Kövess minket!

Marketing

Nemzetközi díjat kapott Sztaniszláv András

A Magyar PR Szövetség alelnöke péntek este vette át az elismerést a szerbiai Zlatibor-ban. A PRO.PR Award olyan kommunikációs szakembereket díjaz, akik munkájukkal segítik a PR szakma fejlesztését és javítják megítélését.

A PRO.PR Awards első díjátadója 6 éve volt. Az alapítók célja, hogy „évről évre elismerjék azon személyek munkáját, akik aktívan dolgoznak a PR elfogadtatásáért, reputációjának növeléséért.” Évente körülbelül 20 szakember kapja az elismerést, amely a PRO.PR konferencia gálavacsoráján adnak át. Az idei díjazottak között volt többet között Natasa Trslic Stambak (Grayling, SEE), Marina Burazer (INA), Florence Ranson (FoodDrinkEurope). A díjakat az idei évben az Újvidéki Művészeti Akadémia diákjai tervezték, így minden elismerés egy egyedi kortárs művészeti alkotás.

„A public relations szakmában kevés olyan díj van, ami embereket és nem kampányokat ismer el. Az ilyen díjak nagy részére pénzért lehet jelentkezni. A PRO PR Award azon elismerések közé tartozik, ahol nincs nevezési díj. Könnyen elfeledkezünk arról, hogy az egyes projektek mögött is emberek dolgoznak. András a munkáján keresztül nagy segítséget tesz a szakmánk fejlesztéséért mind Magyarországon mind nemzetközi szinten. Az odaítélésnél ez az egyik legfontosabb szempont és bízunk benne, hogy az elismerés motivációt és lelkesedést ad majd a díjazottaknak a további kitartó munkához” – nyilatkozta Danijel Koletic a konferenciát és a díjat alapító Apriori World vezetője.

Sztaniszláv András

„Az elmúlt években a napi munka mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetek a PR-szakmán belüli kapcsolatépítésre, szakmafejlesztési programokra. Mind Magyarországon, mind az Egyesült Királyságban igyekszem olyan programok szervezésében részt venni, ahol 1-1 ország, vagy régió bemutatkozhat a globális piacon, így nem csak ők tudnak tanulni a nemzetközi szereplőktől, de azok is megismerik a kisebb piacok sajátosságait, kimagasló megoldásait és szakembereit. Ennek a munkának az egyik elismerése ez a díj, ami megerősít abban, hogy érdemes folytatni, mert sok tartalék van még benne” – jegyezte meg Sztaniszláv András.

A 2003-ban alapított PRO.PR nemzetközi konferencia Délkelet-Európa pr-szakembereit szólítja meg. A szakmai program célközönsége az ügynökségi és vállalati kommunikációs vezetők, elsősorban a balkáni régióból, de minden évben számos nemzetközi előadó is részt vett Dél-Afrikából, az Egyesült Királyságból, Oroszországból, Olaszországból és az Amerikai Egyesült Államokból is. A háromnapos program mottója: Networking in Motion – a szervezők célja, hogy a hasznos tudás mellett régiós és nemzetközi kapcsolatok is épüljenek, ezért minden évben más-más volt-jugoszláv városban rendezik a konferenciát.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom