Kövess minket!

Marketing

Nemzetközi díjat nyert az OTP és a Café PR kampánya

Közép-kelet Európa egyik legjelentősebb kommunikációs versenyén, az Eventiada Awards-on különdíjat nyert a Café PR OTP Egészségpénztár számára készített „A munka nem várhat” kampánya.

Az OTP Egészségpénztár idén tavasszal indult kampánya, a 2016-ban megkezdett stratégiát folytatva, az egészségügyi öngondoskodás fontosságára hívta fel a lakosság figyelmét. Ezúttal az állami egészségügyi intézményekben tapasztalható hosszú és kiszámíthatatlan várakozási idők és a munka összeegyeztetésének kihívásaira helyezve a hangsúlyt.

A díj értékelése során a szakmai zsűri kiemelte a kampány kreativitását, illetve az újszerű megközelítést, hogy egy nem szigorú értelemben vett egészségügyi szereplő, hanem egy pénzügyi szereplő kezdi el edukálni az embereket az egészségügyi öngondoskodásra. Ezért döntöttek úgy, hogy a díj története során először a Café PR által tervezett és a Café Communications támogatásával végrehajtott kampánynak ítélik oda az IPRA Golden World Awards regionális partnerének számító díj „Best Public Awareness Project” különdíját. Ami a szervezők bejelentése alapján a 2018-ban meghirdetendő megmérettetésen már külön kategória lesz.

„A 2017-es adóváltozások valamennyi piaci szereplőt arra késztettek, hogy átgondolják üzleti stratégiájukat, kommunikációjukat. Mi, az OTP Egészségpénztárnál úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a tavaly megkezdett, Café PR-el közösen kialakított kommunikációt és a racionális érvek mellett emocionális üzenetekkel hívjuk fel a lakosság figyelmét az egészségügyi öngondoskodás fontosságára. Ezért a piacon egyedülálló innovatív szolgáltatásainkhoz méltóan egy egyedi és újnak számító kampányt indítottunk. Büszkék vagyunk rá, hogy a szakma mellett az ügyfeleink is elismerik a kampányt, hiszen alig egy éven belül 37 százélakkal növeltük a pénztárhoz érkező egyéni befizetéseket” – Mondta el Studniczky Ferenc az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

„A munka nem várhat” kampány inspirációját az OTP Egészségpénztár adatai, valamint az OTP Öngondoskodási Index eredményei adták. A kutatás rámutatott, hogy bár a lakosság az egészségügyi öngondoskodást kiemelten fontosnak tartja, mégis kevesen rendelkeznek ilyen célú megtakarítással. Ugyanakkor évről évre többen és többen költenek magán-egészségügyi kezelésekre.

Az OTP Egészségpénztár megbízásából, a kampány keretén belül készített kutatás rámutatott, hogy ennek egyik legfontosabb oka az állami egészségügyben tapasztalható várakozási idő hosszúsága és annak kiszámíthatatlansága. Olyannyira, hogy a hazai munkavállalók 75 százaléka nem tartja összeegyeztethetőnek az orvoshoz járást a munkaidejével. Sőt, évente átlagosan 1,5 nap szabadságot vesznek ki csak azért, hogy orvosi kezelésre menjenek.

A Café PR ezért helyezte a hosszú várakozás és a munka összeférhetetlenségét az integrált, több eszközt megmozgató kampány középpontjába. Többek között:

– A sajtót egy szokatlan születésnapi rendezvénnyel várták, ahol a helyszínt orvosi várónak rendezték be, majd a sajtót előzetes értesítés nélkül 20 perces várakozásra késztették, mialatt közéjük beépülve két színész fokozta a hangulatot

– A téma folyamatos fenntartása érdekében külön kutatást készítettek a várakozási idők és a munka viszonyáról, az NRC marketingkutatóval közösen

– A Café Communications-el együttműködve három vírusfilm készült, melyek kötetlenebb formában mutatja be, hogyan próbálják egyesek összeegyeztetni a munkát az orvosi várókkal

– Több kiadóval együttműködve branded content fókuszú együttműködéseket kötött az OTP Egészségpénztár, hogy az állami és magánegészségügyben tapasztalható várakozási idők folyamatosan napirenden legyenek

A 2017 májusa és októbere között futott kampány 11 ország (Oroszország, Fehéroroszország, Ukrajna, Nagy-Britannia, Lengyelország, Szlovákia, Bulgária, Horvátország, Észtország, Lettország, illetve Magyarország) 1 000 pályázója közül jutott a régió legnagyobb PR-kommunikációs versenyének számító Eventiada Awards shortlistjére, legjobb integrált kampány kategóriában.

A személyes prezentációt követően, a nemzetközi PR szövetség (IPRA) elnökét, Bart de Vries-t is soraiban tudó zsűri végül különdíjjal jutalmazta az OTP Egészségpénztár kampányát.

A kampányhoz készült videókat itt, itt és itt tekintheti meg.

Marketing

Húsz busz árát égette el eddig a főváros a reklámtenderen

Tovább tart a fejetlenség a BKV reklámtendere kapcsán: a két év halogatás után szeptember elején végre kiírt eljárás mindössze alig egy hónapot ért meg és október közepén már vissza is vonták.

Közzétéve:

MTI/Kovács Tamás

A pályázati dokumentációban az olvasható, hogy a közbeszerzést eredménytelennek minősítették, de “valószínűsíthetően” megismétlik majd – számol be róla a Világgazdaság. Hozzáteszik: az okokról a tömegközlekedési vállalat azt írta a Népszava megkeresésére, hogy az érdeklődő cégek részéről számos kérdés és észrevétel érkezett a társaság felé, ebből kifolyólag szükségessé vált a kiírás újbóli áttekintése. Erre viszont az ajánlattételi határidő közelsége miatt már nem volt lehetőség, ezért inkább visszavonulót fújtak.

A döntés változatlanul fenntartja a 2019 novemberében létrejött, Budapest és a BKV költségvetése szempontjából kifejezetten hátrányos állapotot. Az akkor frissen főpolgármesterré választott Karácsony Gergely első intézkedéseinek egyikeként megtorpedózta a már csak aláírásra váró reklámtendert. A még a Tarlós érában – hosszas huzavona után – lebonyolított közbeszerzésre a francia hátterű multi, a JCDecaux Hungary Zrt. (JCD) érvényes ajánlatot nyújtott be és

havi 142 millió, évi több mint 1,7 milliárd forintot fizetett volna a járműágazathoz, illetve a tömegközlekedési infrastruktúrához tartozó reklámfelületek négy plusz opcionálisan további négy évre szóló hasznosítási jogáért.

Csakhogy erre a pénzre máig nem ismert indokból a közgyűlés a főpolgármester indítványára nemet mondott, a megállapodás megszületését pedig egy határozattal ellehetetlenítette.

Ezzel érvényben maradt az az évtizedes modell, hogy a budapesti tömegközlekedés reklámfelületeit a Peron Reklám Kft. és a Promix Zrt. hasznosítja, amelyért havonta összesen 63,7, évente tehát körülbelül 765 millió forintot szed be a főváros a két cégtől. Ez körülbelül két és félszer kevesebb annál, mint amit a JCD ajánlott.

Karácsony Gergely ugyan azonnal megígérte, hogy új közbeszerzést folytatnak le a tárgyban, amely eredményeképp jóval magasabb összeghez jut majd hozzá Budapest, mindez azonban máig nem valósult meg. Sőt, az immáron szinte napra pontosan két éve tartó helyzet súlyos veszteségeket termel: a BKV naponta nagyjából 2,6 millió, havonta mintegy 80 millió, évente csaknem egy milliárd forintot bukik.

Tehát ebben az ügyben 2019 novemberétől 2021 októberéig majdnem kétmilliárd forintot égetett el a városvezetés, miközben a Covid-járvány nyomán bezuhant utasforgalom enyhítésére a tömegközlekedésnek minden forintra szüksége lenne. Nem beszélve arról, hogy a folyamatosan járműproblémákkal küszködő BKV-nak ebből az összegből hozzávetőlegesen húsz, teljesen új buszt is lehetett volna vásárolni.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester a BKV Zrt. új Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú autóbuszainak forgalomba állítása alkalmából tartott rendezvényen a társaság dél-pesti telephelyén 2020. január 20-án

Tovább olvasom

Marketing

Hónapról hónapra ötszázféle új tévéreklámot sugároztak az első félévben

Hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálták, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Havonta ötszáz, még nem látott tévéhirdetés kerül a nézők szeme elé, a teljes reklámmennyiségnek pedig több mint a felét továbbra is az újak teszik ki – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén elfogadott, az idei első félévet vizsgáló tanulmányából, amelynek részleteiről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága közölte:

a hatóság hetvenhat televízió műsorkínálatát vizsgálta, ahol a feltárt 3051-féle új hirdetést közel 4,2 milliószor ismételték.

Az újonnan közzétett reklámok a teljes reklámmennyiség több mint felét (55,6 százalék) tették ki, ami kevéssel meghaladta a tavalyi időszak eredményét (51,9 százalék).

A legtöbb (43 százalék) új reklámot az általános szórakoztató csatornákon (ilyen többek között a Viasat3, a Cool TV, a Comedy Central vagy az AXN) láthatták a nézők – írták.

A korábbi év azonos időszakával összevetve az új reklámokat továbbra is a kereskedelmi szektor dominálja (39,3 százalék kontra 41,6 százalék). A gyógyhatású készítmények (12,7 százalék), az élelmiszer (7,7 százalék), a szolgáltatás (4,4 százalék) és a szépségápolás (5,1 százalék) részesedése egyaránt felülmúlta a szabadidőszektorét (4,2 százalék), amely évek óta visszaszorulóban van – sorolták a közleményben.

A hangsúlyozottan hazai terméket, szolgáltatást népszerűsítő reklámszpotok aránya a tavalyi azonos időszakhoz képest számottevően (4,9 százalékról 6,4 százalékra) emelkedett – tették hozzá.

Tovább olvasom

Marketing

Kihirdették a Highlights of Hungary új nagyköveteit

Az ország legszeretnivalóbb, legizgalmasabb kezdeményezéseit és vállalkozásait díjazzák.

Közzétéve:

Borítókép: a Highlight of Hungary nagykövetei és csapata

A Highlights of Hungary-ra a nagykövetek kategóriák nélkül jelölik azokat a kiemelkedő magyar teljesítményeket, amelyek közül egy a közönség-, egy pedig a nagyköveti díjat kaphatja meg februárban – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

“Tavaly az előzetes várakozásainkat messze felülmúlta az egész évad iránti érdeklődés. A nagykövetek a maguk területén rendkívül eredményes szereplők, önazonosnak érzik a Highlights of Hungary célját, hogy népszerűsítsék az elismerés kultúráját”

– idézte a közlemény Oláh Zsanettet, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatóját.

Az idei nagykövetek között van Bagossy Norbert Fonogram-díjas zenész, énekes, a Bagossy Brothers Company alapítója; Trunk Tomi YouTuber, Z generáció szakértő; Nagy Viktor olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó kapus; Mádai Vivi televíziós műsorkészítő, a Mokka műsorvezetője; Trellay Levente, a 100sparks alapítója, a Telep és a Telep Galéria, valamint a Budapest Bägel alapítója; Gém Péter, a Dorko márka és a Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központ alapítója; Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője; Margaret Ann Dowling, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Brand Irodájának vezetője; Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és felesége, Máthé Zsuzsa újságíró, a Szent István Intézet kommunikációs vezetője; valamint a Highlight of Hungary csapata.

A jelöltek listája januárban válik nyilvánossá, ezt követően februárban szavazhat a közönség. Ekkor dől el, hogy idén mely személyek, vállalkozások vagy társadalmi kezdeményezések kapják a Highlights of Hungary elismerést.

Októberben és novemberben a közönség is beleszólhat a jelöltállításba: a Highlights of Hungary Facebook-oldalán kommentben, valamint Instagram-oldalán is bárki felhívhatja a nagykövetek figyelmét a számukra fontos személyekre és vállalkozásokra.

A 2013-ban alapított, független Highlights of Hungary célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré.

Tovább olvasom