hozott az ügynökségnek a Lego Store számára készített „Visszaadott szobrok” is, amelyet 4 alkalommal díjaztak, köztük 3 Arany Pengével. A Wizz Air “Lábmérő szék” további 2 díjat, míg a Telenornak készített “Szabadság” című alkotással további 1 díjat tudott realizálni a Y&R Budapest.

Az ACG Reklámügynökség tízzel kevesebb, összesen 126 pontot szerezve második lett az ügynökségek versenyében. 15 díjat nyertek összesen, többek között a Heineken Hungáriának készített „Jóleső Segítség” című Soproni kampánnyal, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek készült „Nekem is fáj” című kampánnyal, a Mountexnek készített El Camino bibliával, valamint a Bátor Tábor Alapítványnak és Cinema Citynek készített kampányokkal.

A tavalyi év ügynöksége cím nyertesének, a DDB reklámügynökségnek idén a dobogó 3. foka jutott. Díjazták többek között a Magyar Telekomnak, a Porsche Hungáriának, a Borsodi Sörgyárnak és a Nyitottak Vagyunk kezdeményezésnek készült megoldásaikat.

A Grand Prix-t a Possible „Adventures of Poco Eco” című alkotása érdemelte ki, amelyet az ügynökség az IAMYANK nevű magyar DJ új lemezbemutatója apropóján készített.

Az Év ügyfele, aki a legtöbb pontot gyűjtötte, a Vodafone Magyarország lett, míg a legtöbb különböző kampánnyal a Tesco Magyarország is Év Ügyfele elismerésben részesült. A Well, az Isobar és a Hammer MS segítették ehhez hozzá.

A JCDecaux Awards outdoor versenyben 41 érvényes pályázat érkezett. A top3 alkotás a következő lett:

1. helyezett: Isobar: Nivea – Arctorna CLP

2 helyezett: Leo Burnett Group : Adományozz egy érintéssel

3. Helyezett: Roxer: Zárt ajtók mögött bármi megtörténhet

 

Az összes Arany Penge díjazott listája ezen a linken érhető el.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom